Подкалниците - само аз ли съм карък?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Подкалниците - само аз ли съм карък?
Здравейте колеги,
сменям вече 2 пъти предни (ляв и десен) подкалници с нови. И двата пъти са от различен човек и не изкарват повече от 3 дена
Карам нормално, гледам да я пазя колкото мога, но след всяко (в случая две) по-дълги извънградски пътувания като спра и вида кво става - от там, където излиза малко под бронята цялото е отчупено до средата на самия подкалник
Нито съм уцелвал някакви по-големи дупки или тръпчинки и вълнообразни скокчета, нито нищо..Първия път се осъмних в качеството, но след втория ми е ясно, че нещо става - или аз не ги сменям като хората (сам си ги сменям - то не е чак такава философия..) или не знам и аз вече. При вас как стои тоя въпрос - чупите ли ги лесно или ? Може би прекалено много ги мисля, а хората които не ги мислят 100% са им здрави за по-дълъг период от време отколкото при мен
Ограденото с червено е липсващата част след по-дълги пътувания извънграда, иначе в града няма проГлеми
сменям вече 2 пъти предни (ляв и десен) подкалници с нови. И двата пъти са от различен човек и не изкарват повече от 3 дена

Ограденото с червено е липсващата част след по-дълги пътувания извънграда, иначе в града няма проГлеми

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Re: Подкалниците - само аз ли съм карък?
аз счупих единия на втория ден на бурдюра пред блока ,не съобразих че колата е ниска или бурдюра висок ...едно от двете,другия го покарах бая време ,него го счупих много неграмотно -хлъзна се колата февруари на леда с 5км/ч,изкъртих джантата и подкалника,като изключим това са здрави тия подкалници 

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
doomy525 написа:...Може би прекалено много ги мисля, а хората които не ги мислят 100% са им здрави за по-дълъг период от време отколкото при мен![]()
...
Не е от това, колега

аз хич не ги мисля ама и тях ги няма от доста време

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
трошат се ама са здрави
И аз ги смених 2-3 пъти и задържа.

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
А да не би случайно да я няма кората предната по-малката под двигателя. А бронята м-кова ли е?
Че и при мен така се получава с подкалниците и аз съм с м-броня и ми я няма тази кора както и кората под двигателя но това е друг въпрос. И при по-висока скорост от въздушната струя бронята явно се измества назад тъй като няма опора отдолу и подкалника се търка в гумата (245/40/18 при мен в момента). Та според мен това би могло да е проблема а именно липсата на предната кора.

Че и при мен така се получава с подкалниците и аз съм с м-броня и ми я няма тази кора както и кората под двигателя но това е друг въпрос. И при по-висока скорост от въздушната струя бронята явно се измества назад тъй като няма опора отдолу и подкалника се търка в гумата (245/40/18 при мен в момента). Та според мен това би могло да е проблема а именно липсата на предната кора.

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Доста са си трошливи ако питаш мен,от няколко месеца имам наблюдение и вървят като топъл хляб....така като ме подсети утре ще погледна и моите че изобщо не знам как са
Но не ги и мисля много 

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Взимай ментаци от интеркара или мартито и си свиркай колега, хем са и тънки като пари! С такива карам вече 2ра година и не мърдат, пластични са като желе направо нямат трошене.
С М-кова броня съм и вече съм сменил 6-7...консуматив са, а хем ги и пазя. И са по 130лв...ама нали затова плащам каско 

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
проверете си закрепването на самите брони... това струва 26 лв в оригинал 

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Владо написа:проверете си закрепването на самите брони...
Кое по точно имаш в предвид тук?

- mmc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 TDS '97
Под 30 лв е оригинал от дару. Десният го откинах в една буца лед преди години. Но ми направи впечатление, че от долната част на тази пластамаса излиза един детайл надолу, където е B и I на снимката на колегата. Дефакто той първи обира препядствието и криви назад цялата пластамаса и тя съответно се сцепва нагоре, особено ако е стара и нееластична. На новата пластамаса го изрязах този детайл и вече години немам проблем.
- uBaH
- кандидат ентусиаст
-
Тъкмо щях да пиша и аз и колегата по-горе е дал някаква насока 
Моите, оригинални, изкараха до втория месец на зимата. Вече си мисля да скъся малко "меките" части на подкалниците, за да не стоят толкова ниско и съответно да не се огъват и чупят.

Моите, оригинални, изкараха до втория месец на зимата. Вече си мисля да скъся малко "меките" части на подкалниците, за да не стоят толкова ниско и съответно да не се огъват и чупят.
един път съм чупил,и то щото отвръкна камък от насрещно идващ тир и се заби отдолу като го откачи и гумата го изяде
=> нов от Дару за 20лв и няма ядове 

- Dirrty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525TDS Touring
Хора вземете оригинален и несе занимавайте повече. Аз така направех имах едни менталиви, които се разпаднаха до морето и обратно. След това взех оригинални на тях пластмасата е много по здрава и вече четири години карам с тях и постоянно ги удря в бордюри и т.н.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Оригинален, менте все тая. Както е показал колегата на снимката от къдесе чупи, на 100%съм сигурен, че е от неправилен монтаж. Аз съм смвнял само, когато ги ударя в някой бордюр и след всяка зима, но там чупенето идва от удар.
Един подкалник в Дару стрива 20—27лв, за какви ментаци говорите.
Sent from my GT-P6800 using Tapatalk 2
Един подкалник в Дару стрива 20—27лв, за какви ментаци говорите.
Sent from my GT-P6800 using Tapatalk 2
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2