бавно реагиране на газта
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
бавно реагиране на газта
от както съм го взел- 520и ,като превключам винаги ми се вдигат оборотите малко ,връщам газта и оборотите не падат веднага,а задържат и после падат,това нормално ли е
също е и с подаването на газ с леко закъснение реагира.КОлата си работи добре и други проблеми няма .

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Re: бавно реагиране на газта
ако имаш жило, то ти е проблема... ако нямаш, другите ще ти кажат... успех...
- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
Здрасти колега.
По въпроса ти за бавното реагиране на газта- явно на всички Е39 520 реагира така защото моята, и на един приятел е по същия начин.
Карай и си свиркай 
По въпроса ти за бавното реагиране на газта- явно на всички Е39 520 реагира така защото моята, и на един приятел е по същия начин.

Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
Николай К написа: явно на всички Е39 520 реагира така..............:
А дали на всички ?

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Николай К написа:Здрасти колега.
По въпроса ти за бавното реагиране на газта- явно на всички Е39 520 реагира така защото моята, и на един приятел е по същия начин.Карай и си свиркай
Да бе да

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Останал съм с впечатление, че на празен ход, при "сритване" на газта, бензиновите Е39 (пробвал съм доста
) реагират със съвсем маалко закъснение в сравнение с някои други коли, но на скорост като си я настъпя и веднага сякаш "невидима ръка" ме бута по гърба 

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
погледни си дросела дали затваря като хората и ТПС-а 

дросела го мерих и разглобих и почистих ,няма ядове.Мисля че проблема е от дебитомера нещо,на диагностика няма грешки но ми прави впечатление при плавно набиране и задържане на едно положение на газта колата забива за момент ,тръгва пак и някакси на лашкане става всичко,а ако я забия газта до края тръгва супер.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
krasi_bmw написа:дросела го мерих и разглобих и почистих ,няма ядове.Мисля че проблема е от дебитомера нещо,на диагностика няма грешки но ми прави впечатление при плавно набиране и задържане на едно положение на газта колата забива за момент ,тръгва пак и някакси на лашкане става всичко,а ако я забия газта до края тръгва супер.
мерни едно налягане на бензиновата помпа.
- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
Alexch написа:Останал съм с впечатление, че на празен ход, при "сритване" на газта, бензиновите Е39 (пробвал съм доста) реагират със съвсем маалко закъснение в сравнение с някои други коли, но на скорост като си я настъпя и веднага сякаш "невидима ръка" ме бута по гърба
Точно това се опитах да кажа, ама не съм успял...

Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
И при мен има нещо такова. На празен ход като подавам газ нещо не ми чете мислите
има едно такова закъснение мнооого малко. Тва май само на 520ка е тази екстра 

- sadex5
- ентусиаст
-
Определено от Баварския Вентилаторен Завод не са го домислили това 520
Мой приятел си караше 20 ката на 5 цилиндъра и се чудеше що прави така...А и италианеца не си беше давал зор да сменя свещи и горивни филтри.....
Колеги вие гледате ли дали всички бобини работят ??? И не по стария метод като на Лада, ами с диагностика....Метода ,,Лада'' лъже......

Мой приятел си караше 20 ката на 5 цилиндъра и се чудеше що прави така...А и италианеца не си беше давал зор да сменя свещи и горивни филтри.....
Колеги вие гледате ли дали всички бобини работят ??? И не по стария метод като на Лада, ами с диагностика....Метода ,,Лада'' лъже......
- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
sadex5 написа:Определено от Баварския Вентилаторен Завод не са го домислили това 520![]()
Гледаме, всичко е точно и да ти кажа пак си е така. Качвал съм се и на други 520ки, даже като си търсех първите една две викам тия нещо им има ама в последсвтие разбрах, че това май им е нормално

- sadex5
- ентусиаст
-
Именно на празния ход пък по-малко се усеща, ако има проблемна бобина
Ами имал съм 520 ка на 3 години, не правеше така......Не знам впрочем дали реално при вас има проблем. Все пак не е Ферари

Ами имал съм 520 ка на 3 години, не правеше така......Не знам впрочем дали реално при вас има проблем. Все пак не е Ферари

- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Колега,ако може да споделиш какъв е правилния начин за проверка на бобините - на каква диагнистика трябва да се отиде,т.е. каква трябва да е техниката с която се проверяват ?
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2