...след смяна на масло?!/Тракането и тресенето остават!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Kala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 '02 525 dA touring
...след смяна на масло?!/Тракането и тресенето остават!
Колеги, здравейте, моля за мнение!
Колата е с 520i - М52, 1997г., пише 129 000 км. Карах с немско масло 5W40, но почна малко да има шум от клапаните-леко ромолене на празен ход, което се чуваше само до предна дясна гума. Дразнеше ме и сложих 10W40, оригинално BMW. Освен, че почти не се намали шума се получи:
-сутрин при палене, след около 10сек. почва клатушкане на мотора, много леко но се усеща ясно без да мени оборотите. До минута изчезва.
-по-гадното...почна да харчи масло. За 5000км. долях литър. Карам я до 3500 оборота (което май е лошо, но съм така:(
Наскоро имаше тема за това клатене на мотора при палене студена, но не я намерих.
Според вас маслото ли е кофти (за 8-10лв. за литър не знам какво оригинално масло купваме?) или нещо става с мотора. С други думи при следваща смяна на масло какво да сложа? Трябва ли да ходя на майстор и къде?
Според доста майстори и с доста компютри колата е на реални километри, но май не е така с тези проблеми:(
Благодаря предварително!
Колата е с 520i - М52, 1997г., пише 129 000 км. Карах с немско масло 5W40, но почна малко да има шум от клапаните-леко ромолене на празен ход, което се чуваше само до предна дясна гума. Дразнеше ме и сложих 10W40, оригинално BMW. Освен, че почти не се намали шума се получи:
-сутрин при палене, след около 10сек. почва клатушкане на мотора, много леко но се усеща ясно без да мени оборотите. До минута изчезва.
-по-гадното...почна да харчи масло. За 5000км. долях литър. Карам я до 3500 оборота (което май е лошо, но съм така:(
Наскоро имаше тема за това клатене на мотора при палене студена, но не я намерих.
Според вас маслото ли е кофти (за 8-10лв. за литър не знам какво оригинално масло купваме?) или нещо става с мотора. С други думи при следваща смяна на масло какво да сложа? Трябва ли да ходя на майстор и къде?
Според доста майстори и с доста компютри колата е на реални километри, но май не е така с тези проблеми:(
Благодаря предварително!
Последна промяна Kala на 25 Май 2010, 21:04, променена общо 2 пъти
Re: Странно поведение на мотора след смяна на масло?!
Kala написа:-сутрин при палене, след около 10сек. почва клатушкане на мотора, много леко но се усеща ясно без да мени оборотите. До минута изчезва ...
viewtopic.php?f=35&t=149302
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Колега ти нали като си я купил не си вярвал, че това са реалните километри? Майсторите с теста е равносилно на врачката с кристалното кълбо
Особено на 14 годишна баварка.

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Напиши в търсачката "клапан картерни газове" и започвай да четеш
Наблегни на четенето тук :
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%B2%D0%B5

Наблегни на четенето тук :
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%B2%D0%B5
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Ако си налял от наливното БМВ масло 10В 40 ще ти кажа, че няма такъв боклук... обърни внимание на това което ти е казал Илко и не вярвай на показанието на километража над 300хил км си, че и отгоре....
ще споделя... на една от колите взех, че сложих такова БМВ масло и за 5 хил км опъна 3 литра.... сега отново е с Бритиш Петролиум 10 в 40 и не го пипа - Хюндай Купе 2.0 16в
ще споделя... на една от колите взех, че сложих такова БМВ масло и за 5 хил км опъна 3 литра.... сега отново е с Бритиш Петролиум 10 в 40 и не го пипа - Хюндай Купе 2.0 16в
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Kala
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, много мерси за отговорите, голямо четене падна!
За мен положението е следното:
-клати само студена и на студено време - сега не клати;
-изведнъж почна да харчи масло, след смяната. Не пуши, не мерише, не съска нищо след гаснене;
-харчи супер нормално, тиха е, моторът има "мазен" ход...типичен шестак редови:)
-двигателя е сух, абсолютно навсякъде.
-върви добре, не се замисля, карам я предимно с 98 октана. От нас до Кулата ми дава 5.4-5.8 литра на 100км. (бавно каране...доста);
В крайна сметка, се замислям за клапана на картерните газове, но май ще трябва да поизчакам да се прояви по-силно.
Това с клапани и повдигачи е супер, но не ми се и замисля все още. Мисля, че маслото е много зле, въпреки че е бутилирано 10W40... колата се промени рязко след смяната на маслото, 10% да е съвпадение.
Поздрави!
За мен положението е следното:
-клати само студена и на студено време - сега не клати;
-изведнъж почна да харчи масло, след смяната. Не пуши, не мерише, не съска нищо след гаснене;
-харчи супер нормално, тиха е, моторът има "мазен" ход...типичен шестак редови:)
-двигателя е сух, абсолютно навсякъде.
-върви добре, не се замисля, карам я предимно с 98 октана. От нас до Кулата ми дава 5.4-5.8 литра на 100км. (бавно каране...доста);
В крайна сметка, се замислям за клапана на картерните газове, но май ще трябва да поизчакам да се прояви по-силно.
Това с клапани и повдигачи е супер, но не ми се и замисля все още. Мисля, че маслото е много зле, въпреки че е бутилирано 10W40... колата се промени рязко след смяната на маслото, 10% да е съвпадение.
Поздрави!
- Kala
- кандидат ентусиаст
-
...забравих още нещо. Карах 5 години Е34 с М50 - никакви грижи за нищо, а беше по-стара и не спеше в гараж. Карах я с пълна синтетика 10W50, Кутенкойлер, директно ми го носеха от Кьолн.
- rippersson
- Потребител
-
- Мечтае да кара: естествено М5
- Детайли за колата: Е 39/523i
"От нас до Кулата ми дава 5.4-5.8 литра на 100км. (бавно каране...доста);"
Това разход на масло или антифриз е?
или буташ?
Не ми се вярва проблема да ти идва от маслото. Да лошите масла след определени километри изведнъж ги гори доста, но притрисането е от друго според мен.
При мен претриса по този начин, но доста рядко го прави -десетина пъти в годината. Последно студена я запалих преди седмица, топло беше времето, нямаше проблем. Около минута работи и я изгасих, че тръгването се отложи
След 30 мин. паля пак и се почна. Като атмосферен дизел на голф беше и както се появи, така и изчезна. Маслото ми е лики моли 10/40.
Сменен ми е клапана на картерните газове. На колега с М 50 така му тресеше и се оказа позаминала бубина. След смяна вс. ок. Сутрин на студено и влажно време не работеше както трябва, като позагрее вс. е ок, но не изключвай и о ринга на ануса.
Моят съвет е иди при читав майстор, не гадай. Успех!
Това разход на масло или антифриз е?

Не ми се вярва проблема да ти идва от маслото. Да лошите масла след определени километри изведнъж ги гори доста, но притрисането е от друго според мен.
При мен претриса по този начин, но доста рядко го прави -десетина пъти в годината. Последно студена я запалих преди седмица, топло беше времето, нямаше проблем. Около минута работи и я изгасих, че тръгването се отложи

Сменен ми е клапана на картерните газове. На колега с М 50 така му тресеше и се оказа позаминала бубина. След смяна вс. ок. Сутрин на студено и влажно време не работеше както трябва, като позагрее вс. е ок, но не изключвай и о ринга на ануса.

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
все си мисля че за притрисане и т.н . не е лошо първо да се направи читава диагностика , а след това да се мисли за клапани , О - ринги и други 

- Kala
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, мерси, ще се ходи на майстор.
Не знам дали има връзка с писаното по-горе, но по същото време с претрисането, започна да се чува нещо като аванс на кола с карбуратор?
Става така, че при по-висока предавка с по-ниска скорост, при даване на газ се чува кофти претракване докато навакса. Качи ли оборотите затихва чукането на "аванса" и си се форсира перфектно.
Това как ви звучи...и то за майстор, май въпросът е риторичен?
Не знам дали има връзка с писаното по-горе, но по същото време с претрисането, започна да се чува нещо като аванс на кола с карбуратор?

Става така, че при по-висока предавка с по-ниска скорост, при даване на газ се чува кофти претракване докато навакса. Качи ли оборотите затихва чукането на "аванса" и си се форсира перфектно.

- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
Kala написа:Колеги, мерси, ще се ходи на майстор.
Не знам дали има връзка с писаното по-горе, но по същото време с претрисането, започна да се чува нещо като аванс на кола с карбуратор?![]()
Като на кофти масло
- Kala
- кандидат ентусиаст
-
Колеги,
борбата продължава, текущото положение е:
-отидох при майстор от форума - доказан. Според него маслото е менте. Имах туба от литър, наложени една до друга почти няма разлика. Моята туба (ментето, може би?) не изпука ринга на капачката и етикета има малки разминавания в отпечатването. Това, което ми сипа той е двойно повече пари, дано да е истинското вече.
-диагностиката показа перфектна работа.
-няма дъх, шум, теч на масло...нищо, което да е нередно.
-ауспуха няма маслен нагар, сега го лъснах почвам дебнене.
-махнах катализатора, за да изключим и него, не знам дали беше нужно:(
-тази сутрин пак ме заклати...доста гадно и като загрее пак е перфектна!
Като финал, продължавам да дебна, ако продължава да харчи масло, ще ми трябва жокер. Все не ми се вярва, че са повдигач, гумички на клапани, О-ринг на ваноса.
Поздрави!
борбата продължава, текущото положение е:
-отидох при майстор от форума - доказан. Според него маслото е менте. Имах туба от литър, наложени една до друга почти няма разлика. Моята туба (ментето, може би?) не изпука ринга на капачката и етикета има малки разминавания в отпечатването. Това, което ми сипа той е двойно повече пари, дано да е истинското вече.
-диагностиката показа перфектна работа.
-няма дъх, шум, теч на масло...нищо, което да е нередно.
-ауспуха няма маслен нагар, сега го лъснах почвам дебнене.
-махнах катализатора, за да изключим и него, не знам дали беше нужно:(
-тази сутрин пак ме заклати...доста гадно и като загрее пак е перфектна!
Като финал, продължавам да дебна, ако продължава да харчи масло, ще ми трябва жокер. Все не ми се вярва, че са повдигач, гумички на клапани, О-ринг на ваноса.
Поздрави!
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Kala написа:...-отидох при майстор от форума - доказан. Според него маслото е менте. Имах туба от литър, наложени една до друга почти няма разлика. Моята туба (ментето, може би?) не изпука ринга на капачката и етикета има малки разминавания в отпечатването. Това, което ми сипа той е двойно повече пари, дано да е истинското вече....
От кого го купи маслото, това което те съмнява да е фалшиво? .. може и на ЛС да ми кажеш.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
Kala написа:Колеги,
борбата продължава............................
Поздрави!
Колега след като си сложих Валволин 5/30 за БМВ ЛЛ01 мисля беше, от бившия оторизиран вносител в тубички по литър и колата ми заработи по-добре. Преди бях с БМВ масло. Мисля тия масла вече имат яко ментета и не е нормално 5/30 литъра да е 13лв, а на Кастрол примерно да е 30

- Kala
- кандидат ентусиаст
-
Колеги,
понеже доста хора питат на лични от къде взех маслото, съм длъжен да кажа, че не съм 100% сигурен, че е менте. Ако е така, според мен продавачът е малко вероятно да знае. Но съгласете се, 8-10лв. за литър немско БМВ масло...няма такъв филм, няма
Ако е менте е перфектно копие и ще снимам двете бутилки. Ако колата не пипа новото масло, значи е менте...за мен това ще е теста.
Ще пиша непремено.
понеже доста хора питат на лични от къде взех маслото, съм длъжен да кажа, че не съм 100% сигурен, че е менте. Ако е така, според мен продавачът е малко вероятно да знае. Но съгласете се, 8-10лв. за литър немско БМВ масло...няма такъв филм, няма

Ако е менте е перфектно копие и ще снимам двете бутилки. Ако колата не пипа новото масло, значи е менте...за мен това ще е теста.
Ще пиша непремено.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2