Вибрации при 520i
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Вибрации при 520i
Колеги от няколко дни насам, ми прави впчатление, че когато запаля сутрин колата, тя започва да се тресе не много силно. Когато съм вътре се усеща и по лоста за скоростите, който започва да вибрира по-силно от обичайното. Когато потегля и се опитам да изфорсирам мотора, той бръмчи много странно, все едно че карам на по-малко цилиндри.
Та питам, може ли това да е от свещите, като се има предвид, че това трае около 2 мин. и после всичко е ОК. Колата съм я внесъл от Германия преди 4 месеца, но не съм сменял свещи.
Та питам, може ли това да е от свещите, като се има предвид, че това трае около 2 мин. и после всичко е ОК. Колата съм я внесъл от Германия преди 4 месеца, но не съм сменял свещи.

ре
Като каза най-евтино,може ли да ми дадеш инфо откъде да си купя свещи,освен от оторизираните Дару и Камор ауто.Доколкото знам там една свещ е 40 кинта парчето,не ми е за парите щом са качествени,но мразя да ме цакат по толкова тъп начин тия наши официални вносители,като в Германия мисля са по 8 евро за една свещ.
(писах от ника на едно приятелче,та затова съм с др. име)

(писах от ника на едно приятелче,та затова съм с др. име)
Относно съотношение качество - цена нека кажат колегите с бензинови коли. Най вероятно вече са се сблъсквали с проблема некачествени свещи. Доколкото знам ако са кофти свещите или не се сменят навреме - заминава бобина , поне така ми казаха във Варна Карс ( оторизирани представители за БМВ във Варна). Със сигурност ще има тема за свещи дори и да не е тук във форум Е39. Със сигурност Бош не са за препоръчване - поне тези който са на пазара в България,знам го от личен опит .Почерпи опит от патилите - аз така си избрах амортисьори и не съжалявам . Това предполагам ще е решението на твоя проблем.
Доста кончета в един обор.

Re: ре
[quote="tomentoza"]Доколкото знам там една свещ е 40 кинта парчето,не ми е за парите щом са качествени,но мразя да ме цакат по толкова тъп начин тия наши официални вносители,като в Германия мисля са по 8 евро за една свещ.
Това са за моят модел 97-ма, модела е NGK
Справка за част
Номенклатурен номер : 12129064619
Описание : СВЕЩ ИСКРОВА
Ед.цена (с ДДС) : 16.62 BGL
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

Това са за моят модел 97-ма, модела е NGK
Справка за част
Номенклатурен номер : 12129064619
Описание : СВЕЩ ИСКРОВА
Ед.цена (с ДДС) : 16.62 BGL
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
ре
Ами то ако наистина са по толкова пари ,аз най-добре да отида и да си взема един комплект от там и да си реша проблема,че да не стане по-евтиното ,по-скъпо.Благодаря ви момчета ,че се отзовахте на молбата ми за помощ! 

- umbeliqdelfin
- кандидат ентусиаст
-
Re: ре
zillius написа:Ами то ако наистина са по толкова пари , аз най-добре да отида и да си взема един комплект от там и да си реша проблема, че да не стане по-евтиното , по-скъпо.
Благодаря ви момчета , че се отзовахте на молбата ми за помощ!
Ако се оправи пиши че и аз имам същият проблем
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Може и от бобина да има проблем. Колега с Е34 имал подобен симптом на студено бобината отказвала а като позагрее си работела. Ако е от бобини на стенда ще си каже.
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
Може би си прав,ама колата я докарах от Германия преди 4 месеца и си е "пушка",обаче като започнах да я карам в БГ и станаха тези простотии.Може да си представиш с какви бензини караме,иначе капризните от към гориво наши любими коли.Скапани бензини и това си е .Не знам още в колко съюзи и пактове трябва да влезем,че да ни станат горивата качествени като на колегите от западна Европа!? 

- Lucky
- Старши ентусиаст
-
Дезолит на всеки трети резервоар най-малко за да елиминираш последствията от българската простотия по бензиностанциите и ако има нещо да търсиш хардуерни проблеми.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2