e39 525tds въпроси
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- sety
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 740i
- Детайли за колата: individual
e39 525tds въпроси
здравейте колеги
от скоро карам тдс и мога да кажа че съм изчел една доста голяма част от писаното за тдсите тук във форума.
1.имам проблем с топлия старт.веригата е нова но проблема си го има.ако мръдна малко плочката на гнпто към таблото ще има ли ефект?
2.относно разхода /при мен 12-13 градско/четох за някои основни фактора които му влияат единия от които е датчик които мери температурата на въздуха влизащ в колекторите и се намира след AGR клапана.
странно но при мен такова нещо няма
възможно ли е да е на друго място.
имам да питам и за още много други неща но за сега толкова нещата ще стават поетапно за да контролирам промените по работата на двигателя.
моля не ме пращайте на диагностика и по разни майстори/това е последния варянт/ тръпката е сам да се справя
от скоро карам тдс и мога да кажа че съм изчел една доста голяма част от писаното за тдсите тук във форума.
1.имам проблем с топлия старт.веригата е нова но проблема си го има.ако мръдна малко плочката на гнпто към таблото ще има ли ефект?
2.относно разхода /при мен 12-13 градско/четох за някои основни фактора които му влияат единия от които е датчик които мери температурата на въздуха влизащ в колекторите и се намира след AGR клапана.
странно но при мен такова нещо няма

имам да питам и за още много други неща но за сега толкова нещата ще стават поетапно за да контролирам промените по работата на двигателя.
моля не ме пращайте на диагностика и по разни майстори/това е последния варянт/ тръпката е сам да се справя
Последна промяна sety на 27 Сеп 2009, 21:21, променена общо 2 пъти

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
мьрдането на плочката няма до повлияе на топлия старт,можеж ако сам си я местиш да влошиш положението,естествено ако неразбираш какво правиш.Виж стартера как е .пробваи сьс стартерна количка,така при топьл старт има повече ток,напрежението не пада подобре завьрта и така сам ще си наптавиш сметка.А за веригата както пишеш само едната ли смени ?или всичко както трябва и сам ли я смени ?,и ако сам откьде взе шаблон за разпределит.вал? поздрави 

- sety
- кандидат ентусиаст
-
стартера мисля че е добре но сега като казваш ще трябва да се пробва
колата я имам от седмица и все още не сам запознат с двигателя в детаили.това ми е първото дизелово BMW и четвъртото подред.
момчето от което взех колата ми каза че веригата е сменена преди примерно седем месеца а коя не знам.

Колега прегледаи тази тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 2bd358e02f
Датчиак за които питаш имаго но при Е34 при Е39 е заместен от дебитомер
за това не го откриваш
Датчиак за които питаш имаго но при Е34 при Е39 е заместен от дебитомер
за това не го откриваш

Ако си глупав, очаквай бой
гър-р-р
По-добре в село чорбаджия, отколкото в град кюмюрджия.
http://vbox7.com/play:04c3934f

гър-р-р
По-добре в село чорбаджия, отколкото в град кюмюрджия.

http://vbox7.com/play:04c3934f
- sety
- кандидат ентусиаст
-
да разбрах го преди два дена всичко ми се изясни
мерси все пак
иначе го чистих с обезмаслител и един друг чистител и сега металната пластинка и това като плочка лъскат като нови

иначе го чистих с обезмаслител и един друг чистител и сега металната пластинка и това като плочка лъскат като нови

- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
профилактика на стартера колега,пробвай и ще видиш,сега върти но лапа много ток и от там бърка компа и аз бях така и се оправи без да сменям вериги както всички казват.На мен ми излезна към 70 лв. цялата работа,успех!
- sety
- кандидат ентусиаст
-
мерси колега ще го направя
относно разхода дето съм писал по-горе стигам до извода че борд компа показва повече.Възможно ли е?според литрите които съм заредил и изминатите километри излиза че ми дава 10 градско,да не кажа че и по-малко а борда за същите 300км. изминати с 27литра показва 12.2разход.

относно разхода дето съм писал по-горе стигам до извода че борд компа показва повече.Възможно ли е?според литрите които съм заредил и изминатите километри излиза че ми дава 10 градско,да не кажа че и по-малко а борда за същите 300км. изминати с 27литра показва 12.2разход.

- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
re
Здравей ,колега 10-12 градско е нормален разход според мен. А за показанията на бордовия компютър има една тема "корекционен фактор на разхода". Борда не дава точни данни и трябва да се настрои.
Относно топлия старт мисля, че ти бяга центровката пробвай да бутнеш леко помпата към двигателя има една тема в подписа ми мисля ,че ще се оправиш.
Успех.
Относно топлия старт мисля, че ти бяга центровката пробвай да бутнеш леко помпата към двигателя има една тема в подписа ми мисля ,че ще се оправиш.
Успех.
- sety
- кандидат ентусиаст
-
добре като я бележа с колко да я мръдна 1,2,3 мм. или да карам на усет на запален мотор? Тръбичките към дюзите позволявят ли да се мърда помпата или трябва да са хлабави? Аз май сам си отговорих
та с колко да я мръдна?

- bera
- младши ентусиаст
-
ре
Тръбичките високо налягане не ги барай, махни смукателния колектор, развии болт номер 20 от планката 17 (схемата) след това развии леко гайките 14 като предварително си белязъл с шило корпуса към блока, земаш една щанга упираш я в динамото (внимавай да не натрошиш нещо) натискаш помпата към двугателя и караш някой да запали колата ако не пали отпускаш малко (говорим за милиметри) и пак да пробва, така докато запали от раз, задържаш така щангата и стягаш гайките ,болта слагаш колектора и караш. Другата опция е да отидеш на сервиз и да ти регулират там чувам ,че в сервиза на бмв земали към 150лв за реглаж по- прецизно ще ти я направят няма да се занимаваш и няма да се цапаш , така ,че ти си решаваш кое и как.
Успех.
Успех.
- sety
- кандидат ентусиаст
-
добре така ще я пробвам тия дни.
иначе сутринта си смених въздушния филтър и сега каточели пали мааалко по добре
а може и да си внушавам нещо.
иначе сутринта си смених въздушния филтър и сега каточели пали мааалко по добре

- sety
- кандидат ентусиаст
-
Re: въпрос за датчик на въздуха 525tds/РЕШЕН сега други въпроси/
пипнах центровката и сега пали чакмак
вече гледам по друг начин на нея
масло 10W40 добре ли е за тоя мотор ?

- bera
- младши ентусиаст
-
sety написа:пипнах центровката и сега пали чакмаквече гледам по друг начин на нея
На колко хиляди километра ти е двигателя?
- sety
- кандидат ентусиаст
-
по километраж е на 260000км. според мен е на около 450000 ако съдим по шофьорската седалка
иначе от както я имам съм и врътнал към 1500-1600км. и масло не съм доливал /няма нужда/ иначе не пуши и няма те4ове

- bera
- младши ентусиаст
-
Ами...За тдс 10W40 според мен. Но има колеги слагат и други ,така ,че ти си прецени виж тези теми.
viewtopic.php?t=78771&highlight=%EA%E0%EA%E2%EE+%EC%E0%F1%EB%EE
viewtopic.php?t=64319
Може би тук ,ще намериш отговора.
Успех.
viewtopic.php?t=78771&highlight=%EA%E0%EA%E2%EE+%EC%E0%F1%EB%EE
viewtopic.php?t=64319
Може би тук ,ще намериш отговора.
Успех.
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2