Е39 525тдс хвърли маслото през щеката-Развръзката
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- iamatuning
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 525
Е39 525тдс хвърли маслото през щеката-Развръзката
Колеги,трудно запалва с доста въртене като запали е 6 но като се форсира повече и хвълря маслото през щеката това е проблема моля за съвети.
Последна промяна iamatuning на 12 Фев 2011, 2:01, променена общо 3 пъти
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: ПОМОГНЕТЕ!!! Е39 525тдс хвърли маслото през щеката
Колега прочети тая тема!
viewtopic.php?f=35&t=87605
viewtopic.php?f=35&t=87605

- iamatuning
- младши ентусиаст
-
- animall
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Влака
колега правилния отговор за теб е тамън 10 теми по-надолу
или най-лесно цъкни на линка дето ти е дал колегата...

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
А аз за да ти спестя малко време,ще ти кажа едно : Не се занимавай да чистиш никакви "филтри",ами направо отивай в някой сервиз и виж колко ще ти излезе да ти сменят сегментите. Ако цената ти се стори твърде висока /което ще се случи със сигурност/ си търси направо друг мотор 

- iamatuning
- младши ентусиаст
-
Стана добър ден.
Отворих мотора и защо ли не се учудих имаше следи от различни стилове на работа или по-точно са я минали бая майстори направо като оргия.Сменяли сменяли сегменти ама то само с сегменти не става.
Така както и да е въпроса е че мотора е за ремонт.
Измерихме цилиндрите и има разлика около 25 стотни и елипса около 5 стотни,за незнаещите това може да означава че има голяма вероятност да презскочи ремонтен размер.
Мисълта ми е че искам да предупредя колегите които предстои да си купят тдс ВНИМАТЕЛНО огледайте за течове на масло около щеката и също така вижте дали има тиксо или нещо подобно за да се замаскира миниатурната дупчица на щеката,защото ако се затвори проблема просто се отлага но всичко е до време при мен се случи за 3 дни купих колата и днес мотора доло и 2000лв.назад.
Късмет на предстоящите ги да купуват Е39 ТДС.
Отворих мотора и защо ли не се учудих имаше следи от различни стилове на работа или по-точно са я минали бая майстори направо като оргия.Сменяли сменяли сегменти ама то само с сегменти не става.
Така както и да е въпроса е че мотора е за ремонт.
Измерихме цилиндрите и има разлика около 25 стотни и елипса около 5 стотни,за незнаещите това може да означава че има голяма вероятност да презскочи ремонтен размер.
Мисълта ми е че искам да предупредя колегите които предстои да си купят тдс ВНИМАТЕЛНО огледайте за течове на масло около щеката и също така вижте дали има тиксо или нещо подобно за да се замаскира миниатурната дупчица на щеката,защото ако се затвори проблема просто се отлага но всичко е до време при мен се случи за 3 дни купих колата и днес мотора доло и 2000лв.назад.
Късмет на предстоящите ги да купуват Е39 ТДС.
Къде точно се намира тая дупчица на щтеката ?
- iamatuning
- младши ентусиаст
-
Като щракнеш щеката в металната част точно на 1см. под нея.
- iamatuning
- младши ентусиаст
-
ПОМОГНЕТЕ!!! Е39 525тдс хвърли маслото през щеката-Развръзка
Отворих мотора и какво да видя
Аууууууууууууууууу от мотора с две думи нищо не става,коляновия вал ходи напред-назад със 2см. даже и се вкопал при радиалния лагер,блока хлопа,на кантар за втори ремонт,маховика хлопа,сегменти
абе просто ужас.След кати купих блок,вал,бутала,шибнах едни нови лагери,сегменти,вериги,обтегачи,зъбчатки,гарнитури и тем подобни и ремонтирах и главата - клапани,водачи,маслообирачи,шлайф,нови свещи и стана време за сглобяване общо всичко ми излезе на 2600лв. като една стотинка не съм дал за труд.Ебати тдс-а а.
ма сега мърка като малко тигърче

Да ви кажа не е зле при условие че колата я взех за 4500 и с ремонта който от части е неизбежен за повечето тдс-и цената лично мен ме устройва.Дано на никой не му се случва такова нещо,да си купи кола и на 3-ия ден да и прави такъв ремонт.
Късмет на всеки решил да си купува ТДС.

Аууууууууууууууууу от мотора с две думи нищо не става,коляновия вал ходи напред-назад със 2см. даже и се вкопал при радиалния лагер,блока хлопа,на кантар за втори ремонт,маховика хлопа,сегменти

ма сега мърка като малко тигърче

Да ви кажа не е зле при условие че колата я взех за 4500 и с ремонта който от части е неизбежен за повечето тдс-и цената лично мен ме устройва.Дано на никой не му се случва такова нещо,да си купи кола и на 3-ия ден да и прави такъв ремонт.

- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
Re: ПОМОГНЕТЕ!!! Е39 525тдс хвърли маслото през щеката-Развръзка
iamatuning написа:Отворих мотора и какво да видя![]()
Аууууууууууууууууу от мотора с две думи нищо не става,коляновия вал ходи напред-назад със 2см. даже и се вкопал при радиалния лагер,блока хлопа,на кантар за втори ремонт,маховика хлопа,сегментиабе просто ужас.След кати купих блок,вал,бутала,шибнах едни нови лагери,сегменти,вериги,обтегачи,зъбчатки,гарнитури и тем подобни и ремонтирах и главата - клапани,водачи,маслообирачи,шлайф,нови свещи и стана време за сглобяване общо всичко ми излезе на 2600лв. като една стотинка не съм дал за труд.Ебати тдс-а а.
ма сега мърка като малко тигърче![]()
![]()
/офф
Е колега, не че нещо ама за 4500 щом си я взел

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Re: Е39 525тдс хвърли маслото през щеката-Развръзката
Този ремонт на колко хиляди си го правил ??? Аз лично такова нещо не съм виждал......Трябвало е малко снимки да направиш.
Ама сега си номер 1 с новия мотор на ОМВ то в Дружба или Здравец

- yakimovbg525
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 525 tds avtomat e39
- Мечтае да кара: на нафтичка на левче.
Re: ПОМОГНЕТЕ!!! Е39 525тдс хвърли маслото през щеката-Развръзка
[/quote]
евтинкото излиза винаги скъпо колега.какво очакваш от кола за 4500 лв.
..иначе тдс-а е желязна машина,но не е за палачори.поздрави.

евтинкото излиза винаги скъпо колега.какво очакваш от кола за 4500 лв.
..иначе тдс-а е желязна машина,но не е за палачори.поздрави.
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
В този случай колега май е направил правилния избор- излязло му е скъпичко, ама така поне знае, че мотора вече е желязо, а не да купи някакъв с неясно минало и тепърва пак ремонти. Евала колега
.

- iamatuning
- младши ентусиаст
-
sadex5 написа:Този ремонт на колко хиляди си го правил ??? Аз лично такова нещо не съм виждал......Трябвало е малко снимки да направиш.
Колата като я взех пишеше че е на 300

Виж те блока,вала,буталата,лагери и тем подобни са в сервиза може да ги щракна да им се накефите и вие.
- tonilom
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d "99
- Мечтае да кара: X6
За добре подържана кола 300000 км са нищо,особено за дизел ,и то шестак.На твоята или не е сменявано маслото или е на милион и триста хиляди.Та да коментираме и всички коли дето се продават и са все на 130-160 хиляди.Първата си кола докарах от Австрия 94г. и от тогава все съм в тоя спорт, не особено активно.Та да кажа ,че автомобил на малко километри,особено от класа на е39 струва доста над средната цена на която вървят тука и си ги купуват австрийци и немци.До нас стигат прилично амортизирани модели.По-добре на повечко километри,но истински, след щателен оглед,щото това дето показва малко незнаеш от колко е върнато.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2