Проблем с фабричен ксенон
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- L_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525д 2003 Автоматик
Проблем с фабричен ксенон
Здравейте,
От този петък десният ми ксенон (фабричен) започна да прави проблеми. Проблемът се изразява в това, че когато не е пален дълго, при опит за пускане на фаровете се получава едно премигване(опитва да разпали) на ~5-10 сек. и понякога запалва а понякога не.
Според мен е баласта, но искам да попитам и тук, за да каже някой, който вече е имал вземане даване с този проблем.
Също така ако е възможно да кажете какви са опциите в този случай и какви пари ще струва това.
Благодаря предварително.
От този петък десният ми ксенон (фабричен) започна да прави проблеми. Проблемът се изразява в това, че когато не е пален дълго, при опит за пускане на фаровете се получава едно премигване(опитва да разпали) на ~5-10 сек. и понякога запалва а понякога не.
Според мен е баласта, но искам да попитам и тук, за да каже някой, който вече е имал вземане даване с този проблем.
Също така ако е възможно да кажете какви са опциите в този случай и какви пари ще струва това.
Благодаря предварително.
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Re: Проблем с фабричен ксенон
viewtopic.php?f=35&t=276473 дано ти е от полза
- L_G
- кандидат ентусиаст
-
Прегледах част от темите свързани с ксенон(в търсачката с думата ксенон излизат 70+ страници за Е39), но не открих някакво инфо какви са алтернативите за фабричнич ксенон освен ДаруКар. Проверих и цената в ДаруКар на баласта е 600+ лева и ме съмнява, че всеки, които е имал такъв проблем се е запътил към тях.
Поста на колегата mpp82 беше един от първите, които намерих, но там няма решение на проблема.
Поста на колегата mpp82 беше един от първите, които намерих, но там няма решение на проблема.
- uBaH
- кандидат ентусиаст
-
А варианта баласт втора ръка, от някой от многото колеги във форума, занимаващи се с части? От време на време излизат и в пазара
Само като идея, за да отпадне като възможен вариант - пробва ли да размениш крушките?

Само като идея, за да отпадне като възможен вариант - пробва ли да размениш крушките?
- nitrif
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 635d
- Мечтае да кара: Only BMW...
- Детайли за колата: M6
Колеги,имах същите проблеми с оригиналния ксенон.Ядосах се и сложих китайски баласти(с букси за d2s крушка)и китайски крушки d2s,светят перфектно 1година вече за 100лв
Според мен-крушка........но най-лесно проверяваш с размяна крушки/баласти 

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
крушката или свети или не, няма среден вариант проблема е със сигурност в баласта
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Като одъртее крушката така прави, особенно като е студено. Да разменя колегата и да установи повредата, няма кво да гадаем като врачки на стъклено кълбо
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Ето и тука чети viewtopic.php?f=34&t=274330
Почти всички възможни причини са обяснени подробно.
И аз съм на единия фар с китайски баласт (40 лв.), но с немската крушка. Вече 3-4 месеца няма проблем, но съм чувал, че е хубаво китайския баласт да е с китайска крушка.
Почти всички възможни причини са обяснени подробно.
nitrif написа:Колеги,имах същите проблеми с оригиналния ксенон.Ядосах се и сложих китайски баласти(с букси за d2s крушка)и китайски крушки d2s,светят перфектно 1година вече за 100лв
И аз съм на единия фар с китайски баласт (40 лв.), но с немската крушка. Вече 3-4 месеца няма проблем, но съм чувал, че е хубаво китайския баласт да е с китайска крушка.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- kraininski
- ентусиаст
-
думата китайско и думата хубаво са несъвместими
на е34-та смених сигурно 6 трафа....все китайски и сичките караха макс по година....на китайците нема ли най-накрая да им се бъгне китайската електроника и да си изтрелят китайските ядрените бойни глави върху себе си не знам...но е ясно че като изгори некой от мойте баласти, ше слагам китайски
боклуци, боклуци ама евтини боклуци 

- meti_vd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Колеги аз също имам проблем с фабричния ксенон!
Десния ми фар свети много слабо и жълто,направо бледнее пред левия,като ги пусна и двата светкат заедно и еднакво,но десния като загрее пожълтява:(
Според вас къде е проблема?
Не смея да правя опити да им разменям местата,защото съм в Швейцария и ако направя по голяма беля,ще ми излезе супер скъпо:)
Десния ми фар свети много слабо и жълто,направо бледнее пред левия,като ги пусна и двата светкат заедно и еднакво,но десния като загрее пожълтява:(
Според вас къде е проблема?
Не смея да правя опити да им разменям местата,защото съм в Швейцария и ако направя по голяма беля,ще ми излезе супер скъпо:)
- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
- Мечтае да кара: ново БМВ
- Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D
Цените в ДаруКар въобще не ги гледайте, същите баласти Осрам или Филипс в магазините са на мноооого по ниска цена 

- L_G
- кандидат ентусиаст
-
Цените в ДаруКар въобще не ги гледайте, същите баласти Осрам или Филипс в магазините са на мноооого по ниска цена
Колега дай координати на един такъв магазин. Ако можеш да назовеш и някаква ориентировачна цена за баласт ще е супер.
Сигурен ли си, че тези баласти са от един и същи вид и че ще станат на 100% без преправяне и смяна на крушката?
- kraininski
- ентусиаст
-
L_G написа:Цените в ДаруКар въобще не ги гледайте, същите баласти Осрам или Филипс в магазините са на мноооого по ниска цена
Колега дай координати на един такъв магазин. Ако можеш да назовеш и някаква ориентировачна цена за баласт ще е супер.
Сигурен ли си, че тези баласти са от един и същи вид и че ще станат на 100% без преправяне и смяна на крушката?
колега ако напишеш xenon в гуугъл и цъкнеш на "страници написани на български" ше откриеш към милион магазини с китайски и не само
иначе ще станат само гледаш да са на същите ватове

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2