Въпроси за саунда на Е39!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Въпроси за саунда на Е39!
Здравейте, не съм много сигурен какъв точно е типа на касетофона ми, но мисля че точния модел е BЕ3351!Ползвал ли е някой такова нещо http://www.hid.bg/xcarlink-mp3-player или подобно на него, и може ли да ми препоръчате най добрия подобен вариант?Другия ми въпрос е има ли заводски SUBWOOFER в конфигурацията на Е39 и ако да (понеже аз нямам) къде точно се намира, в купето, в багажника или някъде другаде и откъде мога да се сдобия с такъв?Благодаря предварително, поздрави!
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Re: Въпроси за саунда на Е39!
Има заводски субуфер само когато колата има DSP система
Ако може малко по подробно, че не са ми мн ясни тия неща, или с 2 думи мога ли да имам аз такъв събуфър на мойта конфигурация и ако не каква трябва да имам, със снимки ако може!Надявам се че не ставам много нахален, ама човек не се е родил научен....
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Алпината е с BMW Business Becker BE3351 Cassette Player и няма навигация
Ако искаш оригинална музика, слагай DSP усилвател и тонколони, ако искаш да си вързваш просто някакви мр3-ки, във форума има писано как да извадиш audio in от самата касетка.

Ако искаш оригинална музика, слагай DSP усилвател и тонколони, ако искаш да си вързваш просто някакви мр3-ки, във форума има писано как да извадиш audio in от самата касетка.
Еми така е пресли, тъп немец, поръчал Алпина, без да му пука ква е музиката!Можеш ли да ми кажеш неква приблизителна цена за ууфър и тонколони?А относно варианта с изкарването на аудио ин, това от линка не е ли по добре, като изключим цената, все пак ще остане контрола от касетофона и волана?
Сега като разгледах в багажника, имам усилвател, ама друго липсва, какво още ми трябва за тая ДСП система?
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
@mityo105 Защо не вземеш направо да си истипосаш едно 16/9 с всичките му там шукарийки + ДСП и да чуеш "оркестъра" в Алпината 

- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
ivanov 530d написа:@mityo105 Защо не вземеш направо да си истипосаш едно 16/9 с всичките му там шукарийки + ДСП и да чуеш "оркестъра" в Алпината

аз съм с DSP + 12те колони и саунда е уникален. суб-овете се намират в багажника под задното стъкло.
"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
Честно казано не държа изобщо на навито 16/9, виж колоните + ууфърите е друга работа!Някой има ли представа колко пари ще излезе цялата операция, ориентировъчно естествено!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Така като гледам, колата ти е комби. Минах по този път и да ти кажа, трудно е. Subwoofer ако си намериш в България на сносна цена, ОК, иначе ebay, там са с доставката около и над 200 лв. Стои отдясно в багажника, над акумулатора. Следващото е усилвателя. По-скъп артикул от суба, също трудно откриваем, в ebay цените са доста солени, по съвет на приятел, гледай да е сичко друго като марка, само не Philips. После кабели за DSP система. Обикновенно включват и за всичко останало, като навигация, ТВ и т.н. В България търсих такива 2 месеца, накрая спечелих търг в Германия (ebay) за 80 и нещо евра и ги взех оттам. Но обикновенно там цената им е фиксирана на не по-малко от 150-200 евро, как ги намерих тези, незнам. Не съм сменял фабричните говорители, ама чувам че за DSP са по-различни. Засега свири с тях. Значи според мен, да си приготвиш едни 700-800 лв., да се въоражиш с търпение и с време да търсиш и стават нещата. А, за DSP ти трябват и допълнителни говорители в задните врати и в предните-до духалките. Ако ги няма(което ме съмнява да е обратното), предвиди ги и тях. И много, много важно. Системата за седан е коренно различна от тази за комби. Дължини, разположение, всичко. Да не направиш грешката да напасваш система от седан за комби, голяма играчка ще е. Окабеляването е свързано с доста разглобяване на кори и врати, но не е нещо кой знае колко сложно, нещата са направени да стават лесно, plug and play. Ако има нещо да се доизкосурява, там вече зависи от случая. Успех.
P.S. Струва си, макар че е отреди толкова години.
P.S 2. На навито не държиш, ама там е управлението на DSP-то с еквалайзера и т.н.
P.S. Струва си, макар че е отреди толкова години.
P.S 2. На навито не държиш, ама там е управлението на DSP-то с еквалайзера и т.н.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Както ти каза @ivanov 530d, потърси направо комплект навигация + DSP (вече ги има на доволно ниски цени). Определено вече има полза от навигацията, след новата карта на БГ, а и всичко ще си ти е оригинално, както трябва да бъде. Да не говорим за допълнителните екстрички, като камера за задно виждане.
Абе аз по принцип имам имам 2 12" баса Селениум от старата ми кола, захранвани от усилвател JBL 2Х284!Не може ли да отида в некоя фирма и да ми ги закачат тия неща на алпината?
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
mityo105 написа:Абе аз по принцип имам имам 2 12" баса Селениум от старата ми кола, захранвани от усилвател JBL 2Х284!Не може ли да отида в некоя фирма и да ми ги закачат тия неща на алпината?
Може, ако искаш може и да си завиеш с 2 видии един цд плеар за таблото.... Колега СРАМНО е да караш такава кола и да се чудиш как да я преебеш и изциганиш.... Колегите ти казаха няколко пъти сложи си цял комплект 16/9 + ДСП + всички екстри произлизащи от тях или просто не се занимавай да съсипваш колата...
Ако не ти трябва 16/9 си сложи дсп усилвател + дсп субуфери + дсп говорите + дсп кабели + МИД от които да управляваш дсп-то...

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3