BMW 525d с двигател от 530d ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- go6o_lud
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: x5 e53 3.0 d
BMW 525d с двигател от 530d ?
Здравейте колеги, до скоро бях с е36 м50б20, но вече и аз си взех мечтаната дълго време от мен е39-ка
Имам 1 въпрос, някога колата ми е била 525д, но двигателя е бил проблемен и предишният собствник, качва двигател от блъсната Х5-ца - 184коня... Та въпроса ми е М57 ли се води мотора ? От няколко дни чета темите за е39, ама мисля че май не са много хората с подобни "трансплантации'
Какви проблеми могат да се породят при подобни размени? Иначе колата си върви доста прилично и дава хубав разход - 9.1 смесено

To be the best, you have to fight to beat the best !!!
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: BMW 530d ?
оооо за трансплантациите си много назад...
иначе м57 е мотора за проблем по задвижването ако нея ръчкаш рязко и злобно трябва да нямаш проблем. средния разход ми се вижда висок... но може и да е от кутията и дифа за 525, които са по къси за твоя мотор м57д30. реалния ли е или по борда разхода свери си го по темата типс & трикс?

Последна промяна LUCIFER'S на 27 Май 2010, 13:30, променена общо 1 път
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- go6o_lud
- кандидат ентусиаст
-
LUCIFER'S написа:оооо за трансплантациите си много назад...иначе м57 е мотора за проблем по задвижването ако нея ръчкаш рязко и злобно трябва да нямаш проблем
Какво по точно по задвижването?
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
скоростната ти и дифа са ти от 525д предполагам, по голямо предавателно число....
- go6o_lud
- кандидат ентусиаст
-
LUCIFER'S написа:скоростната ти и дифа са ти от 525д предполагам, по голямо предавателно число....
Ами да.. и аз така предполагам, че са от 525д... проверих нижото на маслото - добре е.... маслото в дифа е сменено... Значи трябва да карам по леко ли?
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
go6o_lud написа:LUCIFER'S написа:скоростната ти и дифа са ти от 525д предполагам, по голямо предавателно число....
Ами да.. и аз така предполагам, че са от 525д... проверих нижото на маслото - добре е.... маслото в дифа е сменено... Значи трябва да карам по леко ли?
не по-леко, а рязко натоварване..... , но пък чипнатите 525 са с мощност и въртящ момент като 530д така, че... си се кефи то вече има 2 ръка доста неща

за ръчни скорости ли става ?
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Аз пък предполагам че скоростите са ти комплект с двигателя както става в 99% от случайте и че това с дифа и предавателното число са глупости. Давай си газ и да не ти пука и разход 9.1 смесено е доста добре, но все пак я караш в пирдоп, не в задръствания така че си ок 

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- go6o_lud
- кандидат ентусиаст
-
Giorceto написа:Аз пък предполагам че скоростите са ти комплект с двигателя както става в 99% от случайте и че това с дифа и предавателното число са глупости. Давай си газ и да не ти пука и разход 9.1 смесено е доста добре, но все пак я караш в пирдоп, не в задръствания така че си ок
A между другото този разход ми го даде в СФ онзи ден, тук в пирдоп още не съм засичал, може би защото съвсем плавно съм я карал и не съм и давал пълна газ и т.н. Масло в скоростите трябва ли да сменя като консуматив? И мога ли да и сложа навигация сам без да я карам по майстори.. И още нещо, колега от който я купих, му свършила нафтата онзи ден и сега на борада ми дава грешка feul injector или нещо такова..
- go6o_lud
- кандидат ентусиаст
-
LUCIFER'S написа:go6o_lud написа:LUCIFER'S написа:скоростната ти и дифа са ти от 525д предполагам, по голямо предавателно число....
не по-леко, а рязко натоварване..... , но пък чипнатите 525 са с мощност и въртящ момент като 530д така, че... си се кефи то вече има 2 ръка доста неща
за ръчни скорости ли става ?
Не е ръчка, автомат е

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
е значи разхода не ти е среден, а градско което е много добре... но за скоростите не се притеснявай автомата са еднакви май но за кои кутии...
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
go6o_lud написа:Giorceto написа:Аз пък предполагам че скоростите са ти комплект с двигателя както става в 99% от случайте и че това с дифа и предавателното число са глупости. Давай си газ и да не ти пука и разход 9.1 смесено е доста добре, но все пак я караш в пирдоп, не в задръствания така че си ок
A между другото този разход ми го даде в СФ онзи ден, тук в пирдоп още не съм засичал, може би защото съвсем плавно съм я карал и не съм и давал пълна газ и т.н. Масло в скоростите трябва ли да сменя като консуматив? И мога ли да и сложа навигация сам без да я карам по майстори.. И още нещо, колега от който я купих, му свършила нафтата онзи ден и сега на борада ми дава грешка feul injector или нещо такова..
Щом продължава да я изписва не е от свършването на горивото , има проблем в горивна система!!!!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- go6o_lud
- кандидат ентусиаст
-
titikaka написа:go6o_lud написа:Giorceto написа:Аз пък предполагам че скоростите са ти комплект с двигателя както става в 99% от случайте и че това с дифа и предавателното число са глупости. Давай си газ и да не ти пука и разход 9.1 смесено е доста добре, но все пак я караш в пирдоп, не в задръствания така че си ок
Щом продължава да я изписва не е от свършването на горивото , има проблем в горивна система!!!!!!
Ами според мен не е сериозен проблем дори и да им, никакви признаци няма за това, колата си върви добре, двигателя работи безшумно, разходът е нормален... Може ли малко повече детайли да ми дадеш какво може да е станало или си иска диагностика..?
- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
При мен го изписа и помпата в резервоара беше изгоряла...
- go6o_lud
- кандидат ентусиаст
-
monogamnia написа:При мен го изписа и помпата в резервоара беше изгоряла...
Ами разбирам те в твоя случай че е било така, но в моя вс изглежда ОК ... за това питам.
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
184 или 193 коня - 410 или 430 Nm ... колегата е прав не злобей с нея ... ама и да злобееш ... части има ... ама нерви няма .. за пари е друга тема. С тея наводнения сега из Европа , дали няма да изскочат малко БМВнца за частички.

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2