530d-184к.с.-Въпрос-автоматик

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730d

530d-184к.с.-Въпрос-автоматик

Мнение от vlaikov44 » 18 Ное 2013, 10:01

Въпроса ми е дали трябва да се сменя маслото на кутията при лек симптом на задна скорост и той е че всяка сутрин като е студена колата и вкарам задна има ритане иначе другите ги реди много добре смисъл плавно и другия симптом се случва много рядко пак на задна при топъл мотор пускам спирачката и прави едно леко замисляне 2-3 секунди и рита рязко и тогава тръгва,моля за полезен съвет дали да сменям маслото и дали ще се оправи след смяната благодаря предварително.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: 530d-184к.с.-Въпрос-автоматик

Мнение от Bavarcho » 18 Ное 2013, 11:13

Смяната на масло и филтър няма да навреди, а дали ще помогне за проблема ще си покаже.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 18 Ное 2013, 11:42

Bavarcho написа:Смяната на масло и филтър няма да навреди, а дали ще помогне за проблема ще си покаже.

Мдам и има 2 варианта :)

единия е да се оправи и да няма проблеми и да се кефиш , че си сменил маслото и се е оправило.
втория е да смениш и да си ебе мамата и да си викаш защо ли го смених , са стана по-зле , но не просто е била свършила кутията и си е била за сервиз.

Рядко със смяна на масло се оправят такива симптоми.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i

Мнение от BAHKATA » 18 Ное 2013, 12:48

Но маслото на автомата си е консуматив и трябва да се сменя... Проблема с ритането може да е от друго, но маслото трябва да се сменя и без да има проблеми, ритания и т.н.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 18 Ное 2013, 21:42

Както бях писал в темата на Елезар тази сутрин , на мой познат с 530д с GM кутия , имаше затруднено превключване на задна и за целта смени маслото и проблема се загуби , но 3к км след това , кутията го остави на един булевард .
Пича направи рециклаж на същата и сега е много доволен .
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shmotza » 18 Ное 2013, 23:31

Преди 6к км смених масло и филтър ан автомата /GM/ и маслото на диференциала...за сега мога да заключа само подобрена работа на автомата /смяна предавки и превключване при студен/топъл е без значение/ ... общо взето след смяната се усеща "мазно" и в кутията и в дифа...това - 530д 184к.с.

...привърженик съм на теорията, че там где има масло - се сменя на Х км.

Потребител
Аватар

Мнение от maxi84 » 21 Ное 2013, 20:48

Здравейте извинявам се че пияа тук но някои да е срещал следниа проблем ,дава ми грешка в скоростите и тя е че ниама връзка между мотора и скоростите

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730d

Мнение от vlaikov44 » 22 Ное 2013, 12:47

Ако свети оранжевата лампа най дясно на таблото това е аварииния режим на скоростната кутия,на един познат така беше станало и на него така не му даваше вразка и се оказа че табваше да смени компютара к скоростната кутия и се оправи всичко поздрави :)

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 22 Ное 2013, 18:56

vlaikov44 написа:Ако свети оранжевата лампа най дясно на таблото това е аварииния режим на скоростната кутия,на един познат така беше станало и на него така не му даваше вразка и се оказа че табваше да смени компютара к скоростната кутия и се оправи всичко поздрави :)

Оранжевата лампа може да светне и без скростите да са влезнали в авариен режим.
От ниско ниво на маслото може да светне в жълто.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
Детайли за колата: Carbon Schwarz

Мнение от valeri_ignatov » 30 Ное 2013, 21:08

колеги аз ходих в бмв и там ми казаха да не съм бил луд на автомата маслото не се сменяло само се доливало малко ако трябва,смениш ли го след време ставало катастрофа в протмонето,не знам аз не съм го сменял и за сега проблеми нямам дано и да нямам и за бъдеще бмв то ми е 530да 184к

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shmotza » 07 Дек 2013, 11:43

valeri_ignatov написа:колеги аз ходих в бмв и там ми казаха да не съм бил луд на автомата маслото не се сменяло само се доливало малко ако трябва,смениш ли го след време ставало катастрофа в протмонето,не знам аз не съм го сменял и за сега проблеми нямам дано и да нямам и за бъдеще бмв то ми е 530да 184к

аз ще отида да ги питам - защо продават филтри тогава :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 07 Дек 2013, 22:40

shmotza написа:
valeri_ignatov написа:колеги аз ходих в бмв и там ми казаха да не съм бил луд на автомата маслото не се сменяло само се доливало малко ако трябва,смениш ли го след време ставало катастрофа в протмонето,не знам аз не съм го сменял и за сега проблеми нямам дано и да нямам и за бъдеще бмв то ми е 530да 184к

Има вариант да ти отговорят "за да може ако ти протече кутията или се наложи ремонт, да можем да сменим и филтъра с маслото и гарнитурата...", както на мен ми отговориха. 8)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
Детайли за колата: Carbon Schwarz

Мнение от valeri_ignatov » 12 Дек 2013, 21:53

Z3Ro* написа:
shmotza написа:

Има вариант да ти отговорят "за да може ако ти протече кутията или се наложи ремонт, да можем да сменим и филтъра с маслото и гарнитурата...", както на мен ми отговориха. 8)

точно така колега :yes: :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shmotza » 13 Дек 2013, 0:29

Z3Ro* написа:
shmotza написа:

хахаха...дрън-дрън...нали уж филтъра трябва да е вечен /след като не се сменя никога.../...като "протече кутията" трябва да продават само масло/за доливане/, гарнитури/за протичане/ и семеринги/отново за протичане/... :mhihi: ...и само с поръчка - филтри /за такива кат' мен, дето държат да я обслужат тая кутия, въпреки "препоръките" на дилъра/производителя/ :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 13 Дек 2013, 9:11

Само казвам, че го има като вариант...
От това, което аз събрах като инфо по този въпрос с маслото на автомата - кутията няма ли пробем някакъв с турбина или фрикциони/ритане, тласъци повреме на движение или невъзможност за поддържане на постоянни обороти при движение на равно с равномерна газ/, смяната на маслото удължава живота й. Ако обаче вече има проблем от посочените, дори и минимален, има вероятност този проблем след смяна на масло и промивка да се задълбочи... :yes:

Следваща

Назад към E39