Тапи за всмукателен колектор?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Тапи за всмукателен колектор?
Някой знае ли от къде мога да си купя тапите за всмукателния колектор,понеже махнах пеперудите и се опасявам от омасляване под колектора и поразиите в последствие.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Тапи за всмукателен колектор?
"Оригинални" има в и-бея - влез и напиши "BMW DIESEL SWIRL FLAP REMOVAL FIX REPLACEMENT BLANKS " или нещо подобно.
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313&_nkw=BMW+DIESEL+SWIRL+FLAP+REMOVAL+FIX+REPLACEMENT+BLANKS+&_sacat=0
Ако не ти се занимава с доставка от чужбина - звънни на Илко, някъде четох, че той може да достави на същата цена и качество (някъде по 15 лева бройката).
Имам едни преправени - ако ти вършат работа...??
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=10&t=372548&hilit=%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D0%BC
Какви поразии от омасляването? От уплътненията на осичките на тези клапи винаги тече масло, всички дригатели (които съм виждал) са омазани яко от лявата страна. Но "поразии"... ??
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313&_nkw=BMW+DIESEL+SWIRL+FLAP+REMOVAL+FIX+REPLACEMENT+BLANKS+&_sacat=0
Ако не ти се занимава с доставка от чужбина - звънни на Илко, някъде четох, че той може да достави на същата цена и качество (някъде по 15 лева бройката).
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=10&t=372548&hilit=%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D0%BC
Какви поразии от омасляването? От уплътненията на осичките на тези клапи винаги тече масло, всички дригатели (които съм виждал) са омазани яко от лявата страна. Но "поразии"... ??
Excellent! Steven is my name!
А наи лесно и добре става, ако вземеш смукатели от ръчка и няма да търсиш тапи.Един смукател такъв върви 50-100 лева.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Borymeckata написа:"Оригинални" има в и-бея - влез и напиши "BMW DIESEL SWIRL FLAP REMOVAL FIX REPLACEMENT BLANKS " или нещо подобно.
Драмата идва от това,че капе на алтернатора и от маслото четките отиват на кино.
Искам да си купя истински,но от тук.С ибей не ми се разправя.
Благодаря ти

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
kalingk написа:А наи лесно и добре става, ако вземеш смукатели от ръчка и няма да търсиш тапи.Един смукател такъв върви 50-100 лева.
За това изобщо не бях се сетил

И сега започвам да се псувам яко,защо не си купих директно друг колектор

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
(bubsa) написа:kalingk написа:А наи лесно и добре става, ако вземеш смукатели от ръчка и няма да търсиш тапи.Един смукател такъв върви 50-100 лева.
За това изобщо не бях се сетилПринципно по-добре от това няма как да стане.
![]()
И сега започвам да се псувам яко,защо не си купих директно друг колектор
Щого както почти всеки българин 1во си действал и чак сега питаш и се интересуваш кво що

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка

omegaart написа:..
Щото както почти всеки българин 1во си действал и чак сега питаш и се интересуваш кво що
По-добрия вариант. По-добре така от колкото само да пита за това за онова, да не прави нищо и да продължава да пита.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
gentata написа::OT:omegaart написа:..
Щото както почти всеки българин 1во си действал и чак сега питаш и се интересуваш кво що
По-добрия вариант. По-добре така от колкото само да пита за това за онова, да не прави нищо и да продължава да пита.
Ми не бих казал , много по-лесно е да се поинтересуваш и да провериш. В днешно време с гоогле нещата са толкова улеснени , че за в бъдеще се плаша колко прост ще бъде света защото няма да му се налага да помни нищо

Много лесно е да се докопаш до определено инфо и след това да търсиш каквто ти трябва или да питаш само точните неща.
Развалихме темата на човека със спам , нека затрие мод това на което не му е тук мястото.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Просто практиката е да се махат и за това
На 525д 530д има ли разлика в колекторите?

На 525д 530д има ли разлика в колекторите?
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Ако не беше оставил пеперудите при лудия и той не ги беше хвърлил в кофата
можеше да ги ползваш тях да си запушиш дупките - махаш оста, на която се държи пеперудата и в отвора за нея навиваш един хубав винт, на който после му заливаш главата и около нея с термоустойчив силикон, за да си сигурен, че няма да се развие.

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Cyberloner написа:Ако не беше оставил пеперудите при лудия и той не ги беше хвърлил в кофатаможеше да ги ползваш тях да си запушиш дупките - махаш оста, на която се държи пеперудата и в отвора за нея навиваш един хубав винт, на който после му заливаш главата и около нея с термоустойчив силикон, за да си сигурен, че няма да се развие.
Е да ама като не знае човек...
Започва здраво да ме дразни дизеляка и мога да се закълна,че повече БМВ дизел няма да карам!!!
Никой ли не знае дали колекторите на 2.5 и 3.0д са еднакви?
Realoem.com е за тази работа, отваряш и сравняваш номерата
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
kalingk написа:Realoem.com е за тази работа, отваряш и сравняваш номерата
Мислиш ли,че ако знаех как да го направя щях да питам тук?
Та ако някой е на ясно и сподели ще съм му благодарен.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Намираш номера чрез RealOem или BMWFans на частта, която те интересува и пак на едната и на другата страница има как да се търси част по номер и съответно се вижда къде (в кои модели) се вгражда.
Това е за всмукателен колектор на 525d с ръчни скорости:
http://realoem.com/bmw/partxref.do?part ... series=E39
Това е за всмукателен колектор на 525d с ръчни скорости:
http://realoem.com/bmw/partxref.do?part ... series=E39
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Благодаря ви за отговорите.
Какво му е трудното да се отговори конкретно не ми е ясно
Извинявам се,че не мога да стоя постоянно на компютъра и да съм наясно с релоеми и подобни глупости.
Много е трудно да се отговори с ДА или НЕ.
Какво му е трудното да се отговори конкретно не ми е ясно

Извинявам се,че не мога да стоя постоянно на компютъра и да съм наясно с релоеми и подобни глупости.
Много е трудно да се отговори с ДА или НЕ.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2