Заслужава ли си тази кола?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Alfa-Romeo 156 2.5V6,FIAT 1.6/16V

Заслужава ли си тази кола?

Мнение от VooDoo-36 » 13 Ное 2011, 22:38

Здравейте на всички!
От 2 дена се чудя какво да правя. Познат на един приятел си продава колата-E39 523 автоматик 97 година на 300.000 км. БМВ-то е ударено отзад в ляво. Има счупени носачи и магарето. Цената на която се продава е 600 евро, но мисля , че мога да я взема за 500. То, не че 100 евро са кой знае колко пари, ама все е нещо. Работя в автосервиз и има къде да я правя. Ремонта по окачването не ме плаши, но оправянето на изкривените ламарини да си призная мисля, че ще е доста по трудно. В автосервиза има ме телоподаващо и изкърпваме леко изгнили коли. Но по-сериозни ремонти по каросерията не сме правили. Но смятам ,че горе-долу мога да се справя с ламарината. Иначе двигателя въпреки,че е на 300.000 км. работи много добре. Около 1300-1400 оборота има един съвсем лек шум, който е от веригата според мен или от повдигач/и. На празен ход и след 1500 оборота шума изчезва. Винаги съм искал да имам БМВ шестак 2500 или 2800. На горе вече не са за мен- всяка жаба да си знае гола. Автоматичната скоростна кутия ме притеснява малко- ако беше механична щеше да е много по-добре. Тази вечер пак ще мисля какво да правя, защото утре трябва да дам отговор дали ще купя колата или не.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Re: Заслужава ли си тази кола?

Мнение от cls6666 » 13 Ное 2011, 22:49

разбирам че не си в бг
отзад по калника най малко иска калник-панел за да си стане като хората ,ако има откъде да си отрежеш такъв от морга идеално... иначе нов-няма да ти хареса цената,има нужда от една или комплект джанти,стоп,броня видимо,капака е ''мръднал'',по окачването може би носачи или мост,боя задължително ще излязат и други неща и ядове дето не се виждат сега
направи една равносметка дали си струва там
поздрави колата не е лоша
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 13 Ное 2011, 22:52

Освен ако след това не я експортираш и продадеш в Норвегия :) Ти не можеш да я разпънеш, ако нямаш калибър. Най е гаден ремонта на задния мост, откъм пари и части особенно в Швеция, забрави просто. И нали знаеш колко крони е боядисването на калник, камо ли китосване и напасване, филер, и т.н
Продай я на части, и с парите си вземи читава !

ентусиаст
Аватар

Мнение от cls6666 » 13 Ное 2011, 23:03

E то калибри имат само в бмв сервизите и то по големите,но добър тенекеджия ще се справи и без калибри(вярвай ми познавам такива),а ако имат бояджийно ще му я пръснат 3 детайла са ...там боята може и да е по евтина от тук (тук се работи над 100% надценка )
съвета ми е калкулирай си как ти излиза сметката с частите и времето което ще прекараш или изгубиш
запомнил съм че кола се купува с сърце не с разум,затова още колата ми не е боядисана,а точно това правя по цял ден :wave:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 13 Ное 2011, 23:23

Car-O-Liner му е майката на това :lol: Труда в скандинавските държави е просто ужасно скъп. За сравнение само казвам в Норвегия преди години с един приятел бяхме в сервиз за смяна на ангренажен ремък на Фолксваген транспортер 93 година. Цената беше 900 евро, предвид че частите бяха към 250. Това с новия антифриз, но все пак цената е зверска просто.
Гледал съм клипове как руснаците в гаражите изпъват смляни коли, ама това не е работа...Просто тази кола е много стара за да става за такива интервенции отсега нататък, а и просто там има неударени, с не чак толкова голяма разлика в цената.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Alfa-Romeo 156 2.5V6,FIAT 1.6/16V

Мнение от VooDoo-36 » 13 Ное 2011, 23:31

Всички части, които ми трябват за ремонта на задния мост ги има в няколко автоморги. Отиваш със собствен инструмент и си смъкваш каквото ти трябва. Магарето, носачите, калника,бронята и вероятно още някои други дреболийки горе-долу ще струват 300-400 евро. За боядисването си имам свой човек, който ще ми вземе малко.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 14 Ное 2011, 0:12

Не съм нито тенекеджия, нито бояджия, но като гледам снимката цялата задна колонка е деформирана и вратата е изхвръкнала навън (контура на рамката е избягал тотално).
Провери геометрията на средната колонка и прага и внимателно тавана.
Освен това за да разпъваш колата трябва да свалиш задното стъкло задължително.
Провери и от удара полуоската да не е влязла в диференциала (най-малкото за течове)
Не знам какви екстри има колата, но модулите в задния ляв калник едва ли са оцеляли ...

Цените (и съответно твоите възможности да спестиш от труда за ремонт) си ги знаеш по-добре от всеки тук и от тази гледна точка едва ли ще чуеш адекватно мнение ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от cls6666 » 14 Ное 2011, 7:46

за калника трябва човека който ще я заваря и изпъва да го отреже откъдето му трябва ,аз предполагам че ще отиде с колонката под вратата ,трябва да се извади кадърно......не може с секача ,реже се с ел.нож,ъглошлайф,разпробива се с дрелка
ти си знаеш щом те устройват цените успех
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 14 Ное 2011, 7:58

според мен не си заслужава занимавката, по добре малко повече пари и здрава кола да вземеш
www.bmwпрофесори-bg.net

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 14 Ное 2011, 10:36

Ако имаш двор да я прибереш и да я пуснеш на части - само от мотор, скорости, салон и т.н. ще изкараш повече.
Ама да я правиш май не си заслужава. След като не си баш майстор, няма да стане като оригинална, а пък те оригиналните такива вече са по 2-3000 евро.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 14 Ное 2011, 15:02

VooDoo-36 написа:Здравейте на всички!
От 2 дена се чудя какво да правя. Познат на един приятел си продава колата-E39 523 автоматик 97 година на 300.000 км. БМВ-то е ударено отзад в ляво. Има счупени носачи и магарето. Цената на която се продава е 600 евро, но мисля , че мога да я взема за 500. То, не че 100 евро са кой знае колко пари, ама все е нещо. Работя в автосервиз и има къде да я правя. Ремонта по окачването не ме плаши, но оправянето на изкривените ламарини да си призная мисля, че ще е доста по трудно. В автосервиза има ме телоподаващо и изкърпваме леко изгнили коли. Но по-сериозни ремонти по каросерията не сме правили. Но смятам ,че горе-долу мога да се справя с ламарината. Иначе двигателя въпреки,че е на 300.000 км. работи много добре. Около 1300-1400 оборота има един съвсем лек шум, който е от веригата според мен или от повдигач/и. На празен ход и след 1500 оборота шума изчезва. Винаги съм искал да имам БМВ шестак 2500 или 2800. На горе вече не са за мен- всяка жаба да си знае гола. Автоматичната скоростна кутия ме притеснява малко- ако беше механична щеше да е много по-добре. Тази вечер пак ще мисля какво да
правя, защото утре трябва да дам отговор дали ще купя колата или не.

Лично според мен не си заслужава http://www.blocket.se/goteborg/Bmw_525_ ... ?ca=15&w=1 ето тук има друга, здрава не удряна. Това би ти излязло по евтино....но ти си знаеш най добре, и наистина труда е страшно скъп в Скандинавските страни....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 528i;ML320;E46CI B28TU
Мечтае да кара: F10

Мнение от balcanbas » 15 Ное 2011, 21:35

Според мен не си заслужава загубата на време. Съмнавам се да имаш някаква разумна печалба, която да орпавдае - вложените труд и нерви
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: фадрома в народното събрание

Мнение от Archi » 19 Ное 2011, 22:37

Колега и според мен не си заслужава, евтиното винаги излиза по - скъпо! Най- малкото както са написали и другите колеги, удара е доста сериозен и на пръв поглед не се знае кое, къде и как е изкривено, а и колкото и добре да стане, никога няма да е както, когато е излязла от завода. Както сам си написал, автомат на 300 000 километра си е доста за притеснение (лично мнение), а и за двигателя си е сериозна цифра, моята е на 290 000 и мога и аз да кажа, че двигателя ми работи много добре, ама от скоро започна да си гори масло... Вземи си нещо, което не е удряно и на по малко километри по възможност!

П.С. А и до колкото разбирам я вземаш за теб, а не да печелиш от нея така, че по добре не се вкарвай в излишен филм, пак казвам, това е моето мнение! Със здраве !!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 19 Ное 2011, 22:51

benzin написа:според мен не си заслужава занимавката, по добре малко повече пари и здрава кола да вземеш

Е вие какво мислите,че всичките по обявите са здрави и прави без удари.Сигурно на повече от половината е играл кита яко.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 20 Ное 2011, 0:21

kalingk написа:
benzin написа:според мен не си заслужава занимавката, по добре малко повече пари и здрава кола да вземеш

Е вие какво мислите,че всичките по обявите са здрави и прави без удари.Сигурно на повече от половината е играл кита яко.

той колегата я купува от чужбина не от БГ, вярвай ми там не си играят като тук да мятат кита направо с лопатата, поне в по цивилизованите държави (Италия, Германия, Белгия и тн.)
www.bmwпрофесори-bg.net

Следваща

Назад към E39