Монтиране на борд компютър

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Монтиране на борд компютър

Мнение от M5 » 20 Юни 2008, 9:49

Колата няма борд компютър, а ми се иска да проима. Знам, че за големия борд трябва да се сменя таблото, затова искам да сложа малкия. Трябва ли ми нещо друго освен лоста за мигачите, т.е. има ли си нужното окабеляване и датчици?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 20 Юни 2008, 10:46

И аз съм пред същата дилема, ама освен ключа за мигачите, ще трябва да смениш и таблото, ако нямаш никакъв борд и въпреки това, няма гаранция, че ще стане;)
Ей тука и аз питах, ама никой не даде конкретен отговор http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=94068

Нещото, което най ме съмнява, е как ще стане връзката с частите, които отчита БК, защото най-вероятно няма пуснати кабели за тази цел.

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 20 Юни 2008, 15:04

mad_presley написа:И аз съм пред същата дилема, ама освен ключа за мигачите, ще трябва да смениш и таблото, ако нямаш никакъв борд и въпреки това, няма гаранция, че ще стане;)
Ей тука и аз питах, ама никой не даде конкретен отговор http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=94068

Нещото, което най ме съмнява, е как ще стане връзката с частите, които отчита БК, защото най-вероятно няма пуснати кабели за тази цел.

Утре ще го сваля моя волан и ще проверя дали има пуснати кабели, че и аз съм без борд. и ще съобщя резултата, ако става, има в продава един лост с бутон за BC и ще го взема и пак ще съобщя резултат. ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 20 Юни 2008, 15:16

Чакаме с нетърпение за резултата. Ако може и малко снимки на процедурата по смяната на лостчето.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 20 Юни 2008, 15:21

bmwmania написа:Утре ще го сваля моя волан и ще проверя дали има пуснати кабели, че и аз съм без борд. и ще съобщя резултата, ако става, има в продава един лост с бутон за BC и ще го взема и пак ще съобщя резултат. ;)

Е то аз тъкмо пратих на човека данни да ми го праща и да правя експеримента и ти прочетох поста :mhihi:

Ако искаш ти да го вземаш ти, свиркай и се разбирай ти с продавача, защото аз все си мисля, че няма да стане нашата работа с поставяне на БК и единствената причина, поради която влизам в този филм е, че ще се набутам с малко пари поне :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmania » 20 Юни 2008, 15:26

mad_presley написа:
bmwmania написа:Утре ще го сваля моя волан и ще проверя дали има пуснати кабели, че и аз съм без борд. и ще съобщя резултата, ако става, има в продава един лост с бутон за BC и ще го взема и пак ще съобщя резултат. ;)

Е то аз тъкмо пратих на човека данни да ми го праща и да правя експеримента и ти прочетох поста :mhihi:

Ако искаш ти да го вземаш ти, свиркай и се разбирай ти с продавача, защото аз все си мисля, че няма да стане нашата работа с поставяне на БК и единствената причина, поради която влизам в този филм е, че ще се набутам с малко пари поне :D

Е щом си почнал давай ;) няма проблеми, само после да кажеш дали има смисъл от операцията :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 20 Юни 2008, 15:35

Уредил съм в една морга табло с малък БК, ще сложа първо лоста, ще сваля закрепването на таблото, отивам така до моргата, слагам другото и ако светне, оставям моето табло и доплащам за другото.По груби сметки, смятам цялата интервенция да ми излезе към 100-тина лв, ако не стане, ще си имам един резервен ключ за мигачи :mhihi:
Ще информирам за събитята в последствие ;)

Имам само едно неизвестно, с ново табло, какви километри ще отчита, тези които са си на новото или тези, които са си били до сега :?:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 20 Юни 2008, 15:45

За километрите на таблото мисля, че е най-добре да отидеш в някой сервиз да ти ги синхронизират с другите модули в колата, за да не се шашка и да няма ядове.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmania » 20 Юни 2008, 16:06

mad_presley написа:.....
Мисля че трябва да си показва твойте си километри :roll: Малко извън темата, ама да те питам........ така ли ми се вижда или задните стъкла не са ел. :?: Ако искаш дай на ЛС че ще е по-удобно, а и да не пълниме темата с излишен Офф ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 20 Юни 2008, 16:13

bmwmania написа: Мисля че трябва да си показва твойте си километри :roll: Малко извън темата, ама да те питам........ така ли ми се вижда или задните стъкла не са ел. :?: Ако искаш дай на ЛС че ще е по-удобно, а и да не пълниме темата с излишен Офф ;)

Правилно си видял, няма ел на задните врати :D И не само това, колата няма почти никакви екстри, като изключим автоматика, за сметка на това тази кола я знам от момента в който е излязла от магазина в германия, отрасъл съм с нея, дет се вика :mhihi:

Аз за това се пиртеснявам за показанията на таблото, защото в момента показанията са си напълно реални и не ми се иска да връщам километри на новото табло.

EDIT: Малииии, какво съм теле :banghead: Аз въобще не съобразих, че съм с автоматик и новото ми табло трябва да е от автоматик, иначе няма да ми показва на таблото на коя скорост съм :(
Знаех си аз, че не бива да влизам в такива сериали, ама....

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmania » 20 Юни 2008, 17:40

mad_presley написа:
EDIT: Малииии, какво съм теле :banghead: Аз въобще не съобразих, че съм с автоматик и новото ми табло трябва да е от автоматик, иначе няма да ми показва на таблото на коя скорост съм :(
Знаех си аз, че не бива да влизам в такива сериали, ама....
На всяко табло с ВС има и уреди за автоматик, не се шашкай :mhihi: ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 21 Юни 2008, 22:58

ей го на таблото какво е:
Изображение
Като гледам май и при мен я няма картинката с отворените врати, но не смятам че е кой знае каква екстра това. При незатворена врата плафоните в купето не загасват, така че пак си има индикация 8) . Мен ме интересува дали ще почне да показва среден разход, колко км мога да мина с оставащото гориво и другите неща дето показва малкия борд
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 22 Юни 2008, 1:24

Ами да и ти си като мен и доста други, дори ти я няма количката нарисувана и ще ти трябва ново табло :mhihi:
Понеделник ще ми дойде ключа и ако ми остане време ще направя бърз експеримент.Мен разхода въобще не ме интересува, него си го виждам на бензиностанцията.Искам да ми показва изгорели крушки, за да не карам като някоя шматка с изгорели крушки по габарити стопове и задна скорост, защото така чкам някой познат да кара след мен, да ме светне, че съм "на тъмно" :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-39 520i
Мечтае да кара: M5-E39

Мнение от Jordandim » 22 Юни 2008, 2:26

Добре де колеги...гледам и не вярвам на ушите си :D Какъв е бил първият собственик, автоматик-супер екстра, а пък без БК...нещо не ми се връзва...Сори за офф топика...просто имате супер коли пък без това... :roll: И на мен пък сега ми се иска да имам темпомат и се чудя и аз какво да направя, дали 1 бон ще е достатъчен? :roll: :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JJ » 22 Юни 2008, 9:11

mad_presley написа:

Имам само едно неизвестно, с ново табло, какви километри ще отчита, тези които са си на новото или тези, които са си били до сега :?:

Аз си сменях таблото заради пикселите! Новото табло ще показва това което си е на него , а не това което е на електронния блок на колата. Заради това трябва да отидеш в сервиз за да ти настроят оригиналните километри. Аз съм с големия борд и при мен не беше много елементарно, тъй като таблото се насройва с някакви кодове които са различни за всяка кола. Всъщност това не е ДВД към което като включиш телевизора - без значение какъв е той и веднага имаш образ! :!:

Следваща

Назад към E39