Подмяна на фарове (Upgrade от стари към фейслифта)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Подмяна на фарове (Upgrade от стари към фейслифта)

Мнение от Kris » 01 Мар 2006, 20:28

Искам да попитам може ли, и ще има ли някакъв проблем ("пре работване" някакво), да се сложат новите фарове (тези с angel eyes) на 5-ца с старите фарове при положение че имам ксенон и новите естествено ще са с ксенон.

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Re: Подмяна на фарове

Мнение от CheGevara » 01 Мар 2006, 21:11

Kris написа:Искам да попитам може ли, и ще има ли някакъв проблем ("пре работване" някакво), да се сложат новите фарове (тези с angel eyes) на 5-ца с старите фарове при положение че имам ксенон и новите естествено ще са с ксенон.

Никакъв проблем - пасват от първия път! :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Подмяна на фарове

Мнение от fastestbmw » 01 Мар 2006, 21:28

CheGevara написа:никакъв проблем - пасват от първия път! :mhihi:

Доколкото ми е известно не е баш така ;)
You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 02 Мар 2006, 9:58

Няма никаква разлика във формата на фаровете. Даже дръжките са им еднакви. Разликата е само в Angel Eyes ... разбира се трябва да сложиш и еднакви системи. Ако имаш xenon ще трябва да сложиш xenon, но това колегата вече го е казал. :winky:

Ако все пак знаеш нещо повече, можеш да го споделиш ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 02 Мар 2006, 12:21

fastestbmw написа:Kris, Mr. Hristov запознат ли е с въпросната идея? :shock: :D

Говорихме си с г-н Христов и с г-н Ицан, за фаровете и ми дойде като идея, че ако че се прави някаква интервенция (подмяна или нещо подобно) ако разликата в парите и ремонта не е голяма може да вземем новите фарове. Още не съм им пуснал "мухата" ама искам да съм подготвен като ме питат става ли, какво се "прерабова", колко е разликата и такива. Щото: "Абе, шефе ще не смениме фаровете ама незнам можели и колко ще ти коства това." Нек'си ми звучи като "синдрома на полу бременната жена"
-> "Ми аз малко съм бременна :uups: "
=> "Или си бременна или не си п**ко заспала!!! :evil: "

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 02 Мар 2006, 13:26

АЗ имам фарове оригинални,но със счупено регулиране на височината-това по вина на Дару,останали ми от бив6ата кола-ако иска6 ще ти дам да пробва6

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fastestbmw » 02 Мар 2006, 22:22

Kris написа:...какво се "прерабова"...

Info от едно приятелче жичкаджия с трудов стаж в Дару: сменя се почти цялата инсталация, демек окабеляването. Знам, че не е много, но поне е нещо, дано ти е полезно... :winky:
Ако го изнудя да разкаже нещо по-детайлно, ще споделя ;)
You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 02 Мар 2006, 22:57

fastestbmw написа:
Kris написа:...какво се "прерабова"...

Info от едно приятелче жичкаджия с трудов стаж в Дару: сменя се почти цялата инсталация, демек окабеляването. Знам, че не е много, но поне е нещо, дано ти е полезно... :winky:
Ако го изнудя да разкаже нещо по-детайлно, ще споделя ;)

Е какво се сменя, ако примерно и стария и новия фар са Xenon? Нищо не се сменя по кабелите! Ако стария ти е обикновен а новия Xenon тогава трябва да смениш кабелите, защото силата на тока е друга. Да не говорим, че тогава се купуват и сензорите за височина, които се слагат на задната ос и разбира се се опъват кабели до там. ;) Още един път пиша, че НЯМА никаква разлика АКО стария и новия са еднакви системи! Не съм жичкаджия в Дару, но съм чел и виждал на живо тази ситуация ...

Ако твоя приятел в Дару пак ти каже, че за да си сменя фаровете с Angel Eyes трябва да си сменя кабелите, просто бих казал :help: и не ходете в Дару!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 LCI 530 xd MT

Мнение от sikar » 03 Мар 2006, 0:06

Интересува ме, ако имаш обикновените фарове и искаш да сложиш angel eyes трябва ли да се смена нещо допълнително

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3

Мнение от Гецата » 03 Мар 2006, 1:12

sikar написа:Интересува ме, ако имаш обикновените фарове и искаш да сложиш angel eyes трябва ли да се смена нещо допълнително

Ако нямаш ксенон и тези фораве които искаш да сложиш също нямат ксенон не трябва да сменяш абсолютно нищо.
CheGevara обясни как става цялата врътка
Изображение
"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate borko » 03 Мар 2006, 11:15

Специално за колегата който твърди,че ако старите са нормални а новите ксенон, трябва да се сменят кабелите, ще кажа,че това не е вярно,дори и буксите са абсолютно еднакви
слагат се само съпртивления за да не свети вътре компа
ако някои има въпроси и нужда от помощ-насреща съм
говоря на база собствен опит!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hienata » 03 Мар 2006, 22:21

Може ли някой със сигурност да каже какво точно е нужно за да се сложат ксенонови фарове-фейс лифт, на е39 97-00? Нека в едно изречение да каже нужните части.....адаптери, кабели, букси.... и пр.
Мерси предварително!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VALIO_P » 04 Мар 2006, 0:12

hienata написа:може ли някой със сигурност да каже какво точно е нужно за да се сложат ксенонови фарове-фейс лифт, на е39 97-00? нека в едно изречение да каже нужните части.....адаптери, кабели, букси.... и пр.

И аз веднъж задавах този въпрос и понеже също съм решил да правя въпросния фейслифт с ксенон към тези въпроси искам да добавя и къде е най изгодно и на каква цена да се направи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FASH1ON » 04 Мар 2006, 12:19

VALIO_P написа:
hienata написа:може ли някой със сигурност да каже какво точно е нужно за да се сложат ксенонови фарове-фейс лифт, на е39 97-00? нека в едно изречение да каже нужните части.....адаптери, кабели, букси.... и пр.

И аз веднъж задавах този въпрос и понеже също съм решил да правя въпросния фейслифт с ксенон към тези въпроси искам да добавя и къде е най изгодно и на каква цена да се направи.

За да ти помогна ще го направя с цитат:
Закупуване на оригинален комплект – звучи малко като off topic, но съм длъжен да го спомена. На тези от вас, които могат да си го позволят препоръчвам това решение, като най-добро и естетически издържано. Все пак това е единствения начин да си имате истински ангелски очички. Във всички големи градове има магазини, в които може да бъде закупен или поръчан. ако искаш тънко да стане направи си ги сам ... хвърли един поглед на това:
http://www.streetracing.by/tuning/angel.html
http://www.streetracing.by/tuning/angel ... ssian.html

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VALIO_P » 04 Мар 2006, 12:39

FASH1ON написа:Във всички големи градове има магазини, в които може да бъде закупен или поръчан. ако искаш тънко да стане направи си ги сам ... хвърли един поглед на това:
http://www.streetracing.by/tuning/angel.html
http://www.streetracing.by/tuning/angel ... ssian.html

Аз принципно съм наясно с нещата. Тези линкове са руски и не виждам какво ще ни помогнат. Предполагам който иска да си слага такова неща знае добре как изглеждат. По специфичното във моя въпрос е - ако се поръча фейслифта пълен комплект / със всичко в D&N ауто , излиза с няколкостотин лева по-скъпо отколкото ако на същото место се поръча същия комплект, но бе никакви ксенонови крушки и инсталации за ксенон, а тези неща се поръчат и монтират на друго место /също сериозна фирма според мен- на Филипс и с гаранция/. Това ме интересува някой правил ли го е и какво мислите по въпроса.

Следваща

Назад към E39