Термостат съвместимост ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Vaio E30
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 комби
Термостат съвместимост ?
Здравейте колеги.Интересува ме дали термостат от 2,5 ТДС може да се сложи на М52Б25 защото постоянно държи висока температура (около 104гр.)и мисля да пробвам този вариант че всичко друго е сменено и по магистралата пак си карам със зацепено виско
Сложих нов MAHLE и пак е така.Виското е ново,водна помпа е сменяна зимата и радиаторите са почистени ...

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Re: Термостат съвместимост ?
11537511580
Тоя термостат не става ли ?
Тоя термостат не става ли ?
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
на дълъг път да държи 104 е множко.има някакъв проблем
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
Може ли някой да изкаже впечатление от слагането на 80гр. термостат на м52? Колко градуса ще държи лятото при нормално каране, сега с 92градусовия е около 93-96гр. Предполагам с 80гр ще е около 84-85гр което е добре. Зимата как ще е?
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Е зимата ако е здрав логичное да си държи 80
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
И защо зимата и лятото трябва да има разлика в поведението на охладителната система, че и да е "нормално"
Единствената разлика ще е във времето за достигане на работна температура. Самата температура трябва да е еднаква при изправна охладителна система. Другото са лакардии...

Единствената разлика ще е във времето за достигане на работна температура. Самата температура трябва да е еднаква при изправна охладителна система. Другото са лакардии...

- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
Лятото имаме използване на климатик което допълнително натоварва двигателя и охл. система пък зимата няма климатик а има парно което точно обратното отнема допълнително от топлината на двигателя, но както и да е. Никой ли няма лични впечатления от 80гр. термостат на м52?
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Владо написа:И защо зимата и лятото трябва да има разлика в поведението на охладителната система, че и да е "нормално"![]()
Тотално не вярно.
Пробвай да караш 30 минути при 30-35 градуса навън с 5000 оборота задължително на климатик и виж как колата ти държи доста над 90 градуса.
Колкото повече тормоз даваш на нещо толкова повече загрява и това е напълно нормално.
Моита е тотално изрядна и ти казвам,че при 5000 оборота съм със 160-170 км/х и на климатик при външна 30-35c държи 99-106 градуса.
Без климатик естествено температурата е в нормите.
Ще поясня и ,че стрелката на температура не мърда от 75 градуса до 115 градуса.
- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Хайде преди да даваме оценки, да почетем малко, а...
Не ме интересува колата ти, и как се държи... Нормална кола с изправна охладителна система е така: дизел над 2000 оборота нагоре, надолу, зиме, лете, с климатик или без макс 93 градуса... под 2000 оборота може да стигне макс 96 при изкачване, без климатик... с климатик не достига до там...
Повишаването на температурата при по-високи обороти е типичен пример на заминаваща си водна помпа.
80 градуса е ниска температура за всякакъв двигател, освен ако не е създаден с цел работа в такива условия. Сегашните показания са идеални за двигателя, и не виждам смисъл за подмяна. Температурата по борд е малко по-висока от калибрацията на термостата заради мястото на температурния датчик
И така...
Не ме интересува колата ти, и как се държи... Нормална кола с изправна охладителна система е така: дизел над 2000 оборота нагоре, надолу, зиме, лете, с климатик или без макс 93 градуса... под 2000 оборота може да стигне макс 96 при изкачване, без климатик... с климатик не достига до там...
Повишаването на температурата при по-високи обороти е типичен пример на заминаваща си водна помпа.
80 градуса е ниска температура за всякакъв двигател, освен ако не е създаден с цел работа в такива условия. Сегашните показания са идеални за двигателя, и не виждам смисъл за подмяна. Температурата по борд е малко по-висока от калибрацията на термостата заради мястото на температурния датчик

И така...

- DigitalExile
- ентусиаст
-
То и мен не ме интересува дизела ти, тая тема е за бензинова кола.
Обясни тогава като ми заминава водната помпа, защо без климатик колата и при 200km/h не може да мине 87-90 градуса ?
Друг е въпроса,че климатичния радиатор ти е отпред и ти набива цялата жега на водния отзад, а само за инфото климатичния си работи на доста над 90 градуса
Ама т'ва са подробности нали? Викаш да сменя водната помпа пъро пък после същия х№й?
Ако искаш ще я сменя ама ако резултата е същия ще ми я платиш ли ?
Обясни тогава като ми заминава водната помпа, защо без климатик колата и при 200km/h не може да мине 87-90 градуса ?
Друг е въпроса,че климатичния радиатор ти е отпред и ти набива цялата жега на водния отзад, а само за инфото климатичния си работи на доста над 90 градуса

Ама т'ва са подробности нали? Викаш да сменя водната помпа пъро пък после същия х№й?
Ако искаш ще я сменя ама ако резултата е същия ще ми я платиш ли ?
- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Карай си бе момче... всичко ти е на 6, и 114 може да вдигнеш, стрелката пак ще е в средата... само избягвай да даваш акъл, щото вярно някой може да пострада... 

- DigitalExile
- ентусиаст
-
Що ако колата ти работи на 80 градуса мислиш,че ще пострада ли ?
До сега на всичките ми стари коли съм карал с такива термостати, всичките още вървят та не знам
, а не екато да не са карани и да им е давано зор, дизели не съм карал там може да е друго хаха
, лек ден 
До сега на всичките ми стари коли съм карал с такива термостати, всичките още вървят та не знам

- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
От какво да пострада... но с разхода нещата няма да са така, с мощност, с газове... в нормална държава тези коли ще са си вечно твои, щото я минат преглед, я не...
Я дай един мотор бмв с нормална работна температура 80 градуса... да взема да науча и аз нещо от тоя форум...
Я дай един мотор бмв с нормална работна температура 80 градуса... да взема да науча и аз нещо от тоя форум...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Няма ама то и 100 градуса не е нормална температура, пък и от BMW винаги се презастраховат, затова стрелката не мърда до 115 градуса и за т'ва дават,че BMW двигалите могат да харчат по литър на 1000км масло. Всичко е за презастраховане, но т'ва е друга тема
За прегледи в България си говорим където рейса бълва вредни газове повече от 50 коли взети заедно ?
Където всеки втори е без DPF и катализатори ?
Друг е въпроса,че на е46-та ми всичките и катализатори са горе и е доста под нормите по прегледите в България,
а нормите за прегледите са безумно високи.
А ти като мислиш толкова за природата защо не караш нещо екологично ?

За прегледи в България си говорим където рейса бълва вредни газове повече от 50 коли взети заедно ?
Където всеки втори е без DPF и катализатори ?
Друг е въпроса,че на е46-та ми всичките и катализатори са горе и е доста под нормите по прегледите в България,
а нормите за прегледите са безумно високи.
А ти като мислиш толкова за природата защо не караш нещо екологично ?
- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Кат се сетя за природата, и се качвам на е30-ту
ми...