питане эа парктроник
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- janko_0411
- кандидат ентусиаст
-
питане эа парктроник
какво е точно действието на парктроника на эадна скорост. при мен се чува звуков сигнал за около 10 сек. и това е, няма индикация и на таблото.аэ мисля, че трябва да има предпаэна функция, но не виждам такава.ако това е нормално не виждам смисъл от такъв парктроник.колата е е39 525 тдс-2000г.
Re: питане эа парктроник
Дали питаш как да работиш с парктроника или имаш проблем, че издава постоянен звук?
Не съм сигурен, че ти разбрах въпроса.
е39-ките нямат визуална индикация за оставащото разстояние, единствено виждаш, че PDC свети.
Поздрави
Не съм сигурен, че ти разбрах въпроса.
е39-ките нямат визуална индикация за оставащото разстояние, единствено виждаш, че PDC свети.
Поздрави
Имаш проблем със някой от 4-те ти сензора отзад на борнята (като гледам че е ТДС,мисля че имаш парктроник само отзад) или имаш проблем с кабели/модул и т.н !
Правиш диагностика и виждаш къде е проблема,ако нямаш апаратура почваш по хамалския начин с проба/грешка или опипване на датчиците кой жужи и кой почива
Ама като се има предвид,че незнаеш как работи парктроника,каквото и да ти обесняваме файда няма да има
Карай колата в Камор да ти кажат къде ти е проблема
Или ако не искаш оф.представител ще ти кажем при кой колега да се отбиеш за по бира 
П.С Загледай се отзад дали всичко ти е наред,дали не висят едни 4 кабелчета през едни дупки,че често лайсните със сензорите хващат пътя нощем,ако спи навънка колата
Правиш диагностика и виждаш къде е проблема,ако нямаш апаратура почваш по хамалския начин с проба/грешка или опипване на датчиците кой жужи и кой почива

Ама като се има предвид,че незнаеш как работи парктроника,каквото и да ти обесняваме файда няма да има

П.С Загледай се отзад дали всичко ти е наред,дали не висят едни 4 кабелчета през едни дупки,че често лайсните със сензорите хващат пътя нощем,ако спи навънка колата

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
10 левов ти е проблема... гонга... тдс-ки много се разчасват, ще намериш... успех...
- janko_0411
- кандидат ентусиаст
-
благодаря колега,но искам да ми поясниш къде е този гонг и какво да направя,къде мога да го намеря. от ямбол съм.
- janko_0411
- кандидат ентусиаст
-
отзад на бронята всичко е точно, нищо не е пипано,но сензорите не жужат когато е включена на задна,пробвал съм.явно има друг проблем или това е нормално за модела.виждал съм парктроници на други коли как действат и затова се озадъчавам.
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Ако се чува звук, 100% проблемът не е в гонга! Най-добре е, както каза meha - диогностика. Според мен е дал фира някой датчик. Колега, ако си от София може да направим една дигностика. Имам и модули и датчици за тест. Пари не искам!
- janko_0411
- кандидат ентусиаст
-
благодаря колега за съвета.съжалявам, не съм от софия.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Щом никой от датчиците ти не работи, размърдай малко буксите на модула в багажника, най-вероятно е от там проблема.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
включи задна, някой да се разходи отзад... може и да чуеш, а може и да не чуеш нищо... щото проблема е ... знаеш какво...
моят отначало пееше няколко секунди и спираше, след това по-малко секунди и понякога, след това хич
след замяната не спира да пее
пп: това с пробата при колегата е супер предложение... ма май сте далече...
моят отначало пееше няколко секунди и спираше, след това по-малко секунди и понякога, след това хич

след замяната не спира да пее

пп: това с пробата при колегата е супер предложение... ма май сте далече...
- janko_0411
- кандидат ентусиаст
-
колега каде то4но се намира този модул в багажника и как изглежда кажи да се ориентирам,защото там има доста неща. навигация, музики и т. н. кабели и букси бол благодаря предварително.
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Модулът е вдясно, над акумулатора. Пише PDC на него
Ако колата ти е САМО със ЗАДЕН парктроник,модула е черен на цвят и се намира в багaжника отзад вдясно над плюсовата клема на акумулатора,в него влиза лилава букса( за 4-те сензора) която минава през дупка на купето,изолиране с черен плътен маншон и оттам отива през канал в бронята до съответните дупки при сензорите и черна букса!Малко по-надолу ще видиш на снимката,която съм ти посочил!
Ако колата ти е СЪС ПРЕДЕН и ЗАДЕН парктроник, единствената разлика е ,че модула е бял на цвят и в него влизат вече 3 букси

Ако колата ти е СЪС ПРЕДЕН и ЗАДЕН парктроник, единствената разлика е ,че модула е бял на цвят и в него влизат вече 3 букси
- Svetozart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530d
При мен се оказа прекъсното едно кабелче на единя заден датчик, точно там дето влиза в пласмасата на самия датчик.
А предните се оказа, че не бяха щракнати до край. Напръсках ги с WD40 и ги натиснах силно и сега всичко си работи.
Чува се писукане, което си променя интензитета в зависимост от разтоянието.
А предните се оказа, че не бяха щракнати до край. Напръсках ги с WD40 и ги натиснах силно и сега всичко си работи.
Чува се писукане, което си променя интензитета в зависимост от разтоянието.
Даваш задна, отиваш отзад и слагаш ухо на датчиците.
Здравия датчик трябва да цъка, ако не цъка - дал е фира!
Ако не цъка нито един - проблем в кабелите (или си карък и не ти бачка нито един)
Здравия датчик трябва да цъка, ако не цъка - дал е фира!
Ако не цъка нито един - проблем в кабелите (или си карък и не ти бачка нито един)

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2