проблем дюзи помощ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
проблем дюзи помощ
здравеите момчета, Днес ходих на маистор за едно тракане в двигателя диагностиката показа че налягането при впръскване на гориво играе между 0,8-1,2 изпрати ме на стенд за дюзи след стенда и 2 опаковки довавка за почистване на дюзи в резервоара колата се развали
започна да трака още повече да бълва черни кълба дим да прекъсва и наи лошото няма мощност
повече от 140 не може 

Последна промяна smoki на 28 Сеп 2009, 20:42, променена общо 1 път
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Re: проблем дюзи помощ
smoki написа:дравеите момчета, Днес ходих на маистор за едно тракане в двигателя диагностиката показа че налягането при впръскване на гориво играе между 0,8-1,2 изпрати ме на стенд за дюзи след стенда и 2 опаковки довавка за почистване на дюзи в резервоара колата се развализапочна да трака още повече да бълва черни кълба дим да прекъсва и наи лошото няма мощност
повече от 140 не може
Колега за ТДС ли става реч или за Д? 0,8-1,2 налягане -КЬДЕ ?
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
да колега тds 97, а това е количеството гориво влиза в двигатела поне това ми овясни маистора
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Спази ли пропорцията на добавката и каква добавка сложи? Такива почистващи добавки се слагат точно по доза, че иначе бела голяма от резервара до дюзите може да стане. Разяждат.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
Значи това е прекалено голямо количество гориво,не дим ами незнам какво ще да е ,някои се е заиграл бая с плочката,стандартно е 4,5-5милиграма,аз ги правя около 3,5 за да бяга подобре ,да не пуши а и разхода да е нормален.
LUCIFER'S написа:Спази ли пропорцията на добавката и каква добавка сложи? Такива почистващи добавки се слагат точно по доза, че иначе бела голяма от резервара до дюзите може да стане. Разяждат.
добавката е на LIQUI MOLY мисля че беше 2 ботилки в 15л гориво и ръчка, така щяли да се почистят дюзите и помпата
Последна промяна smoki на 28 Сеп 2009, 21:54, променена общо 1 път
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Ами по този начин добавките са ти размили боклуците в резервоара и помпата ги е набила направо в мотора, затова няма какво да се чудиш ами, ако можеш смени горивния филтър и промий резервоара, иначе ще сменяваш дюзи!
П.С Аман от "кадърни" майстори!!!!!

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
DAEL написа:Ами по този начин добавките са ти размили боклуците в резервоара и помпата ги е набила направо в мотора, затова няма какво да се чудиш ами, ако можеш смени горивния филтър и промий резервоара, иначе ще сменяваш дюзи!
колега как се запушват дюзите ?то нестава толкова лесно да се запушат дюзите какво става с гнп-то,в него има бая по-финна карантия отколкото едни ми разпрьсквачи.Друг е проблема,ще да чука от детонация ,лоша центровка (много аванс) .Кьм автора-колега виж авансатора на ГНП да не е откачен или прекьснат,много чука и пуши от него а лампата не светва.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
smoki написа:добавката е на liki moli мисля че беше 2 ботилки в 15л гориво и ръчка, така щяли да се почистят дюзите и помпата
тя едната добавка не е ли за 50литра гориво... искам да ти кажа, че съм виждал от такива добавки разяден резервоар маркучи помпа дюзи на едно служебно VW транспортер мой френд и подчинен на една бензиностанция му дадох бракувани от изтекъл срок такива почистващи добавки и ония нахакал на 20 литра 3 шишенца за 150литра и докато изгори нафтата , резервара протече от маркучи от всякъде помпата и дюзите заминаха и това на 60 хиляди км беше бусчето... Направо го съсипа и клапани напукани имаше.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
LUCIFER'S написа:smoki написа:добавката е на liki moli мисля че беше 2 ботилки в 15л гориво и ръчка, така щяли да се почистят дюзите и помпата
тя едната добавка не е ли за 50литра гориво... искам да ти кажа, че съм виждал от такива добавки разяден резервоар маркучи помпа дюзи на едно служебно VW транспортер мой френд и подчинен на една бензиностанция му дадох бракувани от изтекъл срок такива почистващи добавки и ония нахакал на 20 литра 3 шишенца за 150литра и докато изгори нафтата , резервара протече от маркучи от всякъде помпата и дюзите заминаха и това на 60 хиляди км беше бусчето... Направо го съсипа и клапани напукани имаше.
твоя вренд направо огьн е сипьл вьтре ,така е при мене имаше един такьв ,разтопил си на исузото резервоара само с едно шише за 50литра гориво
- DAEL
- Дакела
-
presko79 написа:DAEL написа:Ами по този начин добавките са ти размили боклуците в резервоара и помпата ги е набила направо в мотора, затова няма какво да се чудиш ами, ако можеш смени горивния филтър и промий резервоара, иначе ще сменяваш дюзи!
колега как се запушват дюзите ?то нестава толкова лесно да се запушат дюзите какво става с гнп-то,в него има бая по-финна карантия отколкото едни ми разпрьсквачи.Друг е проблема,ще да чука от детонация ,лоша центровка (много аванс) .Кьм автора-колега виж авансатора на ГНП да не е откачен или прекьснат,много чука и пуши от него а лампата не светва.
Ами добре де, айде не са запушени, а "запекли", нали се сещаш кво правят тези добавки, па и в такова съотношение, което колегата е сипал?
Нали знаеш какъв им е принципа на действие?
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
DAEL написа:presko79 написа:DAEL написа:Ами по този начин добавките са ти размили боклуците в резервоара и помпата ги е набила направо в мотора, затова няма какво да се чудиш ами, ако можеш смени горивния филтър и промий резервоара, иначе ще сменяваш дюзи!
Ами добре де, айде не са запушени, а "запекли", нали се сещаш кво правят тези добавки, па и в такова съотношение, което колегата е сипал?
Нали знаеш какъв им е принципа на действие?
колега ,не се сьрди,знаеш ли принципа на впрьскване в тдс.ако знаеш как става ще си отговориш сам дали ще има осезаема разлика в шума на мотора с перфектни и запекли дюзи,замо в шумьт,тоест ще чатка ли с пикаещи дюзи?
- DAEL
- Дакела
-
Добре де тогава проблема няма да е и от помпата, но аз си мисля, че колегата автор на темата трябва да даде още малко пояснения?
п.с. знам как е при ТДС-а, а и не само при него!
п.с. знам как е при ТДС-а, а и не само при него!

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Автосервиз НН?
колеги кажете за мощноста защо се мъчи добичето когато беше с провлем 220 след ремонта 140 

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2