Топъл старт на тдс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ivobaltov
- Потребител
-
- Кара: Е60
Топъл старт на тдс
Колеги знам,че има писано по тази тема,но все пак искам да попитам,защото при мен проблема е много странен.Значи студена пали много добре,но като е загряла нормално досредата на скалата и я оставя за 30 м. не по-малко,лампата за подгрчване светва за секунда и после за да запали трябва да въртя на стартер 20сек.Обаче ако стрелката на температурата падне до 1/4 лампата за подгряване свети 4,5сек.и пали моментално.Нормално ли е като е топла колата лампата за подгряване да светва за секунда? Мерси предварително.
- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525 TDS
Нормално е колега. Това са симптопмите на топлия старт - и аз бях питал едно време:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=80727
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=80727
- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
ivobaltov написа:Явно съм за смяна на верига.
Не се "впускай" с веригата колега (не че ще е грешка да я смениш). Иди да ти направят една диагностика първо - според това колко е износена самата верига, може да се коригира момента на впръскване и да изкараш още няколко К километра с тази верига. На топлия старт влияят бая неща - акумулатор, стартер, ГНП, вериги, така че проблема е комплексен и може да се окаже, че макар да си сменил верига, пак няма да пали веднага топла. Иди най-добре да ти направят диагностика първо и тогава прецени.
- ivobaltov
- Потребител
-
Мерси колега ще те послушам.Утре ще се пробвам в супердизел,там ми казаха че са добри.Междо другото след много бензинови тази ми е първи дизел и затова съм малко некомпетентен.
- ivobaltov
- Потребител
-
Ще пробвам,мерси.Фил написа:Мда, прави са колегите, не се хвърляй веднага да сменяш, щото може и да не от това.
Междувременно просто изчаквай 4-5 секунди на контакт, независимо колко е студена колата, независимо че ти изгасва веднага реотанчето. Помага.
- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
ivobaltov написа:Мерси колега ще те послушам.Утре ще се пробвам в супердизел,там ми казаха че са добри.Междо другото след много бензинови тази ми е първи дизел и затова съм малко некомпетентен.
И аз там ходих на диагностика - добро впечатление ми направиха. А иначе и аз като тебе ми е прърви дизел - но благодарение на този форум бая неща научих!
- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
ivobaltov написа:Да те попитам колега, ти запази ли си час или направо закара колата?
Понеже не намерих работно време на сайта им и ги бях питах - ето какво ми отговориха:
Здравейте,
Работното ни време е:
Пон.-пет. 09.00-13.00 и 14.00-18.00 ч.
Не записваме часове. Можете да дойдете за диагностика когато Ви е удобно.
- ivobaltov
- Потребител
-
Значи,колеги днес бях на диагностика и се оказа че ми е мръднала центровката и в най скоро време ще трябва да сменям ангренажни вериги.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
ivobaltov написа:Значи,колеги днес бях на диагностика и се оказа че ми е мръднала центровката и в най скоро време ще трябва да сменям ангренажни вериги.
то изглежда това им е любимият припев тия дни, и на мен ми го казаха същото

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
И преди 2 години това ми пееха 

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
ivobaltov написа:Значи,колеги днес бях на диагностика и се оказа че ми е мръднала центровката и в най скоро време ще трябва да сменям ангренажни вериги.
Поне "настроиха" ли те

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2