Покупкa на 530d
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 coupe 98г.
- Мечтае да кара: ///М
Покупкa на 530d
Здравейте колеги. На скоро продадох "бимера" си 525TDS и сега съм се насочил към фейслифтовия модел на e39 - 530d. Но гледам по обявите, че има 184к.с. и 193к.с. Каква е разликата ? Кой е по-добрия вариант ? Вие какво ще ме посъветвате ? Също така "автомат" или "ръчка" е по удачно (иначе ми се кара "автомат", но не знам как е поддръжката там)?
Последна промяна drebenj на 17 Юли 2011, 1:06, променена общо 2 пъти
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Re: Въпрос относно покупкa на 530d
В третото мнение от тази тема е отговорено на въпроса ти viewtopic.php?t=22569&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
И автомат и ръчка е добре за този мотор.
Очаквай ключ скоро
И автомат и ръчка е добре за този мотор.
Очаквай ключ скоро

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
колега, взимай 193 к.с. ръчка повече върви и по-малко гори от автомата 

- operwall
- Потребител
-
- Кара: E39 Individual
Аз бих те посъветвал да си вземеш автоматик ако си от софия разбира се. Аз лично карам такава и е 193 к.с. и е уникална.. като ти е кеф да сменяш пак на Мануал си я караш и нямаш грижи. А относно разхода: сега наскоро карах до Русе-смених си джантите от 17 цола на 16 от Е60 и ми даде до Плевен 5,8л. със средна скорост 90/130км/h. В София е към 8,5- до 12- зависи как я караш, но аз си натискам педала и определено ми е доволно с разхода. Моят съвет е ... взимай я по-бързо няма да збъркаш. Аз лично исках автомат, но както си прецениш ти с избора вече. Ако ти е за единия литър, който ще ти харчи, ако е ръчка, не знам дали си заслужава.
Успех в покупката
Успех в покупката

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d 2000г.
Аз пък съм с Автомат 530d - 193к.с. и мога да ти кажа, че съм супер доволен от вървежа и разхода! 6.6л/100 при 110км/ч, а пък съм с 275/35/18 отзад и 245/40/18 отпред!!! Така, че както е казал колегата: "автомат и ръчка, все е добре" 

- dmxl
- младши ентусиаст
-
http://www.treffseiten.de/bmw/info/date ... ousine.pdf
в скобите са посочени данните за автомата,градско гори 2 литра отгоре а извънградско ръчката пада на 5,6 и в ускорението е малко по-слаб. Не казвам че е лош, всеки си има гледна точка и предпочитания, но това са фактите представени от производителя и въпреки тези малки подробности който и да избере колегата няма да сбърка
в скобите са посочени данните за автомата,градско гори 2 литра отгоре а извънградско ръчката пада на 5,6 и в ускорението е малко по-слаб. Не казвам че е лош, всеки си има гледна точка и предпочитания, но това са фактите представени от производителя и въпреки тези малки подробности който и да избере колегата няма да сбърка

- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
От написаното до тук разбрах, че 530d 193к.с. се произвежда само след 09/2001г. - правилно ли съм разбрал?
Искам да попитам също как стоят нещата с автоматичната скоростна кутия ? "Чупят" ли се лесно? Създават ли някакви проблеми? Понеже не съм карал "автомат", а ми се кара... та ако има някакви слаби места да знам къде да гледам
Искам да попитам също как стоят нещата с автоматичната скоростна кутия ? "Чупят" ли се лесно? Създават ли някакви проблеми? Понеже не съм карал "автомат", а ми се кара... та ако има някакви слаби места да знам къде да гледам

- dmxl
- младши ентусиаст
-
мисля че беше след 09/2000,относно автомата ако го обслужиш качествено няма да имаш проблеми Успех 

- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
Ясно, значи няма да сбъркам ако е "автомат". В крайна сметка ще гледам някое по-запазено пък какво се падне в крайна сметка.
Иначе гледам, че на тези след 2001 на копчето за фаровете има +1 опция в ляво преди 0
Това да не би да е за автоматично пускане на фаровете или е за паркинг ? Тази опция има ли значение за годината или е въпрос на изпълнение ?
Иначе гледам, че на тези след 2001 на копчето за фаровете има +1 опция в ляво преди 0

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
drebenj написа:Ясно, значи няма да сбъркам ако е "автомат". В крайна сметка ще гледам някое по-запазено пък какво се падне в крайна сметка.
Иначе гледам, че на тези след 2001 на копчето за фаровете има +1 опция в ляво преди 0Това да не би да е за автоматично пускане на фаровете или е за паркинг ? Тази опция има ли значение за годината или е въпрос на изпълнение ?
Само фейс лифта са с автоматично светване на фаровете-като се стъмни или като влизаш в тунел. Оглеждай хубаво и прави диагностика в сервиз, в който са в час с тези БМВта, че ще плачеш много после. От 530д до 530д има огромна разлика и от тях вече има много големи партали които не стават за нищо- освен да наливаш пари в тях! Пак ти казвам, внивай много за да се радваш и да си доволен от тази кола с тоя мотор! Има и такива много лъскави и наточени, които обаче са на милион километри, а после марката им била калпава на собствениците...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- stanislavik
- Потребител
-
- Кара: Е39 530D
- Мечтае да кара: BMW M5 F10
колега вземай 530ка голяма бегачка е.Голям мотор върви много аз лично карам автомат и е супер яко,вярно гори с литър повече но е много удобно
- AVK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: Porsche Carrera GT
Още един глас колата да е автоматик. Мойто лично мнение е че за такъв клас кола е задължително, ръчка само M Power E39
И успех с покупката

И успех с покупката

Добре си се насочил колега, аз лично търсих такъв мотор, но не успях да намеря екземпляр, който да ми хареса и попаднах на 525DA и да чукна на дърво съм доволен.
Не знам колегите как карат, че им е такъв разхода, но с много леко каране разхода е около 10 и нещо в София, а като си я газиш отива към 12, това е моята, 530D е една идея отгоре, разбира се говоря за автомата, ръчката е около 2 кила надолу!
Не знам колегите как карат, че им е такъв разхода, но с много леко каране разхода е около 10 и нещо в София, а като си я газиш отива към 12, това е моята, 530D е една идея отгоре, разбира се говоря за автомата, ръчката е около 2 кила надолу!
- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги. След голямо търсене на е39 530d най-накрая си закупих: 530dа Full M-pack touring 2003г. първа регистрация. Бях се засилил да си взимам седаново, но това ме грабна от пръв поглед понеже е доста запазено и стегнато. Сега нямам търпение да дойде понегелник за да я регистрирам
Трябва да боядисам само предната броня, защото колата е доста ниска (не знам с какво окачване е, но мисля, че е спортно... споделете мнение) и може би жената която е била собственичка (по талон) я е закачила. Кажете от къде да си поръчам хубави М-кови халогени за бронята, понеже единия е изпаднал и го няма, а другия е със счупено стъкълце ?
п.п. Тия дни като сложа номерца ще я снимам и ще пусна снимки да я видите

п.п. Тия дни като сложа номерца ще я снимам и ще пусна снимки да я видите

- dmxl
- младши ентусиаст
-
Re: Покупкa на 530d
честито колега със здраве да си я караш,лично мен комби с М-пакет много ме кефи, за окачването сигурно си със спортното но по принцип Е39 не е много висока,аз съм с нормалното окачване оригиналните джанти и гуми 225 60 15 и пак ми се случва да я закача тук там където не очаквам
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2