Запитване за зимни гуми.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Traian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525D
Запитване за зимни гуми.
Здравейте , дойде време да сменям гумите и съм се спрял на нови. Конкретните които съм харесал са Lassa snoways era и Maxxis - мисля че модела беше Press snow и някакви инициали с букви. Като 3-ти варянт е Гуудрич. Мисля да избягам от размера 225/55/16 с който карам лятото и да сложа 205/60/16 - дали е удачно ? Благодаря предварително.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Запитване за зимни гуми.
Размера на гумите е съвместим ! 

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Traian
- кандидат ентусиаст
-
Размерът е уточнен
сега остава марката 

- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Карам три зими с LASSA в снега вървят много яко,но са много шумни ,макар и шумни бих си купил пак
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- bobo1903
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528 i
- Мечтае да кара: E60 М
- Детайли за колата: Black :D
и аз съм с ласа ера и наистина са шумни 

- Traian
- кандидат ентусиаст
-
Може би защото самата гума е по-твърда , съответно по-здрава и подходяща за нашите пътища
Много ми е било интересно какво значи шумна гума - досега на колите си никога не съм чувал гумите
немога да дефинирам самото понятие .

Хвърли едно око на Kumho.Перфектно качество на средна цена.Корейска е, ама се прави и като другите в Китай.Ще ти споделя само,че друга марка няма място на каран от мен автомобил.
- bobo1903
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528 i
- Мечтае да кара: E60 М
- Детайли за колата: Black :D
Traian написа:Може би защото самата гума е по-твърда , съответно по-здрава и подходяща за нашите пътищаМного ми е било интересно какво значи шумна гума - досега на колите си никога не съм чувал гумите
немога да дефинирам самото понятие .
Летните ми бяха като сликове , нарочно ги износвах знаейки ,че следващото лято няма да карам пак с тях и изведнъж като сложих зимните нови на ласа и наистина си личи ,че има шум
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Benord написа:Хвърли едно око на Kumho.Перфектно качество на средна цена.Корейска е, ама се прави и като другите в Китай.Ще ти споделя само,че друга марка няма място на каран от мен автомобил.
Глас за Kumho-то. Имах такива на Golf-и нямаха спиране, а зимата 2007/2008 тука имаше 70 см. сняг и нагоре.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Да използвам темата, някой знае ли колко време може да изкара една зимна гума преди да се хвърли, дори да има някакви грайфери ?
Гледам продават хората разни 2 ръка с ДОТ 07-09-10
Този каучук не се ли прецаква с времето .. те гумаджийте казват, че се гледа да е мек, ама нали има и някаква годност все пак.
Той мек,мек, ама на някой завой може да си остане по асфалта
Този каучук не се ли прецаква с времето .. те гумаджийте казват, че се гледа да е мек, ама нали има и някаква годност все пак.

- Traian
- кандидат ентусиаст
-
По принцип голямо значение има как е използвана ( в какво време е карана ) гумата и как е съхранявана . Каучукът трябва да е мек и еластичен най-вече .А гумаджията винаги ще ти каже - " внос са от Германия , не са от Гърция , държани са в склад ,,,," абе набавил си е "информация" човека хаха. И като се върнеш да кажеш ,че гумата не е стока ще ти кажат - еми тва е втора ръка , има и нови ако искаш си купи.Всеки си "рани" магарето както си знае .
bam-bam написа:Да използвам темата, някой знае ли колко време може да изкара една зимна гума преди да се хвърли, дори да има някакви грайфери ?
Четох една реклама на Мишелин,и там хората се хвалеха,че гумата им издържа два сезона,демек две зими.Говорим за нови гуми и нова технология.Изводите са за теб.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
bam-bam написа:Да използвам темата, някой знае ли колко време може да изкара една зимна гума преди да се хвърли, дори да има някакви грайфери ?
Сега имам зимни с ДОТ 2007. Като ги сложа и тествам, ще ти кажа. А в това с гумите има голяма доза маркетинг, както във всяко нещо. Само ще кажа, че в момента съм с летни Континентал отзад, с нисък грайфер, но по-важно, че са ДОТ 2003. Значи аз обичам да тествам и с тия гуми съм се опитвал да въртя колата на сухо, на мокро, да я поднеса и общо взето, не можах, даже DSC-то не реагира въобще. Изводите са за лична консумация.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Гаранционният срок на новите гуми, които аз съм карал, е бил винаги 2 години - експлоатационният е по-дълъг. Доколкото съм чел, за зимните пределът е 5 години. И не се опитвайте, моля, да убеждавате другите , че е по-добре да се кара със стари гуми, произведени преди десетилетие...
Препоръчвам nokian XL
На четири сезона са вече и има поне за още един в тях. Драпа навсякъде бабата 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3