Хидравлика на е39 520и
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Chimerasv
- кандидат ентусиаст
-
Хидравлика на е39 520и
привет колеги разгледах какво каза златната търсачка но подобен проблем не видях та
хидравликата на въпросния автомобил волана стана твурд че чак едвам се завива в града ( ще направя бицепси ако карам така ) и като връткам волана се чува виене в хидравличната помпа без да съм извъртял до крайно ляво/дясно също така при запалване на колата помпата "изревава" всичко това изчезва при обороти на двигателя над 2000
ПС: нося на критика за правопис и граматика
Мерси!
хидравликата на въпросния автомобил волана стана твурд че чак едвам се завива в града ( ще направя бицепси ако карам така ) и като връткам волана се чува виене в хидравличната помпа без да съм извъртял до крайно ляво/дясно също така при запалване на колата помпата "изревава" всичко това изчезва при обороти на двигателя над 2000
ПС: нося на критика за правопис и граматика

Мерси!
- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
- Мечтае да кара: ново БМВ
- Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D
Re: Хидравлика на е39 520и
еми колега отсвирила ти е рейката,това е слабото място на Е39 и е познато до болка на всеки собственик на тази иначе прекрасна кола,моя съвет е ако имаш възможност да си купиш нова мисля че цената беше около 2500лв някъде,ако ли не алтернативния вариянт е рециклиране 400-500лв зависи къде някъде и по малко взимат,а сега ме светна и една друга мисъл,маслото на хидравликата проверявал ли си ???

- Chimerasv
- кандидат ентусиаст
-
сменил съм го .. но попринцип съм забелязал че от някъде се губи .. и онзи ден си правих една кора под предния калник и видях че един маншон на рейката е скъсан ... проверих и от другата страна същата работа.. май рейка ще е така ли ?
ПС: тъкмо смених двигателя ... и друго изкача ...
с тая кола не ми е писано май

- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
мда мирише на рейка,нека и някой по компетентен си даде мнението но според мен няма от къде другаде да е проблема 

- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
с тая кола не ми е писано май[/quote]
спокойно колега..не се отчайваи всяко е39 прецаква рейка,поне аз не познавам човек който да кара е39 от повечко време и да не е правил рейка,поне това може да те успокоява... не си само ти

спокойно колега..не се отчайваи всяко е39 прецаква рейка,поне аз не познавам човек който да кара е39 от повечко време и да не е правил рейка,поне това може да те успокоява... не си само ти

- Chimerasv
- кандидат ентусиаст
-
е да де ама аз съм тамън от 9 месеца
и право да си кажа си изкарах цяла бмрененност с тая кола .. мъка мъка 

- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
Не е рейката, от помпата на хидравликата е.Виж си и нивото на маслото в казанчето.
Колега ако рейката е разбита се чува тропане по дупките (без да завиваш) и колата не държи пътя
Ало този шум се появява само като въртиш волана по-вероятно е да е от помпата.
Виж от къде се губи маслото и смени и казанчето (в него има вграден филтър, който не се сменя отделно)
Провери какво хидравлично масло си сипал
Маншоните не държат маслото, т.е. теча не е от тях
Те само пазят от прах и боклуци, но ги смени възможно най-бързо
Ало този шум се появява само като въртиш волана по-вероятно е да е от помпата.
Виж от къде се губи маслото и смени и казанчето (в него има вграден филтър, който не се сменя отделно)
Провери какво хидравлично масло си сипал
Маншоните не държат маслото, т.е. теча не е от тях
Те само пазят от прах и боклуци, но ги смени възможно най-бързо
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колега щом има такова виене при въртене на волана проблема ти е в хидравличната помпа. Най- вероятно са заминали лагерите и, но и рейката ти е за правене щом имаш теч и от двете страни.
На моята е39ка рециклирах и рейката и помпата при едни момчета до Техническия, карам вече към 40хил км и нямам проблем.
На моята е39ка рециклирах и рейката и помпата при едни момчета до Техническия, карам вече към 40хил км и нямам проблем.
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Да колегите са прави ,по описаните така симптоми са на помпа,провери каде губи течност .Казанчето не е скъпо ,може и да е от маркучите .Смени си тампоните на рейката ,като са скъсани ,не означава че рейката е заминала,но това ще стане ако не го направиш ,успех 

Нищо лично ,Просто бизнес !
- Chimerasv
- кандидат ентусиаст
-
ок значи най-вероятно са и двете
ясно е за помпата а по дупките си хлопа отдясно понякога си похлопва и без дупка ... от ляво не се чува така даже никак
накратко хайде пак във филма така идват нещата 

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
останели помпата на сухо се скапва веднага, тъикато е с алуминиева сърцевина и елемента я надира много сериозно, и се започва едно виене като на линеика
не се ремонтират засъжаление и решението е друга читава помпа, но след като са отсранени всички течове на масло по хидравличната система.

- blackrider
- младши ентусиаст
-
Здравей колега
точно преди месец си ремонтирах хидравличната помпа за много прилична цена.Проблема ми бе абсолютно същият.
Мак Доналдс на Орион го знаеш надявам се.Влизаш в самия Мак Доналдс за драйв поръчките,като погледнеш в дясно има една ламаринена ограда ,на нея пише " ремонт хидравлика"
130 лв за 3 часа ми оправиха хидравличната помпа! Това е със всичко: сваляне,качване,хидр.течност ДЕКСТРОН 3 и резервни части! Сега нямам проблем,волана стана като перце
Ако е рейка,което ме съмнява ,цената там е около 250-300 да ти я оправят.

точно преди месец си ремонтирах хидравличната помпа за много прилична цена.Проблема ми бе абсолютно същият.
Мак Доналдс на Орион го знаеш надявам се.Влизаш в самия Мак Доналдс за драйв поръчките,като погледнеш в дясно има една ламаринена ограда ,на нея пише " ремонт хидравлика"
130 лв за 3 часа ми оправиха хидравличната помпа! Това е със всичко: сваляне,качване,хидр.течност ДЕКСТРОН 3 и резервни части! Сега нямам проблем,волана стана като перце

Ако е рейка,което ме съмнява ,цената там е около 250-300 да ти я оправят.

- Chimerasv
- кандидат ентусиаст
-
сега ходих да позагрея джигателя ( оставям нередактирано това )
малко че се очертава студена нощ ... та погледнах в казанчето за хидравличната течност има .. кафеникава е с перлен оттенък
въпреки че съм налял полвин литър нова те4ност преди няма месец ( долял ) и забелязах теч от единия маркуч на казан4ето иначе колата не беше карана 2 дена ... и като я запалих нямаше проблеми с въртенето което мисля е запушено казанче
ще разбера скоро

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2