е39 има ли проблеми с ръждата?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

е39 има ли проблеми с ръждата?

Мнение от lordlosh » 17 Авг 2010, 2:22

Здравейте нов съм във форума и обмислям покупка на е39 530д 193к.с.
Прочетох няколко теми и видях, че доста собственици на е39 имат проблеми с ръждата и ме интересува дали е сериозно и на какви места излиза ръжда и дали има проблем и с е39 след 2001(фейслифта), опасенията ми са най-вече, защото ще си взимам колата от Германия.
Интересно ми е също, дали Ауди А6 е с по-добро корозионно покритие от е39-ката.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 320i Convertible '87

Re: е39 има ли проблеми с ръждата?

Мнение от el_nino » 17 Авг 2010, 10:25

Две от най-слабите места който съм забелязал са долния ръб на задния капак независимо дали е комби или седан и в по-напреднал стадии дори се вижда и от външната страна . другото място е ръбчето което се вижда след като отвориш капака за резервоара .
На голяма част от Е39 също има ръжда по пода на багажника под резрвната гума , но там нещата не са притеснители .
От тук насетне според мен има ли проблеми с ръждата по калниците, веждите , праговете и вратите не се хвърляй във филма с оправянето !
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 17 Авг 2010, 12:12

39ката има добра защита от корозия колега, стига да не е удряна и оправяна некадърно след това. както каза колегата преди мен на ръбчето на багажника и на пода му както и под капачката на резервоара- там на по старите 39ки е възможно да избие леко ръжда. Имай в предвид, че този автомобил е мислен в детайли и е доста по изпипан във всяко едно отношение от другите коли в този клас. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 99ufo99 » 17 Авг 2010, 12:24

Аз по мойта едно петънце ръжда нямам, факта че е от Италия също е от значение.
Австия или Германия са страни с много тежка зима, така че кола внос от там трябва да се прегледа много внимателно.
-- е39 530d -- my blue passion --

Един много талантлив Българин
http://www.eftimrusev.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Мнение от Ivo Georgiev » 17 Авг 2010, 12:29

Моята е внос от Германия и също няма точка ръжда. Подкрепям мнението, че е39 има добра защита от корозия.Ръбчето на едната врата е чукнато леко и боята е паднала. Аз я карам вече половин година и там няма ръжда.

Виждал съм само едно е39, което беше доста корозирало по задните панели, но в слвдствие на удар и отстраняването му.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 17 Авг 2010, 17:25

Колеги казвам си моето мнение, не знам дали е много в сила за БГ. Имам приятел в Чикаго, там зимата е кофти и много сол хвърлят, колата му е на 200 хил мили :lol: освен по предния калник там където гумата хвърля най-много, и задната броня с калника снадката, няма никаква ръжда. Колата се кара яко..Задното гърне е доста незащитено и има по него избила ръжда, но това е . Иначе тук колите имат много дентове, т.е от удари по паркингите от съседните коли , но БМВ тата явно държат на корозия....Все пак някой автомобили са по на 13 години. Казват, че е хубаво на 5 години да се носи на cavity protection, пръскат я с Тектил МЛ или Noxudol ...Даже в ебей има такива комплекти за пръскане.
Последна промяна sadex5 на 17 Авг 2010, 23:23, променена общо 1 път

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 17 Авг 2010, 18:26

Имах 3-ки,петици и в момента имам петица и всичките поне с ръждата ядове съм нямал.. :mhihi: Мисля че BMW като купета са от най-силните марки. Преди като карах Е34ката имах приятел който си докара 124 250D много запазна германка но страшен гнилоч кърпиха го и още си бръмчи с нея. :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lordlosh » 17 Авг 2010, 20:16

И аз до колкото знам Бмв,Мерцедес и Ауди са като цяло с най-добро корозионно покритие.
На Мерк-а дават 30г. корозия и 30 мобилност.
На Ауди 12/12
Бмв 12/5
Обаче в повечето тест-ове който съм чел, Аудито и Бмв-то ги дават с по-добро корозионно покритие, тоест им дават повече точки, дори в момента Бмв и Ауди са с по-високо качество на изработка от Мецедеса.
Сега около 20 септември ще си взема количката и съм решил да е 530d с 193к.с., мисля да е около 2001-2002г, с кожа, автоматика и се бях притеснил най-вече за ръждатата, защото взимам колата в доста дългосрочен план 10-15г. все пак ще дам и доста пари за нея и до колкото знам ръжда се прави стига да не е по купето, защото там правене няма и за това най-вече се чудех между аудито и бмв-то.
Много благодаря на помогналите ми и на администраторите, че ми одобриха темата и ми помогнаха и те в случая.
Последна промяна lordlosh на 17 Авг 2010, 20:51, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0d и F15 M50d
Мечтае да кара: BMW

Мнение от M_krika » 17 Авг 2010, 20:19

С две думи няма проблем с ръжда колата като цяло.
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 17 Авг 2010, 20:51

С три думи, ще купуваш Е39-ка след 2000-та и проблема с ръждата не би трябвало да те притеснява (все пак това не е Жигула за да се съобразяваш с такива неща), но ако имаш такива съмнения по-добре си потърси някоя по-евтина марка кола за да няма после теми от сорта много е скъпа поддръжката на колата!? :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lordlosh » 17 Авг 2010, 23:03

Щом съм решил да си купувам кола от висок клас и то БМВ значи съм помислил и за подръжката, лесно е да се купи кола, трудно е да се подържа, просто преди да купя кола гледам да съм запознат с повечето и плюсове и минуси.
Аз имам Ауди А4/Б5 и не мога да се оплача от колата, но просто искам по-голяма и по-мощна кола и за това се бях спрял на е39 и а6 и вече реших, че моята кола е БМВ е39.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 18 Авг 2010, 0:42

И ауди и бмв от тези години нямат проблеми с ръждата. Ако има избила някъде то тя е в следствие на удар и поправката му, както казаха по-горе. Като цяло и двете марки са се погрижили да не се появи ръжда изпод оригиналната боя :yes:
Успех с избора.
П.П. Ръждата е най малката грижа при избора на кола от този клас. Има доста други неща на които би трябвало да се обърне внимание. Има много изписано за бмв във този форум, а за ауди във форума на ауди (особенно за А6).
:driving:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 18 Авг 2010, 0:57

Колега къде видя гаранция на БМВ 12 години ? Ауди е като цялата поцинкована, но не и е39- то се води teilverzinkt. Никой дилър няма да ти даде гаранция след 6 тата година...След 2003 година приеха 12 години и то за модела Е60, е90. И едва ли някой дилър в бг пък ще я оправи за без пари....Но както казах и по горе, ръждата е само повърхностна. Виждал съм БМВ за Скандинавията, там ги мажат още при дилъра с черното отдолу..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lordlosh » 18 Авг 2010, 1:36

По принцип казах, че от БМВ дават 12 години гаранция за корозия и 5 за мобилност, Мерцедесите дават 30/30, а Аудитата 12/неограничена.
Преди не знам каква гаранция са давали от БМВ,Мерк и Ауди, ако имаш желание можеш да споделиш на ЛС.
Поне в Ауто Билд-а я водят толкова, а в БГ не знам как стоят нещата, тва списание го следя отдавна, просто работата ми беше такава, че след 9 просто нямах работа и бях длъжен просто да го изчитам това списание :D
Не ми е напълно ясно какво точно ще рече мобилност аз си го обяснявам като вървежност, но ако някой знае с точност ще съм благодарен да сподели.
Мерси отново за отговорите.
sadex5 просто споменах за гаранцията, а понеже не разбрах какво точно е teilverzinkt.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 18 Авг 2010, 2:02

Мобил гарантия та :mhihi: е така наречената заводска гаранция, ама що така я именуват не знам. Може би ако на пътя спре колата или нещо ала АДАК...Tyk се казва BMW Roadside Assistance и даже тел номер е с буквите БМВ :mhihi: Канадците дават 12 години против перфорация от ръжда за всяко БМВ произведено след 1.1.2004. :shock: Ами то ако го караш само в топлите щати и 50 ще искара. Като в Куба например. Немската дума означава че е частично поцинковано.

Следваща

Назад към E39