Съвети и въпроси относно избор на Е39.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е39.

Мнение от Ganchev__ » 06 Ное 2016, 14:13

Здравейте колеги.Някой има ли някаква информация относно този автомобил: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=gdep9w
От Е39 нямам никаква представа, чел съм само за конкретния мотор.Предлагат ми го на бартер, затова всякакви мнения ще са ми полезни.

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 08 Ное 2016, 11:52

Ganchev__ написа:Здравейте колеги.Някой има ли някаква информация относно този автомобил: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=gdep9w
От Е39 нямам никаква представа, чел съм само за конкретния мотор.Предлагат ми го на бартер, затова всякакви мнения ще са ми полезни.

на снимки излгежда позахабена ( волана , салона ) иначе е оригинален пакет индивидуал ако е наред мотора скоростите и газта си капитан :bchug:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

Потребител
Аватар

Мнение от Анастас1992 » 09 Ное 2016, 15:31

Здраейте колеги, решил съм да закупувам е39... и към момента имам няколко варианта, единият от коите е 535i с газова уредба.. Може ли да ми дадете мнения за самия двигател - подръжка, части, разход и т.н.. Другият вариант ми е ето тази 528ца - http://www.cars.bg/c1887830 , на която съответно ще сложа газ.. Не съм особено голям разбирач, затова ще ми е бъде полезно и да ми направите сравнение между двата мотора, кой е по надежден и т.н. И двете коли са автомат!

Потребител
Аватар

Мнение от BMWnoobie » 09 Ное 2016, 17:38

Здравейте, смятам да премина на вашият бряг от страната на изгряващото слънце :) След 8 години каране на японски коли и доста проблеми с последната такава ( автоматик, глава и т.н. ) съм се спрял на Е39 и по точно на 525 или 530D в годините 2002-2003г. Винаги до сега съм карал бензинови мотори и дизела заедно с марката ще е нещо доста ново за мен, решил съм да отида до Германия и да купя колата от там като задължителни неща ще са :
Задължително TUF, задължително пълна сервизна история, възможно най-много екстри и 8 джанти с гуми, околко 200-250к км. Та да дойдем на думата , бюджета ще е 5000евро за колата.
Според вас бюджета важи ли за посочените изисквания или съм в заблуда ... заделил съм 3000лв за обслужване и евентуални ремонти след това, т.е. не мога да отделя повече от 13-14к тотал. Доста противоречиви мнения получавам относно поддръжката на колата но това не ме бърка особено колкото искам да разбера по какво мога да разбера големите проблеми : автомат, турбина и т.н., кои са слабите места които трябва да гледам. Има ли особено значение дали колата е комби или лимузина ( 90% от колите които гледам в Германия са комбита ). Конкретни обяви няма да споделям тъй като поради здравословни проблеми няма да мога да пътувам в близките 2 месеца но искам да набера известна информация и ще се раздвам ако получа насоки от Вас.

Потребител
Аватар

Мнение от StuttgartW124 » 10 Ное 2016, 23:54

Здравей колега. Имам регистрация тук и аз като теб мислех да купувам е39 (в крайна сметка си останах в мерцедеският отбор, просто за мен там е истината). Като технически препоръки не мога да ти помогна, не съм притежавал BMW, но живея в Германия и понеже много добре познавам пазара на коли (4-5 месеца си търсих кола тук) мога да кажа, че с този бюджет можеш много запазен и гледан автомобил да си намериш. В моя регион са по-скъпи (Щутгарт), на север пък имат по-голям проблем с ръждата. Истината е в мнооого търсени, обаждане и проби. И при всички положения да е от частно лице, джамбазите са си като нашите и там хубавите коли ще надхвърлят твоят бюджет. Парите трябва да са в джоба и да си готов, хубавите екземпляри изчезват за часове. И един съвет: не слушай какво ти говорят хората. Сега всички ще ти се хвърлят "Как ще да дадеш 5000 евро за е39, тук струват по 4000 лева, тя е стара кола" и т.н. Само че клозетите в България са пред разпад и на близо милион километра. И в България хубавите струват пари, но пък никой не ги иска. Абе объркана работа. Ако мога с още нещо да помогна, питай.

Потребител
Аватар

Мнение от BMWnoobie » 12 Ное 2016, 11:08

Благодаря за отговорът, в момента гледам предимно обяви в Ebay kleinanzeigen тъй като там повечето са частни. Има доста добри ( на снимки ) екземпляри за около 4500-5500 евро. Най-вероятно колата ще е от района на Байерн, но ако ножа опре до кокала ще се ходи и по-далеч, без Е39 не се връщам :driving:. Имам някои неясноти относно взимането на червените номера но все още чета и няма да ви занимавам в тази тема за да се придържам към тематиката.

Въпросът ми е, гледам че има доста бензинови или бензин/газ на добри км и доста добре запазени. Как поема колата газификация ? Има ли го проблема с постоянно светещ Check engine за бедна горивна смес ? По принцип съм се навил твърдо за дизел но като отида може да ми омекнат колената по някоя бензинка и искам да си знам рисковете :)

Потребител
Аватар

Мнение от RichieCH » 12 Ное 2016, 12:03

Здравейте, това не е обсъждано, а ми изглежда доста лъснато. Никакви екстри почти няма обаче...

Потребител
Аватар

Мнение от trqbvadasilud » 13 Ное 2016, 5:13

Здравейте, обмислям закупуването на е39 и искам мнението ви (ако може разбира се) за тази обява:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 0772440440

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 16 Ное 2016, 10:59

Аз лично чипосана кола не бих си купил никога.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 16 Ное 2016, 20:41

Elesar74 написа:Аз лично чипосана кола не бих си купил никога.

И защо? Понеже е невъзможно да се върнат заводските карти или?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Ное 2016, 10:34

Защото не се може да се знае колко качествен е чип тунингът. Те стандартните коли са измъчени от каране в повечето случаи, представям си чипосана кола как е тормозена. Никой не си чипосва колата с друга цел, освен да я "ръчка" повече. И това ръчкане в повече, със завишени заводски параметри на двигателя, до какво точно е довело, е трудно да се каже. Според мен, риска да попаднеш на изтормозен двигател в такива случаи, е по-голям от случаите, когато си купуваш кола със стандартните заводски параметри.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 17 Ное 2016, 10:58

Elesar74 написа:Защото не се може да се знае колко качествен е чип тунингът. Те стандартните коли са измъчени от каране в повечето случаи, представям си чипосана кола как е тормозена. Никой не си чипосва колата с друга цел, освен да я "ръчка" повече. И това ръчкане в повече, със завишени заводски параметри на двигателя, до какво точно е довело, е трудно да се каже. Според мен, риска да попаднеш на изтормозен двигател в такива случаи, е по-голям от случаите, когато си купуваш кола със стандартните заводски параметри.

Да не говорим за допълнителното натоварване което получават турбини, скоростни кутии, съединители и тем подобни..

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 17 Ное 2016, 12:01

Всичко отново е супер субективно и опираме до собственик. Дали е тормозена винаги си личи, а състоянието на частите, които ви притесняват може да се провери. Аз пък не бих рискувал да изпусна хубава кола заради предубеждения. Всеки си решава.
Изображение

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 17 Ное 2016, 17:26

Здравейте пичове , някой гледал ли е тази 530ка
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=gjrxd7
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 330xi

Мнение от pifa_k1 » 17 Ное 2016, 22:46

Здравейте колеги ! Решил съм от е36 да скачам на е39 и съм хвърлил едно око на този автомобил. Изглежда добре, след разговор със собственика се разбира,че е купувана в БГ и е била с десен волан при предишния собственик, но всички екстри работят и няма да се забележи това според неговите думи. Автоматика работи много добре. Правена е проверка на километрите в БМВ сервиз. Мен ме притеснява,че е била с десен волан и малко по-високата и цена. Дайте ми един съвет дали офертата изглежда таферна и дали си струва парите ? Ако отида на прегледа какво да гледам? Благодаря ви !

ПредишнаСледваща

Назад към E39