Ключ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Как се смъква разхода на автоматик бензин...
Само да вметна, че нямам катализатор и дава някви грешки с ламбда сондите ( ако е от значение)[/quote]
В това ти е проблема
Имах M52B25 + автомат, 13-14/100 в София
В това ти е проблема

Имах M52B25 + автомат, 13-14/100 в София

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Сложи и газова 

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз навремето имах едно ауди и като му замина ламбда сондата започна да харчи на мото час
Един резервоар го издумкваше за максимум седмица като ходех само на работа с колата и висях ако в задръстванията. Като засякох беше от порядъка на 25/100
Както са ти казали вече, газовата за толкова годишна бензинова кола също е решение

Един резервоар го издумкваше за максимум седмица като ходех само на работа с колата и висях ако в задръстванията. Като засякох беше от порядъка на 25/100

Както са ти казали вече, газовата за толкова годишна бензинова кола също е решение

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
На този етап, за мен високия ти разход идва от сондите. На Жената бях взел преди една микра к11 - войнишко канче, 1,3 железарка ... замина сондата - и почна да гори като камион, смених я за около 20 лева и заспа работата
Включително имаше проблеми с оборотите.
П.П. Обръщайте им внимание на тия грешки ...

- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
B.Stoimenov написа:На този етап, за мен високия ти разход идва от сондите. На Жената бях взел преди една микра к11 - войнишко канче, 1,3 железарка ... замина сондата - и почна да гори като камион, смених я за около 20 лева и заспа работатаВключително имаше проблеми с оборотите.
При колегата няма да стане за 20лв- работещите сонди са оригиналните по 500лв всяка, на БОШ за около 200лв на брой са мъртвородени, трябва да търси работещи оригинални втора ръка. За това най-напред да провери дали работят сондите- грешки свързани с ламбда контрола, не означава задължително не работещи сонди.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
zvetiko написа:B.Stoimenov написа:На този етап, за мен високия ти разход идва от сондите. На Жената бях взел преди една микра к11 - войнишко канче, 1,3 железарка ... замина сондата - и почна да гори като камион, смених я за около 20 лева и заспа работатаВключително имаше проблеми с оборотите.
При колегата няма да стане за 20лв- работещите сонди са оригиналните по 500лв всяка, на БОШ за около 200лв на брой са мъртвородени, трябва да търси работещи оригинални втора ръка. За това най-напред да провери дали работят сондите- грешки свързани с ламбда контрола, не означава задължително не работещи сонди.
да, да ясно, 20-те лева бяха просто пример за онази микричка. Мисълта ми е ефекта. и да- затова и написах - проверявайте ги тези грешки и прочие докато е време.
- dreadx
- младши ентусиаст
-
А между другото каква е разликата между оригиналните за 500 лв. и тези на BOSCH? (-- оригиналните не са ли също на Bosch?)
- в американския форум пишат, че си поръчвали едни Bosch от Амазон за по $65-$85 за бр. - и всичко било 6.
- в американския форум пишат, че си поръчвали едни Bosch от Амазон за по $65-$85 за бр. - и всичко било 6.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
dreadx написа:А между другото каква е разликата между оригиналните за 500 лв. и тези на BOSCH? (-- оригиналните не са ли също на Bosch?)
Боша в BG и боша в чужбинско нямат нищо общо!

Ако нямаш газова уредба,която да ти набива грешките са сондите...първо оправи този проблем.Това че липсва катализара най-вероятно от него записва сондите(тоест липса каталзиатор).След това виж как е и с колко е смъкнла.....ако пак ти е много ...пробвай да я подкараш юнашката...примерно изтрелваш я на 1-ва и след това си поддържаш скоростта просто 

- s73r01d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530iA '02 Sedan
- Мечтае да кара: E39 530iA '02 Sedan
- Детайли за колата: M54B30
ZF 5HP19
Аз имам газов инжекцион и M54B30, никакви грешки няма, правилно монтиран и настроен газов инжекцион НЕ ДАВА грешки!
Ламбда сондите ги смених с Денсо универсалки по ~80лв парчето, само трябва да се кримпнат 4те жици с оригиналните конектори, ключ за Ламбда Сонди е още 12 лв. За под 200 лв си ги смених и 2те.
Най-добре кажи точно каква ти е грешката от ламбдите, виж в каква посока са ти адаптациите на горивото към по-бедна или по-богата смес. Ваноса работи ли не работи ли, свещите как са?
Ако си от София или Бургас се обади, ще пуснем INPA-та и всичко ще си каже гадинката
Ламбда сондите ги смених с Денсо универсалки по ~80лв парчето, само трябва да се кримпнат 4те жици с оригиналните конектори, ключ за Ламбда Сонди е още 12 лв. За под 200 лв си ги смених и 2те.
Най-добре кажи точно каква ти е грешката от ламбдите, виж в каква посока са ти адаптациите на горивото към по-бедна или по-богата смес. Ваноса работи ли не работи ли, свещите как са?
Ако си от София или Бургас се обади, ще пуснем INPA-та и всичко ще си каже гадинката

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Има и още един "проблем" за "оправяне"!
"Младежко" каране
Моят кораб дава 8-10/100 в София градско, като почна да карам "младежко" отива към 18-20/100... Та пак да си дойдем на думата: причините са .... МНОГО:
1. зле поддържана кола
2. разминаване на вижданията за возило /спортно и лимузина/
3. грешка в "централната система" за качество на мисленето
4. не спазване на общите правила за "каране" на лимузина
и.... още мога да се сетя, но това май стига....

"Младежко" каране

Моят кораб дава 8-10/100 в София градско, като почна да карам "младежко" отива към 18-20/100... Та пак да си дойдем на думата: причините са .... МНОГО:
1. зле поддържана кола
2. разминаване на вижданията за возило /спортно и лимузина/
3. грешка в "централната система" за качество на мисленето
4. не спазване на общите правила за "каране" на лимузина
и.... още мога да се сетя, но това май стига....
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
8 10 в София може да дава ако караш вечер по цариградско и по околовръстното.
По темата , ако колата си гори навън нормално си е в ред , просто няма как 39 да гори малко още повече автоамтик. Ако е комби хептен не може.
Тия мотори под 15 в София не съм ги виждал а в режим тръгни спри до 50 60 км абсурд.
По темата , ако колата си гори навън нормално си е в ред , просто няма как 39 да гори малко още повече автоамтик. Ако е комби хептен не може.
Тия мотори под 15 в София не съм ги виждал а в режим тръгни спри до 50 60 км абсурд.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2