Въпрос за боядисване на лайсни

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528

Въпрос за боядисване на лайсни

Мнение от kiki12 » 15 Май 2011, 14:54

Препоръчайте бояджия ,който може да ми боядиса пластмасовата лайсна около скоростния лост(пианолак) и никелираните лайсни около стъклата в черен мат? А за тези лайсни около стъклата има ли вариант да се облепят с черно фолио от тези дето облепват ламарините на колите?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Re: Въпрос за боядисване на лайсни

Мнение от TheKiller » 15 Май 2011, 17:15

С черно фолио ще стане най-добре и аз мисля така да ги правя :yes:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528

Мнение от kiki12 » 15 Май 2011, 17:23

TheKiller написа:С черно фолио ще стане най-добре и аз мисля така да ги правя :yes:

Колега от къде да намеря такова фолио или кажи кой може да го направи?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 15 Май 2011, 23:56

Общо взето навсякъде където слагат фолио,аз имам едно момче което много добре работи и много евтино взима,той може да свърши работа,в красна поляна бачка ако се интерсуваш пиши лс да ти дам телефончето :)
/// 6>4
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Мнение от E30_DK » 16 Май 2011, 8:29

аз си купих фолио от тук - намират се в Дружба и сам си го сложих... отне ми един цял ден, но пък всичко ми излезе 16лв - толкова струва 1 м3... дори остана доста.
В галегията ми има снимка как е станало - не е 100% като оригиналния пиано лак, но се доближава много и най-важното е, че вече не е жълт махагон!!!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 16 Май 2011, 12:01

По принцип се махат лайсните и се боядисват - това е най-добре, аз така го направих при един бояджия мой човек и съм много доволен и няма люпене, но има шанс малко да ти се покриват лайсните, казвам има шанс не че е задължително, но бая играчка си е да се свалят всичките.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 16 Май 2011, 13:21

E30_DK написа:аз си купих фолио от тук - намират се в Дружба и сам си го сложих... отне ми един цял ден, но пък всичко ми излезе 16лв - толкова струва 1 м3... дори остана доста.
В галегията ми има снимка как е станало - не е 100% като оригиналния пиано лак, но се доближава много и най-важното е, че вече не е жълт махагон!!!

Колега,можеш ли да кажеш какъв точно се води твоя цвят?Много ме дразни и мен този жълтия махагон...не знам как го търпя вече трета година :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от E30_DK » 16 Май 2011, 15:58

im0tep написа:Колега,можеш ли да кажеш какъв точно се води твоя цвят?Много ме дразни и мен този жълтия махагон...не знам как го търпя вече трета година :banghead:

За съжаление, колега не знам как точно се води... като влязох в шоурума им попитах за авто фолио и те ми показаха вариантите - този, който съм взел е единствения подобен. Има и някако като огледално, карбон и т.н.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 16 Май 2011, 16:04

E30_DK написа:
im0tep написа:Колега,можеш ли да кажеш какъв точно се води твоя цвят?Много ме дразни и мен този жълтия махагон...не знам как го търпя вече трета година :banghead:

За съжаление, колега не знам как точно се води... като влязох в шоурума им попитах за авто фолио и те ми показаха вариантите - този, който съм взел е единствения подобен. Има и някако като огледално, карбон и т.н.

А по какъв начин го залепи? Мокри ли го? Със сешоар духа ли или направо го лепи?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от E30_DK » 16 Май 2011, 16:32

im0tep написа:А по какъв начин го залепи? Мокри ли го? Със сешоар духа ли или направо го лепи?

Фолиото е самозалепващо(от едната страна е лепенка) и е разтегливо. Изрязвам парче горе/доло с формата на детайла, но задължително по-голямо, залепвам от единия край съвсем малко и нататък по плоската част плъзгам една пластична карта(карта за безплатна пътна помощ) - така не остават мехурчета под фолиото... ако се появят мехурчета и не може да се махнат с разлепване и ново залепване, ги пукам с МНОГО тънка игличка странично, но не препоръчвам този метод - остават следи. След това по извивките на детайла на ръка... отнема доста време. Излишното фолио го залепвам отзад на лайсните - като раганция, че няма да се отлепи. Топката на скоростния лост(ръчни скорости) се прави доста трудно, но става... иска се търпение и много дърпане.
За сега близо 1 година вече няма никакъв проблем - не се е отлепило, изтъркало или избледняло.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 16 Май 2011, 16:51

E30_DK написа:
im0tep написа:А по какъв начин го залепи? Мокри ли го? Със сешоар духа ли или направо го лепи?

Фолиото е самозалепващо(от едната страна е лепенка) и е разтегливо. Изрязвам парче горе/доло с формата на детайла, но задължително по-голямо, залепвам от единия край съвсем малко и нататък по плоската част плъзгам една пластична карта(карта за безплатна пътна помощ) - така не остават мехурчета под фолиото... ако се появят мехурчета и не може да се махнат с разлепване и ново залепване, ги пукам с МНОГО тънка игличка странично, но не препоръчвам този метод - остават следи. След това по извивките на детайла на ръка... отнема доста време. Излишното фолио го залепвам отзад на лайсните - като раганция, че няма да се отлепи. Топката на скоростния лост(ръчни скорости) се прави доста трудно, но става... иска се търпение и много дърпане.
За сега близо 1 година вече няма никакъв проблем - не се е отлепило, изтъркало или избледняло.

:yes: Ще го изпробвам тези дни ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 17 Май 2011, 8:28

Кой да е по-добър бояджия ще се справи със задачата.Колкото до лайсните, разглоби ги и тогава ги облепяй, като гледаш фолиото да мине и от долната страна, за да може при сглобяването им да се застъпи.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 17 Май 2011, 16:11

Днеска я почнах тая операция и за сега ефекта е много добър.Купих си фолио което наподобява черно дърво,като го облепям го нагрявам с горещ въздух и след това пръскам с лак.При нагряването ъглите залепват много добре.Скоростния лост става наи добре с нагряване иначе се получават много чупки.Като съм готов утре предполагам ще кача снимки ;)

Ето го и резултата при мен:
18052011138.jpg
18052011139.jpg
18052011140.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от twake » 17 Яну 2012, 23:45

:mhihi:
Тъй като не мога да си намери интериорни лайсни в добро състояние и в цветовете, който предпочитам мисля да боядсивам мойте, защото с времето са се получили като пукнатини.
Варианта с фолио ще го оставя последен.
Може ли някой да ми препоръча бояджия за района на София, при който да отида и да му кажа как трябва да станат :mhihi: . Може и на Л.С.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 18 Яну 2012, 2:03

im0tep написа:Днеска я почнах тая операция и за сега ефекта е много добър............

Толкова добре е станало, че супер ме заинтригува и мен :yes: Онзи ден нещо поръчвах в Ибей, и китаеца ми пратил подарък едно парче карбон, казва че има много цветове....
Пламене, демонтира ли ги, или на място го прави ? Страх ме е после да останат някакви аралъци и да вибрират в тон с кривите ми джанти :)
На вас не ви ли харесва карбоновата ,,плетка'' ?

Следваща

Назад към E39