Предни дискове и накладки "Ате" или "Брембо?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- svetlio_vt
- Потребител
-
Предни дискове и накладки "Ате" или "Брембо?
Здравейте колеги ето че дойде време за смяна на предни дискове и накладки....Та бих искал да чуя и ваши мнения относно двете марки "Ате" или "Бребмо". Гледам също така и "Цимерман" но сякаш не ми се ще да слагам такива. Ползвах търсачката но там срещнах повече за тези "Цимерман" писано отколкото за другите две. И бих искал да попитам и какви накладки да сложа? Сега съм със "Текстар" (така си дойде колата). Пак ли трябва да са същата марка като дисковете? Благодаря Ви предварително за отговорите!

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
а
аз съм с АТЕ и сам доволен.за мен това е по добрия вариант от брембото.ТОВА Е МОЕ МНЕНИЕ
******Colin McRae 1968-2007******

http://www.vbox7.com/play:6781825e

- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
Re: Предни дискове и накладки "Ате" или "Брем
svetlio_vt написа:Здравейте колеги ето че дойде време за смяна на предни дискове и накладки....Та бих искал да чуя и ваши мнения относно двете марки "Ате" или "Бребмо". Гледам също така и "Цимерман" но сякаш не ми се ще да слагам такива. Ползвах търсачката но там срещнах повече за тези "Цимерман" писано отколкото за другите две. И бих искал да попитам и какви накладки да сложа? Сега съм със "Текстар" (така си дойде колата). Пак ли трябва да са същата марка като дисковете? Благодаря Ви предварително за отговорите!
Колега,бягай в оторизиран сервиз и слагай само оригинални.На всеки е ясно,че BMW не произвеждат спирачни дискове,ама слагай тези който биха ти сложили в Камор.Действително цифрата е различна,ама това е най-доброто решение.Това всъщност е и един от начините да не бъдеш после автор на теми като:Колата тресе при....км вчас,Криви дискове,Дисковете свирят и колата не спира......!
Доста от ремонтите по нашите коли,могат да се правят и с части който не са от оторизирани дилъри,обаче спирачните дискове-САМО оригинални.Казвам ти го от гледната точка на човек препатил с подобни проблеми.Споменатите от теб фирми са колоси в производството на автомобилни части........да ама ако са истински.Мой приятел има дискове на 3000км,които той свали заради проблеми със спирането,ама ти си решаваш.
За накладки....ТЕКСТАР.
Успех!
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
Каквото и да слагаш погледни тая страница, един колега някъде тук я беше пускал, много е интересна, а иначе според мен най-добре за БГ е да вземеш Цимерман защото имат най-малко ментета
http://666kb.com/i/b6f2fmpcirncus0l2.gif

- BhO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530da touring
eddy написа:Каквото и да слагаш погледни тая страница, един колега някъде тук я беше пускал, много е интересна, а иначе според мен най-добре за БГ е да вземеш Цимерман защото имат най-малко ментета
Колега ако кажеш zimmermann в www.e39-forum.de ще бъдеш сериозно
нахокан.

В таблицата точно те са най-зле.
Оригинални или ате са най-доброто решение за умереният шофьор.
Иначе ако разполага човек с пари АТЕ Спорт или Брембо.
А ако искаш екстремно каране
http://www.sandtler.de/inhalt_index.htm тип RS
http://www.taroxbrakes.de/index.php/bremsscheibe-g88.html
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Евтиното излиза доста по-скъпо
Приятел нарина 1200лв за цимермани, брембота и ОМП-та и всичките му издържаха точно по 2-3 месеца преди да се разкрият и разскърцат.Накрая си взе оригинални от Варна Карс и вече почти година е рахат.
Аз оня ден си смених 4-те диска с накладки, включително и накладки за ръчната във Варна Карс и всичко ми излезе 860лв.Имам и 1 година гаранция на дисковете, така че ако се изкриви някой, ще ми бъде заменен без разправии

Приятел нарина 1200лв за цимермани, брембота и ОМП-та и всичките му издържаха точно по 2-3 месеца преди да се разкрият и разскърцат.Накрая си взе оригинални от Варна Карс и вече почти година е рахат.
Аз оня ден си смених 4-те диска с накладки, включително и накладки за ръчната във Варна Карс и всичко ми излезе 860лв.Имам и 1 година гаранция на дисковете, така че ако се изкриви някой, ще ми бъде заменен без разправии

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
слушаите mad_presley, и аз бях във Варна Карс когато тои си ги поръча, няма лъжа няма измама, специално бих отишъл до там да си ги смена, добри цени и добри оферти дават благодарение пак на mad_presley 

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Ало, фетиша, тоя педикюр с бъбреците ли върви
По темата - по-хубу от оригинала няма. Всичко друго се криви и стърже за 1-3 години. За ръждата да не говорим

По темата - по-хубу от оригинала няма. Всичко друго се криви и стърже за 1-3 години. За ръждата да не говорим

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
така е батка, жената върви рамо до рамо с колата (и 2те харчат по много
), ама само на бартер, маитап не си я давам
аиде на топлите бъбреци, свалени са от колата на един наш колега , оригинални 10000000%

аиде на топлите бъбреци, свалени са от колата на един наш колега , оригинални 10000000%

- svetlio_vt
- Потребител
-
Благодаря за отговорите колеги. Явно решението ще е спирачни дискове "Ате" и накладки "текстар" (Оригинални)....естествено закупени от Германия че така или иначе имам едно ходене до там. 

- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
BhO написа:eddy написа:Каквото и да слагаш погледни тая страница, един колега някъде тук я беше пускал, много е интересна, а иначе според мен най-добре за БГ е да вземеш Цимерман защото имат най-малко ментета
Колега ако кажеш zimmermann в www.e39-forum.de ще бъдеш сериозно
нахокан.Това в кръга на шегата.
В таблицата точно те са най-зле.
Оригинални или ате са най-доброто решение за умереният шофьор.
Иначе ако разполага човек с пари АТЕ Спорт или Брембо.
А ако искаш екстремно каране
http://www.sandtler.de/inhalt_index.htm тип RS
http://www.taroxbrakes.de/index.php/bremsscheibe-g88.html
Относно това кои дискове са най-зле, според таблицата Цимермана серията е еднакво зле с Ате серия, Брембо серия и Ап серия. Иначе относно дисковете в Германия, да там Цимерман не е най-любимата марка, но и там ментетата не са под път и над път. Проблема е че дисковете и накладките имат качества както почти всяка една стока, някой производители си отбелязват качеството е 1,2,3, други с римски, трети с A,B,C и тн. В БГ повечето продукти са най-нискокачествените и от там идват и по-добрите цени, а и мнението на Mad Presly, че от оригиналното по-добро няма, а в БМВ сервизите просто ползват дискове и накладки 1 во качество, до колкото знам АТЕ Серия.
Та идята ми за Цимермана в БГ беше, че тук може да се намери Цимерман с 1 во или 2 ро качество, много по-лесно от колкото дори и 3 то качество оригинални АТЕ или Брембо, защото повечето от хубавите марки тук са ментета. Имам една стара бегачка и дисковете които при нея най-добре се държат са такива на по-малки и не толкова известни марки, защото поне са истински, разбира се без да вкарвам в тия класации оригиналните резервни части от представителствата.
П.П. В сайта който си дал за Тарокс е записано, че спортните им дискове са все още без Тюф сертификат, т.е. минали са първични Тюф тестове издържали са ги според производителя, но остават още тестове които следва да бъдат направени за да получат Тюф, което автоматично означава че те може и да се окажат действително много добри, но това ще се разбере във времето

Последна промяна eddy на 16 Юни 2009, 8:53, променена общо 1 път
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
eddy написа:Относно това кои дискове са най-зле, според таблицата Цимермана серията е еднакво зле с Ате серия, Брембо серия и Ап серия. Иначе относно дисковете в Германия, да там Цимерман не е най-любимата марка, но и там ментетата не са под път и над път. Проблема е че дисковете и накладките имат качества както почти всяка една стока, някой производители си отбелязват качеството е 1,2,3, други с римски, трети с A,B,C и тн. В БГ повечето продукти са най-нискокачествените и от там идват и по-добрите цени, а и мнението на Mad Presly, че от оригиналното по-добро няма, а в БМВ сервизите просто ползват дискове и накладки 1 во качество, до колкото знам АТЕ Серия.
Та идята ми за Цимермана в БГ беше, че тук може да се намери Цимерман с 1 во или 2 ро качество, много по-лесно от колкото дори и 3 то качество оригинални АТЕ или Брембо, защото повечето от хубавите марки тук са ментета. Имам една стара бегачка и дисковете които при нея най-добре се държат са такива на по-малки и не толкова известни марки, защото поне са истински, разбира се без да вкарвам в тия класации оригиналните резервни части от представителствата.
Koлега, по-точно и правилно менеие в цялата тема няма

Аз не исках да го казвам, защото сигурно щяха да ме нападнат

Значи, като си купите накладки Textar от някое квартално магазинче или дори от вносител, бъдете на 100% сигурни, че тези накладки нямат нищо общо с накладките Textar, които продават оторизираните сервизи.
Само да допълня за качеството с което се бележат.Започва се с качество "Оригинално вграждане" (най-доброто), където на часта е изписана марката на автомобила, от там нататък вече качеството няма нищо общо с оригинала, въпреки че е една и съща марка.
По-високите цени в оторизираните сервизи в никакъв случай не означава, че гледат да печелят повече, просто продават перфектното качество от дадена марка.
Същата е работата и с Лемфьордер.Оригиналните части за вграждане наистина са произведени от Лемфьордер, но когато на един носач пише "BMW" а не Lemfxorder бъдете сигурни, че качеството е в пъти по-добро от същия носач с изписан производител.
- svetlio_vt
- Потребител
-
Аз оня ден си смених 4-те диска с накладки, включително и накладки за ръчната във Варна Карс и всичко ми излезе 860лв.Имам и 1 година гаранция на дисковете, така че ако се изкриви някой, ще ми бъде заменен без разправии Wink
Колега доста на добри цени ти е излязло смяната на дискове и накладки. Аз проверявах в Дару цените, а те са следните:
Номенклатурен номер: 34116761278 - Предни накаладки "Текстар" - 261,80 лв
Номенклатурен номер: 34116767061 - Предни дискове "Ате" (296 х 22) - 190,98 лв.
Номенклатурен номер: 34352229018 - Датчик предни накладки - 35,09 лв.
Колега доста на добри цени ти е излязло смяната на дискове и накладки. Аз проверявах в Дару цените, а те са следните:
Номенклатурен номер: 34116761278 - Предни накаладки "Текстар" - 261,80 лв
Номенклатурен номер: 34116767061 - Предни дискове "Ате" (296 х 22) - 190,98 лв.
Номенклатурен номер: 34352229018 - Датчик предни накладки - 35,09 лв.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
svetlio_vt написа:Колега доста на добри цени ти е излязло смяната на дискове и накладки....
Ползвам 20% отстъпка от оригиналните части, 15% от заместителите и 20% (мисля толкова беше) от труда

Накладки сложих АТЕ, дисковете и датчиците са оригинал.Довечера ще сканирам фактурата да я видиш.
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3