Питане за чистачки

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Питане за чистачки

Мнение от snake » 25 Мар 2008, 1:58

Колеги знаете ли къде се намира модула, който управлява чистачките. Прочетох доста теми но не намерих като моя проблем. Значи чистачките ми работят на първа степен нормално с прекъсване. На втора изобщо не работят, а на трета работят като на първа степен. не зависимо с каква скорост съм те не тръгват на бързи обороти.Работят само с прекъсване. Когато пръснам с течност, единствено тогава започват да работят бързо. Знаете ли къде може да е проблема, дали в релето или в модула който ги управлява.Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46Ci

Мнение от toni2222 » 25 Мар 2008, 16:20

и аз маи имам подобен проблем,но при мен понякога и като пръсвам с пръскалките не тръгват чистачките,а трябва да минат няколко секунди за да реагират,при това спират по средата на стъклото ,след още няколко секунди се връщат на мястото си

младши ентусиаст
Аватар
Кара: комерсиални БМВ-та...

Мнение от lakmus » 25 Мар 2008, 23:47

Имам чувството че и на мен не ми работи това като усиля скоростта да се задвижат по-бързо!
Това на схемичката с прекъснатата "стрелкичка" нагоре ли трябва да стане?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni2222 » 26 Мар 2008, 0:12

мисля,че да,но трябва и самото лостче да преместиш на горе

младши ентусиаст
Аватар
Кара: комерсиални БМВ-та...

Мнение от lakmus » 26 Мар 2008, 0:16

Това се досетих и сам :mhihi:
Мерси!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Питане за чистачки

Мнение от toni2222 » 27 Мар 2008, 3:49

snake написа:Колеги знаете ли къде се намира модула, който управлява чистачките. Прочетох доста теми но не намерих като моя проблем. Значи чистачките ми работят на първа степен нормално с прекъсване. На втора изобщо не работят, а на трета работят като на първа степен. не зависимо с каква скорост съм те не тръгват на бързи обороти.Работят само с прекъсване. Когато пръснам с течност, единствено тогава започват да работят бързо. Знаете ли къде може да е проблема, дали в релето или в модула който ги управлява.Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете.

Колега и при теб проблема най-вероятно е релето, доколкото знам няма модул! Ще е добре някои колега, който знае къде се намира релето на чистачките?

Потребител
Аватар

Мнение от snake » 27 Мар 2008, 11:36

ами колега аз разбрах че е в една кутия от дясната страна под филтъра за климатика. отварях го но незнам как до го разбера дали е наред. видимо му няма нищо. а това от скоростта от къде се регулира, ако няма модул. и от къде може да се намери такова реленце.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni2222 » 27 Мар 2008, 13:44

Няма модул, всичко се управлява от релето, но и аз незнам къде се намира това реле, но трябва да разбера за да го сменя.

Потребител
Аватар

Мнение от snake » 27 Мар 2008, 18:21

колега а ти имаш ли представа къде се продават тези релета и колко струват горе долу.А иначи мисля че самото реле се намира под десния филтър на купето.под него има един капак и отдолу под капака.най дългото реле е .другите са квадратни а това е правоъгълно.а дали може да е от самото лостче.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni2222 » 27 Мар 2008, 19:39

snake написа:колега а ти имаш ли представа къде се продават тези релета и колко струват горе долу.А иначи мисля че самото реле се намира под десния филтър на купето.под него има един капак и отдолу под капака.най дългото реле е .другите са квадратни а това е правоъгълно.а дали може да е от самото лостче.

и аз си мислех,че е от лостчето,но с които и да говорих жичкаджия каза,че е от релето,а релето знам че може да се оправи,ако не ново или втора употреба.Днес бях на симеон при един арабин и при него имаше всички видове релета,но при различните години на производство са различни релетата,затова питах кое е релето за да го сваля и да сложа друго и да видим дали работят тогава чистачките...

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 27 Мар 2008, 20:22

Пичове, недейте да игнорирате лостчето, щото преди 3 години имах Ауди 80, та на него фаровете и габаритите бяха на лосче (може би повечето от вас знаят но.....) Та идеята ми беше, че лостчето работеше само на габарити, но не и на фарове (само от време на време). Не го подценявайте това лостче, вътре са пластини и ако някоя от пластините не дава контакт може и да се окаже точно такъв проблема. Надявам се че съм бил полезен :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni2222 » 27 Мар 2008, 20:25

bmwmania написа:Пичове, недейте да игнорирате лостчето, щото преди 3 години имах Ауди 80, та на него фаровете и габаритите бяха на лосче (може би повечето от вас знаят но.....) Та идеята ми беше, че лостчето работеше само на габарити, но не и на фарове (само от време на време). Не го подценявайте това лостче, вътре са пластини и ако някоя от пластините не дава контакт може и да се окаже точно такъв проблема. Надявам се че съм бил полезен :roll:

Да и аз така си мисля ,че може и лостчето да е но доста хора казаха,че е от релето,утре ще се разбере наи-вероятно ,мерси за отг.

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 27 Мар 2008, 20:32

Абе да ти кажа, до колкото аз знам едно реле или работи, или не. Имам предвид, че когато едно реле се скапе, пластините
юв него залепват и ...... до там. Ама все се надявам да греша, защото си спомням колко струваше лостчето на Ауди-то, а на
тази красавица не ми се мисли. Еми дано не е лоста, дано да е релето. Успех и да споделите после ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni2222 » 29 Мар 2008, 15:15

Колеги аз реших проблема,
оказа се че механизмите на чистачките са ми много натегнати, от там се натоварвало моторчето и релето се скапало, свалиха го майсторите, нещо казаха, че го натягат, сложиха го обратно и сега ми работят нормално чистачките, но все пак ми казаха да си купя ново реле скоро и да отида при тях и да ми свалят моторчето и механизмите да има направят профилактика и да ги сожим обратно с новото реле.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530I M
Мечтае да кара: за в момента точно този модел

Мнение от obil » 22 Авг 2008, 17:47

Здравейте и от мене. И аз имам проблем с чистачките. Застават до горно положение и после не слизат надолу. Някой знае ли как мога да разреша проблема?

Следваща

Назад към E39