Лабда Сонда заминала... Газ инжек. проблем...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jorryy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330 xi Е46
- Мечтае да кара: Совалка
Лабда Сонда заминала... Газ инжек. проблем...
Здравейте колеги ! Вчера сложих газ инжек. на 523i. Колата на бензин няма никакви проблеми, но на газ пресецва на 1-ва докато минавам през дупките, като изключа от скорост в движение направо гасне двигателя. Днес замерихме на PC лабда сондите и едната беше на 4 волта, а другата на 0.6, 0.7 волта. Като работи се тресе двигателя. След като откачихме буксите на л. сондите колата не дава тези проблеми. Няма да пресецва, да гасне мотора и такива неща... Възможно ли е да са заминали и двете сонди. Докато съм на бензин със закачени сонди няма проблем никакав, но на газ не е така...
Може ли да се кара така колата много време или трябва да търся сонди? Разхода се покачва в тоя случай, но не съм забелязал с колко. В дару кар е 429 лв на Сименс, нещо друго може ли да предложите, като цена, АКЪЛ...???
Може ли да се кара така колата много време или трябва да търся сонди? Разхода се покачва в тоя случай, но не съм забелязал с колко. В дару кар е 429 лв на Сименс, нещо друго може ли да предложите, като цена, АКЪЛ...???
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Re: Лабда Сонда заминала... Газ инжек. проблем...
ами след кото колата няма проблеми на бензин, не се ли досещаш къде е проблема?????? 

- jorryy
- младши ентусиаст
-
Честно ама НЕ
... Да не би да е в газовия компютър 

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
jorryy написа:Честно ама НЕ![]()
... Да не би да е в газовия компютър
дали е газовия компютър или донастроика на сместа, ще ти отговори този който ти е слагал газчицата

- jorryy
- младши ентусиаст
-
Значи колега искаш да ми кажеш, че изключваме да идва проблема от Л.сондите...????
Въпреки че на ПЦ-то им играят волтажа, а след това едната дава богата смес а другата все едно е бедна...
Въпреки че на ПЦ-то им играят волтажа, а след това едната дава богата смес а другата все едно е бедна...
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
jorryy написа:Значи колега искаш да ми кажеш, че изключваме да идва проблема от Л.сондите...????
колега незнам каква диагностика сте правили. имаш ли записани грешки?. сондите работят от 0 до 5 волта , и когато са в режим на корекция напрежението им се мени. ако колата на бензин е наред и всичко е в стойности, търсиш проблема в газовата.
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Майстора ми каза че дава грешки и на двете сонди. Като работи двигателя и гледаме на пц-то живи данни на л. сондите им се мени волтажа. Значи както казваш Ти коригират работата. Ако са се батисали би ли трябвало пак да ги отчита на пц-то и да показва как работят.???
На бензин няма абсолютно никакви проблеми....
На бензин няма абсолютно никакви проблеми....
Милене при мен прави диагностика на карсофта и има записана грешка и на 2те сонди,за около 10 мин. работят сондите и мотора също и после забиват едната на бедна смес а другата на богата започва тресене тогава , това на тихи обороти след изтриване на грешката , след работа на мотора пак дава същата грешка ,на 4,5 и 6 цил. времената са по-дълги на бензиновите дюзи и си мисля само за 2ра сонда ,но ...
- jorryy
- младши ентусиаст
-
krasi_bmw написа:Диагностика на карсофта и има записана грешка и на 2те сонди,за около 10 мин. работят сондите и мотора също и после забиват едната на бедна смес а другата на богата започва тресене тогава , това на тихи обороти след изтриване на грешката , след работа на мотора пак дава същата грешка ,на 4,5 и 6 цил. времената са по-дълги на бензиновите дюзи и си мисля само за 2ра сонда ,но ...

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
така е най-добре да се пие вода от извора. Краси последно неразбрах , на бензин сондите работят ли нормално и дали забиват?
на бензин са показанията на сондите,просто забиват една на 4,600 а другата на 0,300.просто на бензин не се вижда тресене ,а на газ е осезаемо.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
krasi_bmw написа:на бензин са показанията на сондите,просто забиват една на 4,600 а другата на 0,300.просто на бензин не се вижда тресене ,а на газ е осезаемо.
имаш Л.С.
- ERNEST
- Потребител
-
- Кара: Е39 523i Touring
на газ сместа не е правилна на тези цилиндри, сондите работят малко и след това влизат в авариен режим и спират да правят корекция. ял съм го същия с 523 с двойния ванус....
Във Форума на ФОРД има 2 теми - ПРОБЛЕМИ и ПРОДАВА!!!
Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи
Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо
При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!
Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи
Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо
При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Днес си закачих пак л. сондите да видя какво ще стане и установих че не гасне мотора, няма придърпване, а само в ниските обороти тресе двигателя. Като му подам малко газ да вдигна оборотите така спира да тресе. Да не би да трябва да са вдигнати оборотите малко на газ, като е на място колата???
Това се случва като е на ГАЗ колата...
Това се случва като е на ГАЗ колата...
- nikol78
-
-
- Кара: Е 39 520I 1998г.
колега на бензин нямаш проблем но сондите са ти скапани не го осеща така както на газ е по чуствителна а с откачени сонди трябва да ти гори мног газ нямаш ли други да ги смениш да пробваш а за грешките дори да ти работят както трябва сондите като караш на газ винаги записват грешки поне при мен е така апък сондите работят перфектно. 

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2