Обезшумяване кори - купе - e39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- pits
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: е30
- Детайли за колата: е39
Обезшумяване кори - купе - e39
Корите в салона ми скърцаха ужасно. Реших да предприема нещо по въпроса.
Тъй като винаги е имало проблем с чупенето на щипките се снабдих с подходящ инструмент.
http://www.ebay.co.uk/itm/12pcs-Car-Rad ... 564c7f0851
Започнах от задните кори - който свалих, но всъщност няма нужда от пълното им сваляне което улеснява процедурата двойно.
1. Почва се от горните щипки с по-малкият уред.
2. Бавно и внимателно се откопчават останалите щипки (кръглите).
3. Намазва се ръбът на кората с свещ, за всеки случай

4. Внимателно се помушва и залепя до ръбът на кората уплътнителна лента за прозорци (с включено двойно лепящо тиксо).

5. Внимателно се щракват обратно всички щипки
6. Повтаряте стъпките от 1 до 5 за останалите 3 кори
Снимките са доста посредствени за което ще ме извините.
Резултата е фономенален, няма никакви дразнения оттам.
Поздрави и успех
П.С. С помощта на тези пласмаски нямам нито една счупена щипка
Тъй като винаги е имало проблем с чупенето на щипките се снабдих с подходящ инструмент.
http://www.ebay.co.uk/itm/12pcs-Car-Rad ... 564c7f0851
Започнах от задните кори - който свалих, но всъщност няма нужда от пълното им сваляне което улеснява процедурата двойно.
1. Почва се от горните щипки с по-малкият уред.
2. Бавно и внимателно се откопчават останалите щипки (кръглите).
3. Намазва се ръбът на кората с свещ, за всеки случай

4. Внимателно се помушва и залепя до ръбът на кората уплътнителна лента за прозорци (с включено двойно лепящо тиксо).

5. Внимателно се щракват обратно всички щипки
6. Повтаряте стъпките от 1 до 5 за останалите 3 кори
Снимките са доста посредствени за което ще ме извините.
Резултата е фономенален, няма никакви дразнения оттам.
Поздрави и успех

П.С. С помощта на тези пласмаски нямам нито една счупена щипка

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Re: Обезшумяване кори - купе - e39
Точно от горе не бива да се свалят корите,ако не искаш да счупиш шперплатовият ъгъл,който се подвира по никелираната/черна лайсна.Никакви кози крака не се ползват,а с отверката от комплекта на колата се сваля за 1 мин. цялата кора.Просто подвираш с отверката точно където са щипките,може да почнеш от към ключалката/там са 1 щипка първа,на самата ключалка са две,една до друга/ и продължаваш на долу.След това издеваш кората от въпросната лайсна.
ПП По този начин,никога не съм чупил шипка от корите.
ПП2 като събирате корите,да не забравите пластмасовата щипка,която се слага на желязното рамо на дръжката/подпиралката/,на вратата.
ПП По този начин,никога не съм чупил шипка от корите.
ПП2 като събирате корите,да не забравите пластмасовата щипка,която се слага на желязното рамо на дръжката/подпиралката/,на вратата.
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
Един съвет, който тръгне по стъпките на колегата, да се подсигури с малко Dynamat, така и така ще се разглабя, поне да се налепи вратата(лепете отвътре на въшната ламарина, не на това под кората) ефекта е...
oсобено ако се монтира и стъклопакет, вратата се затваря като на хладилник.

oсобено ако се монтира и стъклопакет, вратата се затваря като на хладилник.
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Чудесна тема
Някой да е виждал випросните инструменти да се продават в БГ, че от доста време се каня да си купя такива.

- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
Браво,колега,доста полезна тема.Много добър уред за щипки си намерил.
Дайте съвет за е39 комби,какво ли не сам правил с тези кори.Щипки,гумирани ленти,донапренчета,двойно тиксо на М3 и ме става и не става.Имам чуството че дори ако изхвърля всички кори пак ще тропа и скърца
Дайте съвет за е39 комби,какво ли не сам правил с тези кори.Щипки,гумирани ленти,донапренчета,двойно тиксо на М3 и ме става и не става.Имам чуството че дори ако изхвърля всички кори пак ще тропа и скърца

Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
- dblos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
- Детайли за колата: Touring
То при комбито ако ще цялото със силикон да го залееш пак ще скърца,повечето паразитни шумове идват от багажника
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- pits
- кандидат ентусиаст
-
Както каза колегата, трябва да се локализират и отстранят шумовете един по един.
В случая споделих опит за корите, защото те най-много ме дразнеха. Няма как да го сбъркаш с звук от багажника.
Пример: Леко с лакът натискаш кората докато си седиш в колата и тя прискръцва (ако има такъв глагол
Други дреболии който ме дразнеха:
Пръснах малко WD 40 м/у шибедаха и вътрешния капак, защото там от времето беше станало леко лепкаво и беше доста дразнещо.
Патрона за ключа също подрънкваше доста дразнещо по дупките - доста странен проблем - реших го с естествени материали.
Леко подмушнах 2 клечки за зъби(части от тях), без да пречат на въртенето на патронника
Мисля като имам време да почвам багажника, въпреки че той не ме дразни особено в момента
В случая споделих опит за корите, защото те най-много ме дразнеха. Няма как да го сбъркаш с звук от багажника.
Пример: Леко с лакът натискаш кората докато си седиш в колата и тя прискръцва (ако има такъв глагол

Други дреболии който ме дразнеха:
Пръснах малко WD 40 м/у шибедаха и вътрешния капак, защото там от времето беше станало леко лепкаво и беше доста дразнещо.
Патрона за ключа също подрънкваше доста дразнещо по дупките - доста странен проблем - реших го с естествени материали.
Леко подмушнах 2 клечки за зъби(части от тях), без да пречат на въртенето на патронника
Мисля като имам време да почвам багажника, въпреки че той не ме дразни особено в момента

- bobo1903
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528 i
- Мечтае да кара: E60 М
- Детайли за колата: Black :D
здравейте колеги при вас дали се чува луфт от стъклата например когато стъклото е пуснато до половина или до долу и при самото затваряне на вратите (за предните ) се чува дрънчене сякаш стъклото няма уплътнител ?
А стъклата докато се движат надолу или нагоре имам чувството ,че ще им свърши батерията
. Дали няма някакво разместване по уплътненият между стъклото и повдигащите механизми .
Ще кажете ,че трябва да отворя и да видя , ама дали не е фабрично така ?!?
А стъклата докато се движат надолу или нагоре имам чувството ,че ще им свърши батерията

- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
bobo1903 написа:здравейте колеги при вас дали се чува луфт от стъклата например когато стъклото е пуснато до половина или до долу и при самото затваряне на вратите (за предните ) се чува дрънчене сякаш стъклото няма уплътнител ?
А стъклата докато се движат надолу или нагоре имам чувството ,че ще им свърши батерията. Дали няма някакво разместване по уплътненият между стъклото и повдигащите механизми .
Аз съм същия колега.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- pits
- кандидат ентусиаст
-
На кората от вътрешната страна, точно до ръба.
@ За прозорците, моите са напълно ОК
@ За прозорците, моите са напълно ОК
- iskrenchyy
- Потребител
-
Колеги и аз имам същият проблем със дрънчащо стъкло, ще споделите ли как може да се оправи. Проблема при мен се проявява за сега само на предно дясно (пасажерското стъкло) при максимално вдигнато нагоре дрънчи, като го сваля надолу от копчето съвсем малко и спира да дрънчи.
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
another90sm написа:bobo1903 написа:здравейте колеги при вас дали се чува луфт от стъклата например когато стъклото е пуснато до половина или до долу и при самото затваряне на вратите (за предните ) се чува дрънчене сякаш стъклото няма уплътнител ?
А стъклата докато се движат надолу или нагоре имам чувството ,че ще им свърши батерията. Дали няма някакво разместване по уплътненият между стъклото и повдигащите механизми .
Аз съм същия колега.
и аз имам този проблем със стъклата чува се едно клатене и едно скърцане от предния ляв и заден десен,дори и само като потегля с ниска скорос и задния се чува как се клати........

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
явно този проблем с корите си е сериен.. четох една статия за е39 на ауто билд и там го споменаха.. но не мога да разбера какво точно е.. дали ръбовете на корите трият в ламарината 

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2