Захранване на радар детектор
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- cmapmep
- кандидат ентусиаст
-
Захранване на радар детектор
Здравейте колеги!
Искам да си свържа постоянно радар детектора без да използвам неговия кабел към гнездото на запалката. Самият детектор ще е разположен под левия сенник, близо до огледалото, та си мисля дали мога да взема захранване от плафона. Притеснява ме факта, че и двата плюса към плафона идват от мултифункционалния контролен модул и може да натоваря някоя интегрална схема или друг елемент. Моля да споделите опита си с мен, за което благодаря предварително!
Лек и безавариен път на всички!
Искам да си свържа постоянно радар детектора без да използвам неговия кабел към гнездото на запалката. Самият детектор ще е разположен под левия сенник, близо до огледалото, та си мисля дали мога да взема захранване от плафона. Притеснява ме факта, че и двата плюса към плафона идват от мултифункционалния контролен модул и може да натоваря някоя интегрална схема или друг елемент. Моля да споделите опита си с мен, за което благодаря предварително!
Лек и безавариен път на всички!
Re: Захранване на радар детектор
лампичката на сенника свети само когато той е свален,и е отворено капачето на огледалцето 

- cmapmep
- кандидат ентусиаст
-
Имах предвид централния плафон за осветяване на купето - зад огледалото за обратно виждане.
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
cmapmep написа:Имах предвид централния плафон за осветяване на купето - зад огледалото за обратно виждане.
Моя го вързах за единия от плюсовете и вече година нямам ядове

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

- cmapmep
- кандидат ентусиаст
-
Това исках да чуя. Имаш ли спомен към кой от двата плюса го върза? На схемата излизат червeно-син и червено-жълт кабели.
Последна промяна cmapmep на 20 Мар 2010, 20:47, променена общо 1 път
- Vader
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пак BMW
- Детайли за колата: E39 525TDS
И моя е вързан за централния плафон и няма грижи.
- Cristal_Water
- Потребител
-
- Кара: От новите кошници ! Мухихи
- Мечтае да кара: Служебен бензинояд !
Как ги връзвате , може ли снимки 

Продавам 4 зимни гуми Nokian WR G2 на 7000км !!! Инфо на ЛС.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
На пин 1 на плафона, кабела трябва да е червен с жълто, би трябвало да има постоянен плюс след отключване на колата.
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
pazokolarov написа:На пин 1 на плафона, кабела трябва да е червен с жълто, би трябвало да има постоянен плюс след отключване на колата.

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 

- armour
- Потребител
-
- Кара: BMW 520i
- Мечтае да кара: Много работи
Да на pin1 има постоянен плюс,а съседния pin е маса,аз така съм го вързал.Въпроса ми е като се заключи колата след определено време спира ли подаването на ток към pin1 и съответно към радар детектора?
- motomaniak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Добре, а как монтирате самия радар детектор без да пречи на сенника и да има пряка видимост?
Някой ако може да сложи снимка
Някой ако може да сложи снимка

LZ1MDZ
За контакт - 0888 408 234 Митко
За контакт - 0888 408 234 Митко
- cmapmep
- кандидат ентусиаст
-
Вързах си радар-детектора към червено-жълтия(+) и кафявия(-) кабели. Плюсът е постоянно захранен, но явно напрежението е стабилизирано от електронния модул за управление, тъй като не работи функцията Smart power на детектора, която го изключва 5 минути след като изгася двигателя и съответно трябва да го изключвам ръчно. Ще трябва да търся друг плюс, който се влияе от напрежението на алтернатора.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
cmapmep написа:Вързах си радар-детектора към червено-жълтия(+) и кафявия(-) кабели. Плюсът е постоянно захранен, но явно напрежението е стабилизирано от електронния модул за управление, тъй като не работи функцията Smart power на детектора, която го изключва 5 минути след като изгася двигателя и съответно трябва да го изключвам ръчно. Ще трябва да търся друг плюс, който се влияе от напрежението на алтернатора.
Червен/жълт е постоянен плюс. Вържи го за лилаво/бял и ще се изключва като изгасиш колата

- armour
- Потребител
-
- Кара: BMW 520i
- Мечтае да кара: Много работи
Колкото до сенника и до монтирането на радардектора на стъклото,перфектен вариант поне аз не можах да намеря.Където и сенниците да се пускат до края и дектора да е на стъклото,както и кабела да не виси до запалката.Затова съм го сложил от дясно на огледалото за обратно виждане и сенника от нея страна се сваля докато опре в него.
А колкото до плюса поне при мен,освен на пин1(където съм го вързал),плюс имам само на пин5 мисля(лилаво белия кабел),но при него проблема е точно обратния...самию плюс не е постоянен.Например давам на контакт има плюс,отварям вратата плюса прекъсва,затварям я пак има и така!
А колкото до плюса поне при мен,освен на пин1(където съм го вързал),плюс имам само на пин5 мисля(лилаво белия кабел),но при него проблема е точно обратния...самию плюс не е постоянен.Например давам на контакт има плюс,отварям вратата плюса прекъсва,затварям я пак има и така!
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2