е39 скоростен лост
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mnstefanov
- Потребител
-
е39 скоростен лост
Здравейте,
Имам следният проблем, който се проявява най-вече в студено време:
При превключване между 1,2,3,4 предавка няма проблем, но вкарам ли 5-та, след освобождаването й скоростният лост остава в някакво средно положение между 3-та и 5-та, при което ако реша да вкарам 3-та лоста отива към 5-та. Проблемът изчезва ако покарам по-продължително време.
Предполагам че е някаква втулка, но все пак някой може да се е сблъсквал с проблема. Да не влизам в сервиз съвсем на сляпо
Колата е 525tds 98'
Благодаря.
Имам следният проблем, който се проявява най-вече в студено време:
При превключване между 1,2,3,4 предавка няма проблем, но вкарам ли 5-та, след освобождаването й скоростният лост остава в някакво средно положение между 3-та и 5-та, при което ако реша да вкарам 3-та лоста отива към 5-та. Проблемът изчезва ако покарам по-продължително време.
Предполагам че е някаква втулка, но все пак някой може да се е сблъсквал с проблема. Да не влизам в сервиз съвсем на сляпо

Колата е 525tds 98'
Благодаря.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
маслото в скоростната кутия сменял ли си ?
може би като загрее маслото и всичко се нормализира, но преди това .. ако маслото е като грес станало нормално, за това го смени, 1.1 литар побираше скоростната кутия
може би като загрее маслото и всичко се нормализира, но преди това .. ако маслото е като грес станало нормално, за това го смени, 1.1 литар побираше скоростната кутия
- mnstefanov
- Потребител
-
Ще пробвам със смяна на маслото в кутията. Много е вероятно да е в това проблема. Ако не се оправи ще пиша отново.
Благодаря за бързото съдействие.
Благодаря за бързото съдействие.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
BMW-E39 написа:маслото в скоростната кутия сменял ли си ?
И аз за това си мислих ама няма ли да има проблем със всички скорости тогава а не само с 5-та?

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
ми колега мисля си /и съм го правил/ че наи хубавото нещо и евтино, което може да направиш за скоростната кутия /ръчна/ е да смениш маслото което е само 1.1 литар, и е черно като катран 100% .. пък както и е тдс, не ми се мисли на колко км е това масло
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
BMW-E39 написа:ми колега мисля си /и съм го правил/ че наи хубавото нещо и евтино, което може да направиш за скоростната кутия /ръчна/ е да смениш маслото което е само 1.1 литар, и е черно като катран 100% .. пък както и е тдс, не ми се мисли на колко км е това масло
По принцип е така,прав си,това е най-евтиния и лесен начин да се пробва да се оправи ама въпроса е дали в това е проблема....въпреки,че е е най добре да почне от смяна на масло и после ако не се оправи тогава да мисли за ремонти
- Vader
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пак BMW
- Детайли за колата: E39 525TDS
Ето ти отговора за 5 скорост.
http://4storing.com/ad0wc/ac0a257d20e2b ... 16634.html
http://4storing.com/ad0wc/ac0a257d20e2b ... 16634.html
- jelezar 70
- Потребител
-
- Кара: e39 tds
Колега mnstefanov и при мене е така но като загрее малко се оправя - пък идва лято
Vader дава точен отговор на питането ти , но тази процедура мисля става при свалена скоростна кутия и за такъв дребен проблем , разбира се мнооого дразнещ не си заслужава труда
Vader дава точен отговор на питането ти , но тази процедура мисля става при свалена скоростна кутия и за такъв дребен проблем , разбира се мнооого дразнещ не си заслужава труда

- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
Дам и при мен го прави понякога когато е студено, но ще го погледна ако свалям кутията за съединител, а поне засега това не е налужително. Колега мисля, че това не е чак такава болка за умиране
карай така и като сменяш съединител погледни проблема 

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- jordao75
- младши ентусиаст
-
- Кара: 520 i 97
- mnstefanov
- Потребител
-
Попитах предния собственик на колата и маслото в кутията е сменяно преди около 20,000 км.
Ще го сменя отново, но щом не съм единствен с този проблем явно ще се наложи процедурата, за която споменава Vader. Разгледах pdf файла, но във ВарнаКарс не откриват артикул с този номер 23 11 7 542 726. Къде бих могъл да го открия ?
Евентуално може да ме посъветвате къде във Варна могат да ми го отремонтират адекватно.
Благодаря.
Ще го сменя отново, но щом не съм единствен с този проблем явно ще се наложи процедурата, за която споменава Vader. Разгледах pdf файла, но във ВарнаКарс не откриват артикул с този номер 23 11 7 542 726. Къде бих могъл да го открия ?
Евентуално може да ме посъветвате къде във Варна могат да ми го отремонтират адекватно.
Благодаря.
- mnstefanov
- Потребител
-
Изчетох някой статии из google във връзка с този repair kit и се оказа, че освен 23117542726 трябва да се поръчат и още някой елементи. Ако някой го е правил ще съм благодарен ако ми напише точно кои елементи със съответните им номера трябва да поръчам (и по колко броя).
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2