Странични огледала за Е39?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vladi_pirata
- Потребител
-
Странични огледала за Е39?
Здравейте, извинявам се ако има друга тема по въпроса, но не я намерих.
Имам малко нужда от помощ: двете странични огледала на баварката "изтекоха" - в смисъл от кафяви станаха бели, много замазани и много замъглени. В дару кар ми казаха, че цената на едното е 625 лв. и други освен кафяви не могат да се монтират. Огледалата са с подгряване и затъмнение при осветяване от фарове. Цената на сините е наполовина.
Въпроса ми е може ли да сложа сини вместо кафяви. И някои правил ли е такава размяна на стъклата. Колата е 2001 година
Мерси предварително
Имам малко нужда от помощ: двете странични огледала на баварката "изтекоха" - в смисъл от кафяви станаха бели, много замазани и много замъглени. В дару кар ми казаха, че цената на едното е 625 лв. и други освен кафяви не могат да се монтират. Огледалата са с подгряване и затъмнение при осветяване от фарове. Цената на сините е наполовина.
Въпроса ми е може ли да сложа сини вместо кафяви. И някои правил ли е такава размяна на стъклата. Колата е 2001 година
Мерси предварително

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Re: Странични огледала за Е39?
vladi_pirata написа:Здравейте, извинявам се ако има друга тема по въпроса, но не я намерих.
Мерси предварително
С ддс цената ще ти стане 750лв. Миналата година колегата CheGevara ми предложи на около 400лв. , но аз нямах време да чакам доставка (моите не бяха потъмнели, а ги откраднаха). Така че можеш да се свържеш с него да видиш каква е ситуацията в момента, така няма да ти се налага да слагаш част, която не е за твоята кола и няма да имаш голяма разлика в цената спрямо тези сини стъкла.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- vladi_pirata
- Потребител
-
Мерси за инфото..........и втори въпрос, ако намеря огледала някой знае ли сервиз (без Камор или Дару кар) където да ги монтират. Не съм сигурен дали в Камор или Дару кар монтират части който не са закупени от тях.
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Поне в Дару смятам че няма да има проблем да ти монтират огледалата, въпреки че не са купени от тях - те пари не отказват. Но ще трябва да видиш дали ще ти дадат гаранция за монтажа, защото на мен не ми бяха запоили проводниците за затъмняването и ми се наложи пак да ходя.
Самата смяна не е сложна и би трябвало във всеки читав сервиз да могат да я направят. След като гледах смяната на моите , единственото което би ме спряло да си ги сменя сам ако се наложи е че не съм сигурен дали ще успея да закрепя огледалото стабилно към моторчето. Ако повдигнеш огледалата максимално нагоре, вероятно ще можеш да видиш между стъклото и корпуса, пръстена който се завърта за да се разкачи стъклото. След това имаш да разпоиш/срежеш проводниците на отоплението и потъмняването и след това в обратен ред.
Успех.
Самата смяна не е сложна и би трябвало във всеки читав сервиз да могат да я направят. След като гледах смяната на моите , единственото което би ме спряло да си ги сменя сам ако се наложи е че не съм сигурен дали ще успея да закрепя огледалото стабилно към моторчето. Ако повдигнеш огледалата максимално нагоре, вероятно ще можеш да видиш между стъклото и корпуса, пръстена който се завърта за да се разкачи стъклото. След това имаш да разпоиш/срежеш проводниците на отоплението и потъмняването и след това в обратен ред.
Успех.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- sajonara
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530 M54B30
- vladi_pirata
- Потребител
-
AGD написа:Поне в Дару смятам че няма да има проблем да ти монтират огледалата, въпреки че не са купени от тях - те пари не отказват. Но ще трябва да видиш дали ще ти дадат гаранция за монтажа, защото на мен не ми бяха запоили проводниците за затъмняването и ми се наложи пак да ходя.
Успех.
Да в Дару Кар сменят части който не са купени от тях. Мерси AGD за ценното инфо, ще погледна

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
sajonara написа:само стъклата ги има на "Симеон" за добри пари.
прав си колега, че там са за добри пари, ама нали се сещаш как ти ги доставят "с поръчка". Миналата седмица в сряда ми откраднаха огледалата, само стъклата тия "евтините" дето са, след един час си ги намерих на Симеон и съм 90% сигурен, че си бяха моите.
Сега съм ги белязал отватре и ако си ги намеря пак там, майка му жална на мангала от който ги купя. Пък наркоманите дето са в оная съборетина на Опълченска и Тодор Александров, какво съм им замислил...ще намалеят снабдителите на магазините на Симеон.
- Marto66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525dA
Само ако са ти с автоматично прибиране към купето - си на 625лв. другите са по-евтини но със сигурност не стават/различен е овалът и корпуса/. Така, че само със застраховка на тяхна сметка или поръчка от вън - можеш да минеш по-тънко. Между другото се опитват да крадат стъкла от огледалата и тогава ги чупят или "изстичат". Така, че колеги не купувайте стари части от скапаните араби от Симеон - така ще изгорите и Вие все някога.
- vladi_pirata
- Потребител
-
Marto66 написа:Само ако са ти с автоматично прибиране към купето - си на 625лв. другите са по-евтини но със сигурност не стават/различен е овалът и корпуса/. Така, че само със застраховка на тяхна сметка или поръчка от вън - можеш да минеш по-тънко. Между другото се опитват да крадат стъкла от огледалата и тогава ги чупят или "изстичат". Така, че колеги не купувайте стари части от скапаните араби от Симеон - така ще изгорите и Вие все някога.
Напълно те подкрепям...не купувайте от джамбазите на Симеон
Re: Странични огледала за Е39?
Имам две цели огледала,свалил съм ги от моята кола и сложих М5,мога да ти пратя снимки за 400$ ти ги изпрашамvladi_pirata написа:Здравейте, извинявам се ако има друга тема по въпроса, но не я намерих.
Мерси предварително
- севлиевец
- Потребител
-
- Кара: 525 ТДС -96год.
колега сменяй само стъклата. 80лв на бройка с подгряването.
аз ги сменях преди 10дни, по простата причина че си смениха собственника-откраднаха ми ги
аз ги сменях преди 10дни, по простата причина че си смениха собственника-откраднаха ми ги

- vladi_pirata
- Потребител
-
севлиевец написа:колега сменяй само стъклата. 80лв на бройка с подгряването.
Едното успях да сменя едното(лявото-шофьорското, с малко помощ от колега

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Едното успях да сменя едното(лявото-шофьорското, с малко помощ от колега ), обаче трябва да сменям и дясното, кажи от къде го взе.
Кафяво огледало ли взе или синьо?
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2