Помощ!!! Модул!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Помощ!!! Модул!
Привет колеги. Днес ми дадоха един модул който, ми казаха че бил за автопилота и асц-то на колата ми. Колата ми е е39 с 2.8 мотор слаган допълнително. Човека ми каза че е взел тези работи от колата от която е и мотора само че не било сложено. Има страшно много кабели рязани с булси без букси. 2 снопа са единия е към модула другия не е към никои. Питането ми е може ли някои да ми каже какво е това, каде седи, за това ли служи и дали знае някой който наистина си разбира от това и може да ми го монтира на колата. Абсолютно нищо не разбирам от тея жици така че ще съм ви много благодарен колеги!
Мерси предварително!

Мерси предварително!

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Помощ!!! Модул!
Ти сериозно ли
Това е помпата на ABS-а
Разкажи повече за колата какво е правено и какви проблеми имаш, ако имаш..

Това е помпата на ABS-а

Разкажи повече за колата какво е правено и какви проблеми имаш, ако имаш..

Колега не ми работи асц-то и автопилота. Абс имам. Човека от който взех кллата каза че тези неща не работят защото това нещо не било вързано и днеска ми го даде и ми каза че било заради тва нещо....
- Bavarcho
- Пантерчо
-
Моя съвет е да намериш човек които рабира повече за да ти каже от къде идва проблема ти.
Автопилот може да нямаш поради друга причина, но не и от блока на АБС-а
АСЦ-то е пряко свързано с блока на АБС-а, но може да не работи и от други неща.
Ако си от София мога да ти помогна поне малко. (имам разни бмв диагностики да я закачим и скромни познания), разбира се безплатно като за колега, стига да свършим работа ще изпием по една бира заедно
пиши на ЛС..
Автопилот може да нямаш поради друга причина, но не и от блока на АБС-а

Ако си от София мога да ти помогна поне малко. (имам разни бмв диагностики да я закачим и скромни познания), разбира се безплатно като за колега, стига да свършим работа ще изпием по една бира заедно

Мотора който са ти присадили е двоен ванос,и докато не му сложиш този модул ,няма да ти заработи ACS-ти и автопилота 

Ясно. А някакви съвети кой може да ми го сложи и колко ще ми струва и за колко време ще стане? Иначе мерси за отговора- ясен и точен 

- iskamdatikaja
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело
- Мечтае да кара: каруца
hag_1924 написа:Ясно. А някакви съвети кой може да ми го сложи и колко ще ми струва и за колко време ще стане? Иначе мерси за отговора- ясен и точен
Ако си от София мога да те пратя при един пич, който е много навътре с тези неща. Моя модул го оправи за няколко часа и всичко тръгна. Но определено трябва първо да се погледне, защото не се знае дали работи + някой се прави на майстор и се опитва да го оправи и като ти докосне платките или процесора с пръст и заминава на секундата

- Bavarcho
- Пантерчо
-
meha написа:Мотора който са ти присадили е двоен ванос,и докато не му сложиш този модул ,няма да ти заработи ACS-ти и автопилота
Как разбра че са му сложили мотор с двоен ванос? И че преди това колата е била с един ванос?

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Той и колегата дето е пуснал темата едно обяснение е дал....чак да се замислиш, какво аджеба иска да се случи
Колега @hag_1924, ако искаш да ти помогнем, сподели важни подробности, като: Какъв ти беше мотора преди и с какъв ТОЧНО сте го сменили. До сега на колата ти нямаше ли ABS модул??? Защо искате да го сменяте...въобще какъв ти е проблема в момента, че искате да го сменяте този модул, който всъщност и ти си го имаш в колата

Колега @hag_1924, ако искаш да ти помогнем, сподели важни подробности, като: Какъв ти беше мотора преди и с какъв ТОЧНО сте го сменили. До сега на колата ти нямаше ли ABS модул??? Защо искате да го сменяте...въобще какъв ти е проблема в момента, че искате да го сменяте този модул, който всъщност и ти си го имаш в колата

Колата е била с 20сков мотор при стария собственик и той го е сменил с 2.8 който сега е на колата. Абс имам. Мотора 2.8 е с двоен ванус и ми каза че трябва да сложа тази помпа за да ми трагнат асц-то и автопилота защото сега не ми работат. За мотора знам че е 99 година пак от е39.
Bavarcho написа:Как разбра че са му сложили мотор с двоен ванос? И че преди това колата е била с един ванос?Нещо изпускам сигурно..
От толко такива теми,почнах да имам способности вече-без боб

Човека който му е присадил мотора му е казал ,че без този модул няма да тръгне ASC,следователно мотора е двоен ванос,защото от снимката виждам че модул е 001,за двоен !
Ако колата преди това му е била с двоен ванос,тя ще си ползва нейния си модул и с новия мотор и няма да има нужда да слагат този

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
meha написа:
От толко такива теми,почнах да имам способности вече-без боб![]()
Човека който му е присадил мотора му е казал ,че без този модул няма да тръгне ASC,следователно мотора е двоен ванос,защото от снимката виждам че модул е 001,за двоен !
Ако колата преди това му е била с двоен ванос,тя ще си ползва нейния си модул и с новия мотор и няма да има нужда да слагат този
ASC-то му ще си тръгне, но темпомата няма как да тръгне само с поставянето на този модул в неговата кола. То въобще ако колата му е била с ASC, а иска да минава на DSC, само с този модул нищо няма да направи, защото му трябват още един куп датчици.
Та така, както казах и по-горе, без информация какво е правил и какво иска да направи, тук си водим безмислени разговори.
Колата си е имала асц и сега не работи както и автопилота и целта е някой да ми каже това което ми е дадено ще ми помогне ли или не? Полезно ли ми е или не?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
hag_1924 написа:Колата си е имала асц и сега не работи както и автопилота и целта е някой да ми каже това което ми е дадено ще ми помогне ли или не? Полезно ли ми е или не?
Не, няма да работи. Разликата от ASC до DSC е огромна и както ти писах по-горе, за да заработи ти трябват още един куп модули. В момента, моторния ти компютър просто трябва да се префлашне за кола с ASC. За темпомата....не знам. Колата донор с темпомат ли е била? Така или иначе, ако си сложил двигател с двоен ванос, нещата стават по-сложни, защото до сега темпомата ти е бил с жило, а при двойния ванос педала на газта е с потенциометър...
Въобще, ако искаш нещо да се случи, трябва да отидеш при някой, който наистина разбира и да огледа всичко. Тук във форума едва ли ще можем да ти помогнем много.
Искаш да кажеш че за този мотор ще му трябва дсц система а не както е била с асц?
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2