Утечка .... колко е допустимо ?!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Утечка .... колко е допустимо ?!
Здравейте колеги .... можеби заглавието на темата е малко кофти
От няколко седмици имам проблем с акомулатора Е39 520и... и се оказа че проблема не е в него а имам някаква оттечка всяка вечер го разкачам и закачам сутрин ... а оставя ли го закачен за 2-3 дена и свършва ... Днес взех един уред и измерих когато колата е заспала сиреч е заключена с заключен багажник престояла 10 минути ми дава 0,13 ампера консумация това в нормите ли е ? Меря на съседа вектрата дава 0.00......... Когато я оворя с ключа и блеснат плафоните уреда показва 2.00 и малко .... разкачил съм Алармата която е слагана касетофона които не е фабричен и електро хроматичното огледало друго нямам слагано допълнително по колата .... някакви съвети ? Дали съм в нормите или да търся нещо друго да разкачам да пробвам .... че ми омръзна всяка сутрин да съм танкист ....
От няколко седмици имам проблем с акомулатора Е39 520и... и се оказа че проблема не е в него а имам някаква оттечка всяка вечер го разкачам и закачам сутрин ... а оставя ли го закачен за 2-3 дена и свършва ... Днес взех един уред и измерих когато колата е заспала сиреч е заключена с заключен багажник престояла 10 минути ми дава 0,13 ампера консумация това в нормите ли е ? Меря на съседа вектрата дава 0.00......... Когато я оворя с ключа и блеснат плафоните уреда показва 2.00 и малко .... разкачил съм Алармата която е слагана касетофона които не е фабричен и електро хроматичното огледало друго нямам слагано допълнително по колата .... някакви съвети ? Дали съм в нормите или да търся нещо друго да разкачам да пробвам .... че ми омръзна всяка сутрин да съм танкист ....

Последна промяна ALFA155Ts на 04 Мар 2012, 13:46, променена общо 1 път
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Оттечка .... колко е допустимо ?!
Сменяяй го този акумулатор .Явно е сдал багажа такава утечка е нормална но ако е стар или дефектен акумулатора има вътрешна утечка в самия акумулатор която не можеш да я измериш по тоя начин и тя разрежда акумулатора.Най лесно е да разбереш като го заредиш и го оставиш свален от автомобила 3-4 дена и после ако пак е паднал го хвърляй.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Ами там е проблема че това е новия .... стария почна така и това е новия .... просто не мога да се примиря ... можеби е ментак ама пък като откачам клемата всяка вечер карам си 10 дена вече няма проблеми закача ли го да седи на колата на 3тия ден едвам върти все си мисля че нещо го хаби ...
Последна промяна ALFA155Ts на 04 Мар 2012, 13:37, променена общо 1 път
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Утечката или по-сокоро консумацията след като "заспи" след около 16-17 мин. трябва да е доста по-малко от измереното при теб т.е. не повече от 15-30мА (0.015-0.030А). Така че почакай още малко и замери пак каква е консумацията да речем след половин час. Ако пак е над 30-те милиампера значи има проблем. Има много писано по въпроса

gentata написа:Утечката или по-сокоро консумацията след като "заспи" след около 16-17 мин. трябва да е доста по-малко от измереното при теб т.е. не повече от 15-30мА (0.015-0.030А). Така че почакай още малко и замери пак каква е консумацията да речем след половин час. Ако пак е над 30-те милиампера значи има проблем. Има много писано по въпроса![]()
Сега се връщам от двора .... бях свалил и управлението на климатроника с свалено управление и 10 мин престой показа 0.03..... идеално.... сега го сложих управлението и заключих угаснаха плафоните показва 0.89.... след 30 минути пак ще пиша ... мисля че от него нещо става ... а и имам проблеми с парното една друга палава тема бях пуснал скоро ...

Re: Утечка .... колко е допустимо ?!
Така ... Без управление 0.03.... а с управление на климатроника след половин часов престои 0.89 ..... значи управлението нещо ... 

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Класически проблем при е39, не се тревожи.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Е как няма да се притеснява, ще му пада акумулатора през два три дни ако не вземе мерки. Има проблем с таралежа най вероятно.

- kluna_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
deyan-enchev написа:Класически проблем при е39, не се тревожи.
+1 за таралеж.
Търси в търсачката там е написано как да се справиш.
Колега тези дни имах същия проблем, и се оказа управлението на климатроника. Вътре има едно винтелаторче което като заключа колата консумираше 3-4ач. Отстраниха го и вече нямам никакви ядове. Пробвах първо с напълно откачено управление и нямах никаква консумация. Дано съм ти помогнал.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
то така или иначе вентилаторчето работи 16 минути докато ''заспи'' колата, таралежа може да предизвика такава утечка
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Ivo_Borisov написа:Е как няма да се притеснява, ще му пада акумулатора през два три дни ако не вземе мерки. Има проблем с таралежа най вероятно.
Да бе прав си, ще пада, и трябва да си го оправи 100%. Просто да не си мисли че е карък или че колата му е смотана.
Може и от управлението да е не от таралежа, виж човека писал - махнах управлението, няма висока консумация ток.
Или е управлението или таралежа като не ти спира вентилаторчето цяла вечер макар, че спиш в леглото.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Вентилатора и на 30мин.пак работеше,и от както ми го изолираха вече 2 седмици нямам ядове с акомулатора,а преди това 2дни и няма ток,зареждам 2дни и пак няма ток.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Това вентилаторче вътре в управлението играе роля за определяне температурата в купето. От него зависи до колко точно ще е топло или студено или с каква скорост да духа вентилатора на парното. Очаквай аномалии с това!
Най добрия вариант е да смениш таралежа /най често той е проблема/ или да смениш управлението на климата. Така поне ще знаеш че автоматичната климатична и отоплителна система ще работи както трябва.
Най добрия вариант е да смениш таралежа /най често той е проблема/ или да смениш управлението на климата. Така поне ще знаеш че автоматичната климатична и отоплителна система ще работи както трябва.

Да наистина получих аномалии в отоплителната система,но това засега ще е временно решение. На дълго като ми е на 32градуса духа горещо,а като намаля на 29примерно започва хладно,но в градски условия нямам ядове. Незнам как ще е на климатик. Значи колега казваш,че таралежа е проблем.аааааа и като не ми са усилени вентилаторите на централните духалки не духа,а като се усили докрай започва да духа. Ясно откъде идва проблема 

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2