Въпрос за чистачките

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Въпрос за чистачките

Мнение от Teogop » 25 Юни 2013, 0:03

Колеги, на моята Е39-ка чистачките ми се струва, че не се прибират докрай, а са леко под ъгъл на дължината на стъклото и са над капака. При вас как стоят в покой? Може ли да регулирам позицията на покой, без да влияе на другата крайна позиция?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 TDS

Re: Въпрос за чистачките

Мнение от Vladocbr » 25 Юни 2013, 8:19

На самите чистачки където са захванати има едни малки черни капачки под тях има гайки отвиваш вадиш чистачките от шлиците и си ги нагласяш както искаш. При мен са успоредни на капака.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 25 Юни 2013, 10:42

Да не пускам тема за нещо елементарно,но все пак да питам:еднакви ли са чистачките на Е46(на водача и пасажера)?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Мнение от Teogop » 25 Юни 2013, 14:14

Ето как стоят при мен:
20130625_140852.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 TDS

Мнение от Vladocbr » 25 Юни 2013, 16:57

И двете могат да се регулират.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 25 Юни 2013, 20:53

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби

Мнение от todorakis82 » 08 Юли 2013, 16:30

Teogop написа:Ето как стоят при мен:
20130625_140852.jpg

Колега оправели чистачките, защото и при мен са така, да знам от рамената ли да отвивам или това реле да прегледам да няма нагар под филтъра. Обаче мен ме е страх да не направя някоя беля това с дясното рамо лесно ли се маха черния капак и, като го махна трябва да отвия дясната гайка и да сваля рамото по надолу и после да затегна хубаво правилно ли съм разбрал.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от gentata » 08 Юли 2013, 18:38

Как я мислите тези рамена дето и със скоба с 300 зора се махат ей така да са превъртяли поради някъква причина с един-два зъба на шлиците :dunno: Явно за да стоят така едва ли проблема е в рамената и захващането им. За мен по-нетрудоемката работа е да се провери релето, ако там всичко е наред вече се почва яко с ключовете и скобите че и чук може да играе :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 08 Юли 2013, 20:10

gentata написа:Как я мислите тези рамена дето и със скоба с 300 зора се махат ей така да са превъртяли поради някъква причина с един-два зъба на шлиците :dunno: Явно за да стоят така едва ли проблема е в рамената и захващането им. За мен по-нетрудоемката работа е да се провери релето, ако там всичко е наред вече се почва яко с ключовете и скобите че и чук може да играе :mhihi:

Значи колега да не се занимавам с рамената, но неразбирам от тези релета и ме е страх да не напрвя нещо и после :banghead:
Според теб за неразбиращ човек дали ще се справя с това реле да го зачистя и трябва дясната чистачка да падне до долу ако не тогава се почва с рамената така ли колега.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от gentata » 08 Юли 2013, 20:48

Релето е на цокъл т.е. нищо не се развива или разпоява по отношение на кабели. Единствената работа с инструменти е да се развият болтовете на капака под филтъра. После като се извади релето внимателно с малка отвертка се разглобява (маха му се капачката) и със ситна шкурка се зачистват контактите, после се сглобява обратно. Това е цялата процедура. Ако е имало проблем там чистачките си се прибират на мястото си и сензора за дъжд започва да работи (това като бонус към операцията) :yes:
:driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 08 Юли 2013, 23:25

gentata написа:Релето е на цокъл т.е. нищо не се развива или разпоява по отношение на кабели. Единствената работа с инструменти е да се развият болтовете на капака под филтъра. После като се извади релето внимателно с малка отвертка се разглобява (маха му се капачката) и със ситна шкурка се зачистват контактите, после се сглобява обратно. Това е цялата процедура. Ако е имало проблем там чистачките си се прибират на мястото си и сензора за дъжд започва да работи (това като бонус към операцията) :yes:
:driving:

Ще гледам да свърша тази процедура, защото съм свободен в момента тук в Италия дано се приберат но сензорът ми работи.
Благодаря ти колега!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325Ci
Мечтае да кара: М5

Мнение от tiho_madjarov » 10 Юли 2013, 19:04

Колеги за мен почистването на това реле се оказва мисия невъзможна.Преди малко бях махнал филтъра и се откри капака на кутията на тези релета.Първия шестограм го отвих,но другите нямат отвиване-въртят се заедно с гайките вътре,залепнали са главите на болтовете за това което е като шайба отгоре на гайките.Пръсках с ВД-40 нищо,пробвах да държа шайбата с клещи и да развивам пак не става и нищо не можах да направя и сега много ме е яд. Очаквам всякакви идеи за развиването на болчетата.Чудя се как германците недомислят винаги най-тъпите дреболии. :banghead: :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от gentata » 11 Юли 2013, 19:57

Те шайбите са запресовани в болтовете т.е. не могат да се отделят от тях. Пробвай леко (все пак отдолу кутията е пластмасова) с чук върху главите на болтовете.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325Ci
Мечтае да кара: М5

Мнение от tiho_madjarov » 11 Юли 2013, 20:18

Шайбите за запресовани на гайките,които са пуснати в легла в пластмасовите уши на кутията и проблема е ,че като започна да развивам се върти и гайката с болта заедно вътре в пластмасата и няма развиване.Снощи ги напръсках обилно с ВД40 и преди час пробвах да ги развия същата работа. За мен има 2 варианта-първия е да режа болтовете с малък флекс и така да отворя капака на кутията и втория вариант е да чупя тези пластмаси и после да побългарявам.Незнам какво да правя.Ще се пробвам с един приятел да ги развием,ако може той с клещи да задържи тези шайби(макар,че са тънки и незнам как ще стане),а аз да развивам със шестограма... :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Юли 2013, 12:01

И аз имам такива ядове. Развия ли ги, после ще ги залепя с нещо яко.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Следваща

Назад към E39