Ангелски очи - Къде?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 3.0D 218 (2008)
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Карал:
520i e39 (97г)
e46 coupe 323 (2.5) 170 HP (2000г)

Ангелски очи - Къде?

Мнение от SlavchoSlavchev » 13 Апр 2016, 11:44

Здравейте колеги,

Търсих из форума, но не успях да намеря скорошни (близките няколко месеца) тема по въпроса къде мога да си монтирам ангелски очи на е39-та ми. Свързах се с човек, от който да ги закупя, но не мога да намеря някой, който да ги монтира.

Колата е е39 (520, 150к, 97 г. с стария жълт мигач, ако тези неща дават значение).

Можете ли да препоръчате някой (сервиз, човек), който да го направи грамотно, защото се напатих от сервизи в последно време?

Благодаря предварително на отзовалите се!

Поздрави.

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Re: Ангелски очи - Къде?

Мнение от POL_Starshi » 13 Апр 2016, 11:54

Имаш л.с., колега! :D
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530D
Мечтае да кара: jiguli
Детайли за колата: BMW 530D 218 DPF

Мнение от M-S-BMW » 16 Апр 2016, 15:14

Колега и аз съм в същото положение споделете как става и каква ще е цената ? :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 17 Апр 2016, 9:15

Ако си в София мога да съдействам (и на двамата)и по двата въпроса
Л.С.

кандидат ентусиаст
Аватар
520i e39 (97г)

Мнение от SlavchoSlavchev » 18 Апр 2016, 10:15

M-S-BMW написа:Колега и аз съм в същото положение споделете как става и каква ще е цената ? :bchug:

Преди малко я оставих. Ще пиша за отзиви довечера като я видя.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 523i

Мнение от chochopk » 18 Апр 2016, 16:50

Здравейте колеги. Ринговете на ангелските очи колко мм. са? Защото някъде ги дават 131мм. а на други места 126мм. Също как се захващат, защото има някой с двойно залепващо за стъклените буркани (който аз съм махнал и не мисля да ги слагам заради ринговете).
И кой вид ангелски очи е по добре да сложа CCFL или LED?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от wladio » 18 Апр 2016, 20:32

Аз лично съм с две ръце за CCFL.

кандидат ентусиаст
Аватар
520i e39 (97г)

Мнение от SlavchoSlavchev » 18 Апр 2016, 20:53

M-S-BMW написа:Колега и аз съм в същото положение споделете как става и каква ще е цената ? :bchug:

Изображение

Пиши ми ако искаш на лично да ти кажа от къде ги купи, къде ги монтирах, цени и т.н.т :angel:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 96' e39 520
Детайли за колата: m52b20

Мнение от hishnika » 18 Апр 2016, 22:33

SlavchoSlavchev написа:

Изображение

Пиши ми ако искаш на лично да ти кажа от къде ги купи, къде ги монтирах, цени и т.н.т :angel:

И после кажи колко е акт-а... Червени и Сини строго забранени, не ме питайте от къде знам :kuku:

Полицаите са полудели последния месец-два, като за една седмица ме спряха над 5 тъпи, писна ми цъкам по дистанционното с цветовете :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
520i e39 (97г)

Мнение от SlavchoSlavchev » 18 Апр 2016, 22:48

hishnika написа:
SlavchoSlavchev написа:

Изображение

И после кажи колко е акт-а... Червени и Сини строго забранени, не ме питайте от къде знам :kuku:

Полицаите са полудели последния месец-два, като за една седмица ме спряха над 5 тъпи, писна ми цъкам по дистанционното с цветовете :mhihi:

Кой член на закона го забранява? Ако са позволени един цвят, не виждам логика определени цветове да са забранени? :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hishnika » 18 Апр 2016, 23:14

Чл. 72. ЗДвП Всяко намиращо се на платното за движение пътно превозно средство или състав от пътни превозни средства, към които не са приложими изброените по-горе изисквания, през нощта трябва да имат най-малко две бели или жълти добре различими светлини отпред и две червени светлини отзад.
Чл. 73. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) На път извън населено място през нощта или при намалена видимост всяко спряно на платното за движение моторно превозно средство и тегленото от него ремарке трябва да бъдат обозначени с включени габаритни светлини.
Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
(2) Допълнителна задна светлина за мъгла с червен цвят се използва само когато видимостта е намалена под 50 метра.
Чл. 74а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Аварийният сигнал може да бъде включван за предупреждаване на останалите участници в движението за различни опасности, когато моторното превозно средство е спряло поради повреда или има участие в пътнотранспортно произшествие и не може да бъде отстранено веднага и се явява препятствие за другите участници в движението.
Чл. 75. (Доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) През деня мотоциклетите и мотопедите се движат с включена къса светлина отпред и с включена габаритна светлина отзад.
Чл. 76. Забранено е използването на други светлини, освен предвидените в този закон и издадените въз основа на него нормативни актове.

От правилника за приложение на ЗДвП:
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
точка
12. по осветителната уредба:
а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, с изключение на светлините за мъгла;
б) светлините не са регулирани;
в) не светят дългите, късите, габаритните светлини или стоп-светлините;
г) пътепоказателите не работят;
д) липсват предвидените светлоотразители;
е) недостатъчно осветена е задната табела с регистрационния номер.
Може и да има полза.

кандидат ентусиаст
Аватар
520i e39 (97г)

Мнение от SlavchoSlavchev » 19 Апр 2016, 10:17

hishnika написа:Чл. 72. ЗДвП Всяко намиращо се на платното за движение пътно превозно средство или състав от пътни превозни средства, към които не са приложими изброените по-горе изисквания, през нощта трябва да имат най-малко две бели или жълти добре различими светлини отпред и две червени светлини отзад.
Чл. 73. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) На път извън населено място през нощта или при намалена видимост всяко спряно на платното за движение моторно превозно средство и тегленото от него ремарке трябва да бъдат обозначени с включени габаритни светлини.
Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
(2) Допълнителна задна светлина за мъгла с червен цвят се използва само когато видимостта е намалена под 50 метра.
Чл. 74а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Аварийният сигнал може да бъде включван за предупреждаване на останалите участници в движението за различни опасности, когато моторното превозно средство е спряло поради повреда или има участие в пътнотранспортно произшествие и не може да бъде отстранено веднага и се явява препятствие за другите участници в движението.
Чл. 75. (Доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) През деня мотоциклетите и мотопедите се движат с включена къса светлина отпред и с включена габаритна светлина отзад.
Чл. 76. Забранено е използването на други светлини, освен предвидените в този закон и издадените въз основа на него нормативни актове.

От правилника за приложение на ЗДвП:
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
точка
12. по осветителната уредба:
а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, с изключение на светлините за мъгла;
б) светлините не са регулирани;
в) не светят дългите, късите, габаритните светлини или стоп-светлините;
г) пътепоказателите не работят;
д) липсват предвидените светлоотразители;
е) недостатъчно осветена е задната табела с регистрационния номер.
Може и да има полза.

От това, което чета в момента - пише че трябва да имаш ясно изразена жълта светлина. Снимката е на габарити. Като се включат фаровете почти не се намира разлика м/у това да съм с тях или без тях. Благодаря за ценната информация :bchug:

Ако ме спрат ще ви кажа какво е станало, но според мен няма да има проблем, защото това би било в сила и за всички хора с ксенон.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hishnika » 19 Апр 2016, 12:08

В момента не се сещам кой беше точния закон, но червен и син се водят специални цветове, само коли със специален режим на движение имат право да ползват такива цветове (полиция, пожарна, линейка и т.н.) :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от wladio » 19 Апр 2016, 13:30

hishnika написа:В момента не се сещам кой беше точния закон, но червен и син се водят специални цветове, само коли със специален режим на движение имат право да ползват такива цветове (полиция, пожарна, линейка и т.н.) :yes:

пишеш наизуст.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hishnika » 19 Апр 2016, 15:31

Нормално, не съм цитирал закон, но винаги може да ме опровергаеш?

Следваща

Назад към E39