Ново попълнение... :)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Ново попълнение... :)
Здрасти, банда!
Вече ще трябва да се зачитам по-щателно тук, че днес баща ми, дърт БМВ фен, се сдоби с е39. Манията се зароди с е30 318 М40, ъпгрейдна се в е34 525 М50 и днес бе направена следващата крачка в еволюцията - е39 530d Touring. По VIN автомобилът излиза 09.1999 г., дата на първа регистрация 06.10.1999 г. Сиво комби с М-тех мултифункционален волан, оригинално стерео с касетка и 6CD Changer в багажника, някакви прекалено нови и бистри фарове с ксенон, бяла оптика и мисля, че има нивоматно окачване. Понеже загледах, че като 4 човека слязохме от нея, гъзът започна да се спуска бавно надолу към асфалта. Автоматичната скоростна кутия с възможност за избор на ръчен режим работи сравнително бързо и точно, двигателят звучи и ускорява... доволно, като за е39. Стори ми се, че има някакво чукане по предницата при рязко въртене на волана наляво-надясно, но това ще си проличи в сервиза. Черният кожен салон е сравнително добре запазен с изключение на леко протърканата топка на скоростния лост. Интериорният декор е махагонов, изключително неподходящ нито на черните седалки, нито на сивия цвят.
При дешифроване на VIN номера видях, че маслото за двигателя е 6,60л, а в скоростната кутия 9.00л. Какви марки препоръчвате? Другият ми въпрос е дали има начин на AM честотите на касетофона да се свърже USB флашка? Разни подобрения на аудиосистемата не се предвиждат, просто да може да се глезим с .мр3 формат. Мисля, че засега нямам повече въпроси, но това не значи, че няма да изникнат някакви. За накрая оставам първите снимки на колата, които набързо направих днес: 1, 2, 3 и 4.
Вече ще трябва да се зачитам по-щателно тук, че днес баща ми, дърт БМВ фен, се сдоби с е39. Манията се зароди с е30 318 М40, ъпгрейдна се в е34 525 М50 и днес бе направена следващата крачка в еволюцията - е39 530d Touring. По VIN автомобилът излиза 09.1999 г., дата на първа регистрация 06.10.1999 г. Сиво комби с М-тех мултифункционален волан, оригинално стерео с касетка и 6CD Changer в багажника, някакви прекалено нови и бистри фарове с ксенон, бяла оптика и мисля, че има нивоматно окачване. Понеже загледах, че като 4 човека слязохме от нея, гъзът започна да се спуска бавно надолу към асфалта. Автоматичната скоростна кутия с възможност за избор на ръчен режим работи сравнително бързо и точно, двигателят звучи и ускорява... доволно, като за е39. Стори ми се, че има някакво чукане по предницата при рязко въртене на волана наляво-надясно, но това ще си проличи в сервиза. Черният кожен салон е сравнително добре запазен с изключение на леко протърканата топка на скоростния лост. Интериорният декор е махагонов, изключително неподходящ нито на черните седалки, нито на сивия цвят.
При дешифроване на VIN номера видях, че маслото за двигателя е 6,60л, а в скоростната кутия 9.00л. Какви марки препоръчвате? Другият ми въпрос е дали има начин на AM честотите на касетофона да се свърже USB флашка? Разни подобрения на аудиосистемата не се предвиждат, просто да може да се глезим с .мр3 формат. Мисля, че засега нямам повече въпроси, но това не значи, че няма да изникнат някакви. За накрая оставам първите снимки на колата, които набързо направих днес: 1, 2, 3 и 4.

- Brat mu
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
- Мечтае да кара: WBS
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
- armour
- Потребител
-
- Кара: BMW 520i
- Мечтае да кара: Много работи
Re: Ново попълнение... :)
Честито и от мен!
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Да му е честита! 7л масло събира мотора 5в 30 Лонг лайф 4 е маслото, БМВ или Кастрол. Обърни внимание на важните теми горе- почистване на АГР клапан, смяна на филтър картерни газове и проверка и махане на пеперудките от колектора...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Честито колега да си бръмчи баща-ти с кеф
направи ми впечатление,че "количката" на BC-то не работи не вярвам да е сериозен проблем.

- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
Честито и безаварийно
Тя не свети ли само като има нещо което трябва да покаже
sean-john написа:направи ми впечатление,че "количката" на BC-то не работи не вярвам да е сериозен проблем.
Тя не свети ли само като има нещо което трябва да покаже

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
да и като е отворена врата.... свети му асц/дсц !
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Благодаря ви от негово име за пожеланията!
ASC-то го спрях за снимката, а вратите не бяха отворени. Дисплейчето светва, когато бъде отворена някоя врата, багажника или предния капак...
Сега започвам да чета за ЕГР клапана и пеперудките, честно казано нямам никаква идея какви са тия насекоми.
ASC-то го спрях за снимката, а вратите не бяха отворени. Дисплейчето светва, когато бъде отворена някоя врата, багажника или предния капак...
Сега започвам да чета за ЕГР клапана и пеперудките, честно казано нямам никаква идея какви са тия насекоми.

- vectra
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi Cabriolet 1.8T,Audi A6 4.2
Колата е чудесна! Със здраве да се кара и сервиз да не вижда!
Нито ми се пее, нито ми се смее, а ми се живее
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
Честито,честито и от мен!Много безаварийни километри и здраве!Много радва колицата!Красота! 

- map13
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 525d вагон
дам .. най-добре да почнете с чистенето .. колектори, радиатори, ЕГР-а както каза колегата по-горе ! може да смените и филтъра на картерните газове...
една добра профилактика ще му дойде добре на мотора ...
ако свалите колекторите може да погледнете и маркучите за обратната нафта... и още и още .. ама всичко с времето
Поздравления за комбито .. много е готино !!!
една добра профилактика ще му дойде добре на мотора ...
ако свалите колекторите може да погледнете и маркучите за обратната нафта... и още и още .. ама всичко с времето

Поздравления за комбито .. много е готино !!!
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2