проблем дюзи помощ

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 525 tds

проблем дюзи помощ

Мнение от smoki » 28 Сеп 2009, 18:32

здравеите момчета, Днес ходих на маистор за едно тракане в двигателя диагностиката показа че налягането при впръскване на гориво играе между 0,8-1,2 изпрати ме на стенд за дюзи след стенда и 2 опаковки довавка за почистване на дюзи в резервоара колата се развали :shock: започна да трака още повече да бълва черни кълба дим да прекъсва и наи лошото няма мощност :?: повече от 140 не може :help:
Последна промяна smoki на 28 Сеп 2009, 20:42, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: проблем дюзи помощ

Мнение от Пресиян Василев » 28 Сеп 2009, 19:36

smoki написа:дравеите момчета, Днес ходих на маистор за едно тракане в двигателя диагностиката показа че налягането при впръскване на гориво играе между 0,8-1,2 изпрати ме на стенд за дюзи след стенда и 2 опаковки довавка за почистване на дюзи в резервоара колата се развали :shock: започна да трака още повече да бълва черни кълба дим да прекъсва и наи лошото няма мощност :?: повече от 140 не може :help:

Колега за ТДС ли става реч или за Д? 0,8-1,2 налягане -КЬДЕ ?
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Потребител
Аватар

Мнение от smoki » 28 Сеп 2009, 20:04

да колега тds 97, а това е количеството гориво влиза в двигатела поне това ми овясни маистора

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 28 Сеп 2009, 20:16

Спази ли пропорцията на добавката и каква добавка сложи? Такива почистващи добавки се слагат точно по доза, че иначе бела голяма от резервара до дюзите може да стане. Разяждат.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 28 Сеп 2009, 20:18

Значи това е прекалено голямо количество гориво,не дим ами незнам какво ще да е ,някои се е заиграл бая с плочката,стандартно е 4,5-5милиграма,аз ги правя около 3,5 за да бяга подобре ,да не пуши а и разхода да е нормален.

Потребител
Аватар

Мнение от smoki » 28 Сеп 2009, 20:30

LUCIFER'S написа:Спази ли пропорцията на добавката и каква добавка сложи? Такива почистващи добавки се слагат точно по доза, че иначе бела голяма от резервара до дюзите може да стане. Разяждат.

добавката е на LIQUI MOLY мисля че беше 2 ботилки в 15л гориво и ръчка, така щяли да се почистят дюзите и помпата
Последна промяна smoki на 28 Сеп 2009, 21:54, променена общо 1 път

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 28 Сеп 2009, 20:47

Ами по този начин добавките са ти размили боклуците в резервоара и помпата ги е набила направо в мотора, затова няма какво да се чудиш ами, ако можеш смени горивния филтър и промий резервоара, иначе ще сменяваш дюзи!
П.С Аман от "кадърни" майстори!!!!! :evil:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 28 Сеп 2009, 20:56

DAEL написа:Ами по този начин добавките са ти размили боклуците в резервоара и помпата ги е набила направо в мотора, затова няма какво да се чудиш ами, ако можеш смени горивния филтър и промий резервоара, иначе ще сменяваш дюзи!

колега как се запушват дюзите ?то нестава толкова лесно да се запушат дюзите какво става с гнп-то,в него има бая по-финна карантия отколкото едни ми разпрьсквачи.Друг е проблема,ще да чука от детонация ,лоша центровка (много аванс) .Кьм автора-колега виж авансатора на ГНП да не е откачен или прекьснат,много чука и пуши от него а лампата не светва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 28 Сеп 2009, 20:58

smoki написа:добавката е на liki moli мисля че беше 2 ботилки в 15л гориво и ръчка, така щяли да се почистят дюзите и помпата

тя едната добавка не е ли за 50литра гориво... искам да ти кажа, че съм виждал от такива добавки разяден резервоар маркучи помпа дюзи на едно служебно VW транспортер мой френд и подчинен на една бензиностанция му дадох бракувани от изтекъл срок такива почистващи добавки и ония нахакал на 20 литра 3 шишенца за 150литра и докато изгори нафтата , резервара протече от маркучи от всякъде помпата и дюзите заминаха и това на 60 хиляди км беше бусчето... Направо го съсипа и клапани напукани имаше.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 28 Сеп 2009, 21:01

LUCIFER'S написа:
smoki написа:добавката е на liki moli мисля че беше 2 ботилки в 15л гориво и ръчка, така щяли да се почистят дюзите и помпата

тя едната добавка не е ли за 50литра гориво... искам да ти кажа, че съм виждал от такива добавки разяден резервоар маркучи помпа дюзи на едно служебно VW транспортер мой френд и подчинен на една бензиностанция му дадох бракувани от изтекъл срок такива почистващи добавки и ония нахакал на 20 литра 3 шишенца за 150литра и докато изгори нафтата , резервара протече от маркучи от всякъде помпата и дюзите заминаха и това на 60 хиляди км беше бусчето... Направо го съсипа и клапани напукани имаше.

твоя вренд направо огьн е сипьл вьтре ,така е при мене имаше един такьв ,разтопил си на исузото резервоара само с едно шише за 50литра гориво

Дакела
Аватар

Мнение от DAEL » 28 Сеп 2009, 21:02

presko79 написа:
DAEL написа:Ами по този начин добавките са ти размили боклуците в резервоара и помпата ги е набила направо в мотора, затова няма какво да се чудиш ами, ако можеш смени горивния филтър и промий резервоара, иначе ще сменяваш дюзи!

колега как се запушват дюзите ?то нестава толкова лесно да се запушат дюзите какво става с гнп-то,в него има бая по-финна карантия отколкото едни ми разпрьсквачи.Друг е проблема,ще да чука от детонация ,лоша центровка (много аванс) .Кьм автора-колега виж авансатора на ГНП да не е откачен или прекьснат,много чука и пуши от него а лампата не светва.

Ами добре де, айде не са запушени, а "запекли", нали се сещаш кво правят тези добавки, па и в такова съотношение, което колегата е сипал?
Нали знаеш какъв им е принципа на действие?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 28 Сеп 2009, 21:07

DAEL написа:
presko79 написа:

Ами добре де, айде не са запушени, а "запекли", нали се сещаш кво правят тези добавки, па и в такова съотношение, което колегата е сипал?
Нали знаеш какъв им е принципа на действие?

колега ,не се сьрди,знаеш ли принципа на впрьскване в тдс.ако знаеш как става ще си отговориш сам дали ще има осезаема разлика в шума на мотора с перфектни и запекли дюзи,замо в шумьт,тоест ще чатка ли с пикаещи дюзи?

Дакела
Аватар

Мнение от DAEL » 28 Сеп 2009, 21:14

Добре де тогава проблема няма да е и от помпата, но аз си мисля, че колегата автор на темата трябва да даде още малко пояснения?
п.с. знам как е при ТДС-а, а и не само при него! :winky:

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 28 Сеп 2009, 21:25

Автосервиз НН?

Потребител
Аватар

Мнение от smoki » 28 Сеп 2009, 21:38

колеги кажете за мощноста защо се мъчи добичето когато беше с провлем 220 след ремонта 140 :ranting:

Следваща

Назад към E39