Лампата за налягането на маслото нещо ми присветква
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Лампата за налягането на маслото нещо ми присветква
Здравейте,днес както си карах в жегите,на светофарите червената лампа за маслото нещо започна да ми примигва.Само на ниските обаче.Щом дам газ и веднага изгасва.Става въпрос за 520I.Маслото е догоре,смених го преди няма и месец.Досега чух 2 мнения-едното е,че маслото му е рядко и трябва да сложа по-гъсто масло,а другото е,че трябва да се свали картера и да се сменят лагерите и да се вдигне налягането.Не знам,ще видим след смяната какво ще стане..Ако някой е имал подобен проблем,нека сподели.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
имаше една обширна тема по твоя въпрос потърси я .. в общи линии няма как да е от маслото ако не е менте ,дори и с 0в30 не трябва да примигва... но с по гъсто може да изчезне проблема ,който най често се дължи на нарастнала хлабина на лагерите
преди мен са дадени отговори които наистина са добри.
- неподходящо масло
- бензин в маслото
тези неща видимо лесно се установяват и следва източване,промивка и добро масло и нов филтър
беше казано - датчик на маслото
смяна на датчика
при смяна с по гъсто масло/при други автомобили/ съм установил че двигателя работи по шумно и не добре
маслото трябва да ти е подбрано правилно.
имал съм проблеми / при други автомобили / с маслена помпа.
замерва се налягането и се установява как работи помпата.
за смяна на лагери и чудесии не искам и да коментирам.
успех!
- неподходящо масло
- бензин в маслото
тези неща видимо лесно се установяват и следва източване,промивка и добро масло и нов филтър
беше казано - датчик на маслото
смяна на датчика
при смяна с по гъсто масло/при други автомобили/ съм установил че двигателя работи по шумно и не добре
маслото трябва да ти е подбрано правилно.
имал съм проблеми / при други автомобили / с маслена помпа.
замерва се налягането и се установява как работи помпата.
за смяна на лагери и чудесии не искам и да коментирам.
успех!
Благодаря за отговорите!Днес сменихме маслото с по-гъсто.Някакво на БМВ масло.Наисистина хубаво.Но лампата на ниски пак светва...Най-вероятно,сега проблема е по-отчетлив заради жегите,незнам...Но май ще трябват нови лагери и вдигане на налягането.А ако проблема беше от датчика,нямаше ли лампата да свети постоянно?
- toni2222
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46Ci
колега и аз имах този проблем,които ме побърка няколко месеца,прочети моята тема,там съм описал всичко
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... B%EE%F2%EE
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... B%EE%F2%EE
Прочетох обстойно темата ти,но ти не си написал дали това с лампата е ставало само при много добре загрят двигател и страшна жега,както при мен или всеки път.Иначе проблема изглежда сходен,лампата изгасва веднага щом подадеш газ,но това с жегата може би променя нещата.Аз разбира се още сега ще сляза долу да размърдам датчика и дано стане,но ако не...Не знам,май ще трябва да се отваря двигателя...Аз сега сложих една добавка за повишаване на налягането,за да може да изкара уикенда.
- toni2222
- младши ентусиаст
-
колега и аз сложих добавка,но това не помогна,ако има наистина проблем с маслената помпа,лагерите и т.н двигателя няма да изкара много ,от кога я караш така? променил ли се е звука,тракане или нещо подобно? смени ли датчика на налягането на маслото? има и още един датчик на картера за нивото на маслото и от него може да свети,не бързаи да отваряш мотора.Ако имаш въпроси питаи,знам,че е кофти проблем...
- toni2222
- младши ентусиаст
-
забравих да кажа ,че при мен ставаше само когато двигателя загрее и стрелката на темп. застане на средата
Точно така,и при мен само тогава става.Лошото в случая е,че аз скоро я взех.Преди малко повече от месец.По работата на двигателя няма нищо обезпокоително,нищо не трака или нещо такова...Проблема започна да се появява преди 3 дена-в най-големите жеги.Преди това не се появяваше.Датчика не съм сменял,но ако беше от него,лампата нямаше ли да свети постоянно?А ако имаше проблем с датчика за нивото,нямаше ли да свети лампата за нивото(тази жълтата)?
- cekata1234
- Потребител
-
аз карам също 520и интересувам се ти по колко масло доливаш,на10000км.или чул ли си въобще дали има някой дето не долива.и на 9000 км.долях 3 литра.а сам на 14000 следосновен ремонт
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2