Странични огледала за Е39?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Странични огледала за Е39?

Мнение от vladi_pirata » 30 Юни 2008, 18:24

Здравейте, извинявам се ако има друга тема по въпроса, но не я намерих.

Имам малко нужда от помощ: двете странични огледала на баварката "изтекоха" - в смисъл от кафяви станаха бели, много замазани и много замъглени. В дару кар ми казаха, че цената на едното е 625 лв. и други освен кафяви не могат да се монтират. Огледалата са с подгряване и затъмнение при осветяване от фарове. Цената на сините е наполовина.
Въпроса ми е може ли да сложа сини вместо кафяви. И някои правил ли е такава размяна на стъклата. Колата е 2001 година

Мерси предварително :help:

Потребител
Аватар
Кара: 320 D Touring

Мнение от GORNATAOL » 01 Юли 2008, 12:16

Продавам цялото дясно огледало.
При интерес пиши на л.с.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от donbazil » 01 Юли 2008, 12:42

само стъклата ако може да се сменят (мисля че е по-рентабилно)
Истината е в дизела
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Re: Странични огледала за Е39?

Мнение от AGD » 01 Юли 2008, 14:46

vladi_pirata написа:Здравейте, извинявам се ако има друга тема по въпроса, но не я намерих.

Имам малко нужда от помощ: двете странични огледала на баварката "изтекоха" - в смисъл от кафяви станаха бели, много замазани и много замъглени. В дару кар ми казаха, че цената на едното е 625 лв. и други освен кафяви не могат да се монтират. Огледалата са с подгряване и затъмнение при осветяване от фарове. Цената на сините е наполовина.
Въпроса ми е може ли да сложа сини вместо кафяви. И някои правил ли е такава размяна на стъклата. Колата е 2001 година

С ддс цената ще ти стане 750лв. Миналата година колегата CheGevara ми предложи на около 400лв. , но аз нямах време да чакам доставка (моите не бяха потъмнели, а ги откраднаха). Така че можеш да се свържеш с него да видиш каква е ситуацията в момента, така няма да ти се налага да слагаш част, която не е за твоята кола и няма да имаш голяма разлика в цената спрямо тези сини стъкла.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Потребител
Аватар

Мнение от vladi_pirata » 01 Юли 2008, 17:46

Мерси за инфото..........и втори въпрос, ако намеря огледала някой знае ли сервиз (без Камор или Дару кар) където да ги монтират. Не съм сигурен дали в Камор или Дару кар монтират части който не са закупени от тях.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 02 Юли 2008, 10:17

Поне в Дару смятам че няма да има проблем да ти монтират огледалата, въпреки че не са купени от тях - те пари не отказват. Но ще трябва да видиш дали ще ти дадат гаранция за монтажа, защото на мен не ми бяха запоили проводниците за затъмняването и ми се наложи пак да ходя.
Самата смяна не е сложна и би трябвало във всеки читав сервиз да могат да я направят. След като гледах смяната на моите , единственото което би ме спряло да си ги сменя сам ако се наложи е че не съм сигурен дали ще успея да закрепя огледалото стабилно към моторчето. Ако повдигнеш огледалата максимално нагоре, вероятно ще можеш да видиш между стъклото и корпуса, пръстена който се завърта за да се разкачи стъклото. След това имаш да разпоиш/срежеш проводниците на отоплението и потъмняването и след това в обратен ред.
Успех.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

Мнение от sajonara » 02 Юли 2008, 10:38

само стъклата ги има на "Симеон" за добри пари.

Потребител
Аватар

Мнение от vladi_pirata » 02 Юли 2008, 11:44

AGD написа:Поне в Дару смятам че няма да има проблем да ти монтират огледалата, въпреки че не са купени от тях - те пари не отказват. Но ще трябва да видиш дали ще ти дадат гаранция за монтажа, защото на мен не ми бяха запоили проводниците за затъмняването и ми се наложи пак да ходя.
Самата смяна не е сложна и би трябвало във всеки читав сервиз да могат да я направят. След като гледах смяната на моите , единственото което би ме спряло да си ги сменя сам ако се наложи е че не съм сигурен дали ще успея да закрепя огледалото стабилно към моторчето. Ако повдигнеш огледалата максимално нагоре, вероятно ще можеш да видиш между стъклото и корпуса, пръстена който се завърта за да се разкачи стъклото. След това имаш да разпоиш/срежеш проводниците на отоплението и потъмняването и след това в обратен ред.
Успех.

Да в Дару Кар сменят части който не са купени от тях. Мерси AGD за ценното инфо, ще погледна :) :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 14 Юли 2008, 11:33

sajonara написа:само стъклата ги има на "Симеон" за добри пари.

прав си колега, че там са за добри пари, ама нали се сещаш как ти ги доставят "с поръчка". Миналата седмица в сряда ми откраднаха огледалата, само стъклата тия "евтините" дето са, след един час си ги намерих на Симеон и съм 90% сигурен, че си бяха моите.
Сега съм ги белязал отватре и ако си ги намеря пак там, майка му жална на мангала от който ги купя. Пък наркоманите дето са в оная съборетина на Опълченска и Тодор Александров, какво съм им замислил...ще намалеят снабдителите на магазините на Симеон.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA

Мнение от Marto66 » 22 Юли 2008, 17:47

Само ако са ти с автоматично прибиране към купето - си на 625лв. другите са по-евтини но със сигурност не стават/различен е овалът и корпуса/. Така, че само със застраховка на тяхна сметка или поръчка от вън - можеш да минеш по-тънко. Между другото се опитват да крадат стъкла от огледалата и тогава ги чупят или "изстичат". Така, че колеги не купувайте стари части от скапаните араби от Симеон - така ще изгорите и Вие все някога.

Потребител
Аватар

Мнение от vladi_pirata » 22 Юли 2008, 17:53

Marto66 написа:Само ако са ти с автоматично прибиране към купето - си на 625лв. другите са по-евтини но със сигурност не стават/различен е овалът и корпуса/. Така, че само със застраховка на тяхна сметка или поръчка от вън - можеш да минеш по-тънко. Между другото се опитват да крадат стъкла от огледалата и тогава ги чупят или "изстичат". Така, че колеги не купувайте стари части от скапаните араби от Симеон - така ще изгорите и Вие все някога.

Напълно те подкрепям...не купувайте от джамбазите на Симеон

Потребител
Аватар

Re: Странични огледала за Е39?

Мнение от BManiaW » 22 Юли 2008, 21:08

vladi_pirata написа:Здравейте, извинявам се ако има друга тема по въпроса, но не я намерих.

Имам две цели огледала,свалил съм ги от моята кола и сложих М5,мога да ти пратя снимки за 400$ ти ги изпрашам

Потребител
Аватар
Кара: 525 ТДС -96год.

Мнение от севлиевец » 01 Авг 2008, 10:44

колега сменяй само стъклата. 80лв на бройка с подгряването.
аз ги сменях преди 10дни, по простата причина че си смениха собственника-откраднаха ми ги :(

Потребител
Аватар

Мнение от vladi_pirata » 01 Авг 2008, 18:41

севлиевец написа:колега сменяй само стъклата. 80лв на бройка с подгряването.
аз ги сменях преди 10дни, по простата причина че си смениха собственника-откраднаха ми ги :(

Едното успях да сменя едното(лявото-шофьорското, с малко помощ от колега :)), обаче трябва да сменям и дясното, кажи от къде го взе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 01 Авг 2008, 23:22

Едното успях да сменя едното(лявото-шофьорското, с малко помощ от колега ), обаче трябва да сменям и дясното, кажи от къде го взе.

Кафяво огледало ли взе или синьо?

Следваща

Назад към E39