Mолба-питане за повечко мощ 525d
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- veigan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525
- Мечтае да кара: X6 M
- Детайли за колата: M-paket
Mолба-питане за повечко мощ 525d
Здравейте колеги !!!
Имам следната молба към вас и ще ви моля за следните сувети. Благодаря ви предварително.
Имам Е39 525Д комби. Но напоследък взе да ми идва доста слабичко. Карал съм сущите с чип но ефекта които се постига изобщо не ме удовлетворява. Заради това мисля да налея малко пари в повечко,но да има за какво. Искам да сложа по голямо турбо,нови турбо путища и по голям кулер. Но незнам дали биелите ще устискат и дали има нужда от дюзи с по-голям дебит. Въпросът ми към вас и молба е някой от вас правил ли е нещо подобно и има ли на представа какво точно турбо и какви дюзи и какъв софтуер трябва за да постигнем максимален ефект. Колата ми е М-пакет и си я харесвам като комфорт и поведение,но силичката и ми е доста недостатъчна
Имам следната молба към вас и ще ви моля за следните сувети. Благодаря ви предварително.
Имам Е39 525Д комби. Но напоследък взе да ми идва доста слабичко. Карал съм сущите с чип но ефекта които се постига изобщо не ме удовлетворява. Заради това мисля да налея малко пари в повечко,но да има за какво. Искам да сложа по голямо турбо,нови турбо путища и по голям кулер. Но незнам дали биелите ще устискат и дали има нужда от дюзи с по-голям дебит. Въпросът ми към вас и молба е някой от вас правил ли е нещо подобно и има ли на представа какво точно турбо и какви дюзи и какъв софтуер трябва за да постигнем максимален ефект. Колата ми е М-пакет и си я харесвам като комфорт и поведение,но силичката и ми е доста недостатъчна

- veigan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525
- Мечтае да кара: X6 M
- Детайли за колата: M-paket
Re: молба за повечко мощ :)
уфффф,е за това хич не ми се пише по форумите, 525д е 163к.с 530д е 197к.с или там някаде. Разликата е 30к.с Мисля ,че ако колата тежи 900кг. 30к.с биха имали значителен ефект ,но на 5-та серия моля ви смешно е . Не че искам да обидя собствениците на 3.0д даже напротив,но моля ви .Казах ви,харесвам си колата и искам да я засиля доста. Ако някой неможе да ми помогне за това което съм помолил,моля да ми спести ненужните си глупости. А относно 530Д което карах и за състоянието му,смятам че доста хора биха завидяли на собственика му.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Вейджан от кола до кола има разлика и наистина тези кончета за които говориш се усещат доста ако автомобила е поддържан както трябва и му е сменено всичко което трябва за да работи двигателя без проблем, без турбо лаг, изправен дебитомер и т.н.
Това за което питаш ти отива само дюзи и турбо 7500лв. и пак ти казвам не си карал добри 530д за това така мислиш! И с колко мислиш да вдигнеш мощността, че да я засилиш както трябва както си написал...
Това за което питаш ти отива само дюзи и турбо 7500лв. и пак ти казвам не си карал добри 530д за това така мислиш! И с колко мислиш да вдигнеш мощността, че да я засилиш както трябва както си написал...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Колега, теб хем се сърби, хем те боли.veigan написа:уфффф,е за това хич не ми се пише по форумите, 525д е 163к.с 530д е 197к.с или там някаде. Разликата е 30к.с Мисля ,че ако колата тежи 900кг. 30к.с биха имали значителен ефект ,но на 5-та серия моля ви смешно е . Не че искам да обидя собствениците на 3.0д даже напротив,но моля ви .Казах ви,харесвам си колата и искам да я засиля доста. Ако някой неможе да ми помогне за това което съм помолил,моля да ми спести ненужните си глупости. А относно 530Д което карах и за състоянието му,смятам че доста хора биха завидяли на собственика му.
Няма такъв филм на този свят хем да е бърза колата, хем да е икономична.Щом ~200к.с не са ти достатъчни, хората по-горе са ти казали, М5 ще те задоволи напълно.
Другия вариант е Alpina D10 BiTurbo 245k.с и гори 15/100 градско, ама така като ти чета разсъжденията и това ще ти е малко

Имай предвид, че са само 147 бройки в света, а 141-вата е в БГ.

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Ей тва дето го е показал Пресли го видях на живо и бая ми вися чекмеджето 

- pinkoml
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 М54B22
- Мечтае да кара: m6
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
ivan от петрич имаше някаква идея за Би-Турбо питай го.veigan написа:-...
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
ivanov 530d написа:Ей тва дето го е показал Пресли го видях на живо и бая ми вися чекмеджето
Мдааа, униката си е уникат.Аз друга като тази не съм виждал никъде из нета.Жалко, че колегата и колежката с тази кола не посещават форума

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Re: Mолба-питане за повечко мощ 525d
Колега, като чета какви проблеми е имала въпросната ти кола съм склонен да мисля, че нещо не и е наред. Дай малко по-подробно къде точно ти липсва ПОВЕР. Ще извиняваш, но може причината да е и в задкормилното устройство. Ако ще и най-голямото турбо да сложиш - не може да надскочиш допустимата компресия, ако се сещаш за какво говоря. Иначе всички двигатели щяха да са 1,5Д, а само турбото да е различно. А относно разликата в конете м/у 2,5 и 3,0 - верно не е много, но пък в Нютонметрите е доста, което от своя страна изобщо не е смешно на същото тегло.
Поздрави!
Поздрави!
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
брат ми, Н/М не са чак толкова различни ! 525д - 350 нм, 530д - 400 нм
вече ако беше е60 530д което е с 500 нм ДА .. наистина разликата е огромна
говорил съм с човек от форума, които имаше 525д, 530д, и в момента кара е39 м5 (нено голем пич), и ми каза че разлика м/у 525д и 530д не е имала никаква м/у 2те коли
е, вече м5 си е друга бира, а тези алпини по редки и от м5-ците
говорил съм с човек от форума, които имаше 525д, 530д, и в момента кара е39 м5 (нено голем пич), и ми каза че разлика м/у 525д и 530д не е имала никаква м/у 2те коли
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
530d с хубав чип и настройки ги докарва 500Nm, но това пак не го прави М5. Мисълта ми е, че трябва да се чете повече, за да не се пишат глупости.
- КироКиров
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски през лятото
- Мечтае да кара: Форд ескорт '84-та
- Детайли за колата: убаа
BMW-E39 написа:брат ми, Н/М не са чак толкова различни ! 525д - 350 нм, 530д - 400 нм
То много ясно че като караш М5 няма да правиш разлика между 525д и 530д - ти между фиеста 1.1 и 1.3 ша напраиш ли ралика

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Кви глупости говорите тука, направо не мога да ви се начудя!!!!
Карал съм 525d и сега карам 530d, разликата между двата мотора е от тук до небето.Мога да ги сравня с разликата м/у 520i и 523i.
Когато 525d започне да няма разлика с 530d, означава, че или 530d е много издухана или с някакъв проблем или зад-кормилното устройство е пълен ламел.
И изказвания от рода "30 коня нищо не са"...нямам думи просто...някой хабер има ли, че едно турбо вдига 30 коня.
Който не ми вярва, да отива да си натопорчва 525d-то с най бруталния чип който съществува за този мотор и да казва къде да дойда с моя сток да ми подиша малко саждите от аспуха.
Карал съм 525d и сега карам 530d, разликата между двата мотора е от тук до небето.Мога да ги сравня с разликата м/у 520i и 523i.
Когато 525d започне да няма разлика с 530d, означава, че или 530d е много издухана или с някакъв проблем или зад-кормилното устройство е пълен ламел.
И изказвания от рода "30 коня нищо не са"...нямам думи просто...някой хабер има ли, че едно турбо вдига 30 коня.
Който не ми вярва, да отива да си натопорчва 525d-то с най бруталния чип който съществува за този мотор и да казва къде да дойда с моя сток да ми подиша малко саждите от аспуха.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Аз знам един човек който може да направи най мощния гестаповски чип
От съображения за личната ми сигурност няма да му напиша тук името
Ако някой се сети кой е ........

От съображения за личната ми сигурност няма да му напиша тук името

Ако някой се сети кой е ........
Ясно е че визиращ V-max.