ВЪПРОС Е39 520I или 525TDS

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 320i
Мечтае да кара: X6
Детайли за колата: Нормална всекидневна кола!

ВЪПРОС Е39 520I или 525TDS

Мнение от borilisimo » 19 Фев 2009, 23:36

здравейте колеги,искам да си взема e39,но се чудя дали да е бензин 2000 или 2500 дизел.кой модел е по сполучлив с оглед разходите и съответно здравината,защото не ми се дават(а и нямам)за скъпи е39 :uups: .и кое да се гледа при покупката на един такъв автомобил.интересно ми е защо дизела на бмв е по евтин от бензина поне за по tds,чувал съм,че прегряват,кривели глави централните им дюзи се запушвали или с една дума доста слаби двигатели.и си мисля,че заради цената толкова много се предлагат :!: :!: :!: ,а бмв си е бмв :D благодаря предварително за инфото :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 39 TDS

е39

Мнение от djani 1973 » 19 Фев 2009, 23:45

сега ще стане еда тук колега земи си която ти хареса но гледай хубаво це и от двата модела има дървета а иначе има доста теми със съпоставки между двете коли порови се във форума и ще разбереш всичко за тях успех със избора ти
мъжът не е камила ,че да не пие цяла садмица.

Потребител
Аватар

Мнение от borilisimo » 19 Фев 2009, 23:52

благодаря колега ще те послушам :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 20 Фев 2009, 0:10

вземи по запазената и на по малко КМ, а вероятността да попаднеш на по малко карана клони към бензиново Е39.
имам приятели които биха си продали колите както 520 така и 525тдс, та ни кажи колко пари може да извадиш за покупка на Е39, дали държих да е италиянка или германка, от всичко може да ти предложа =)
имам две 520ки германки и една 525тдс италиянка като са на приятели

и все пак жена и кола на късмет :mhihi:

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 20 Фев 2009, 0:15

Пробвай и с търсачката- доколкото си спомням не една и две подобни теми са обсъждани...
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dieselboy » 20 Фев 2009, 0:20

Е са се разфърчаха кръв,сополи и сперма пак! :mhihi: :mhihi: само да се покажат и върлите защитници на това произведение на изкуството ТДС!!! :mhihi: :mhihi: .Майтап! по темата-колега ти сам трябва да си избереш какво да караш-дизел или бензин(газ) и тогава вече да избираш!има много теми за бензин и дизел и особено за ТДС.при моментната цена на горивата каквото и да вземеш няма да сгрешиш!а и колко пари можеш да отделиш за е39 и т.н.дай малко повече критерий и ще те посъветваме!
Shades of grey!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от `DaRkMaN » 20 Фев 2009, 0:29

е батка ако мислиш че твоето произведение на изкуството е нещо много по сложно от ТДС си в голяма грешка ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от !Zender! » 20 Фев 2009, 0:34

Mamouk написа:Пробвай и с търсачката- доколкото си спомням не една и две подобни теми са обсъждани...

:mhihi: :mhihi: Да бяха една и две щеше да бъде добре, ама тая вече е 20-тата сигурно...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 20 Фев 2009, 0:43

Mamouk написа:Пробвай и с търсачката- доколкото си спомням не една и две подобни теми са обсъждани...
обичам BMW

старши ентусиаст
Аватар

Re: ВЪПРОС Е39 520I или 525TDS

Мнение от tsb_bg » 20 Фев 2009, 9:36

borilisimo написа:... искам да си взема e39,но се чудя дали да е бензин 2000 или 2500 дизел ...

Колега, преди 3 седмици си смених колата (Е34 -> Е39) та да споделя личното си мнение, като не ангажирам никой с него.

Първо се порових из нета и пообиколих лично да се ориентирам какво и за колко се предлага на BG пазара и по-точно в София (просто не ми се пътуваше из страната за да огледам един единствен автомобил който съм харесал по обява)
Аз определено търсих бензин 2000, автоматични скорости, което значително ограничи избора ми. В крайна сметка взех кола от Германия, но да кажа какво видях

1. За коли на приблизително едакви години и състояние (за километри не говоря) общо взето се предлагат повече TDS-и от колкото бензинови. Не мога да преценя дали TDS-ите са по-търсени, като нови по принцип (съответно има повече предлагане на употребявани), или просто първите собственици преценяват, че трябва да ги сменят по-рано от бензинките (по понятни причини)?

2. Като правило 520i са с по-малко фабрични екстри (обяснимо със финансовите възможности на първите собственици, избрали този модел). При бензинките по-богатото серийно оборудване се забелязва при 525i и нагоре (там обаче се появява акциза!) докато 525TDS принципно са по-добре от към екстри.

3. При запазените екземпляри (в Германия) разликата в цените (в полза на TDS-ите) не е фрапираща, но те се задържат и по-дълго време по обявите, докато бензиновите, които си струва да ходиш да гледаш (избрани по обява) изчезват на мига - просто си трябва късмет.

4. Въпреки субективния фактор за мен си остава показателно за това кой "ми е карал колата :D " (как е карана и поддържана) външния вид и състоянието на салона (тапицерията). Не знам дали моя късмет беше такъв, но като правило TDS-ите бяха в по-лошо състояние.

5. Лично мое мнение е, че TDS-а има поне два сериозно уязвими (рискови) агрегата/елемента в повече от бензиновия мотор (ГНП и турбо-нагнетателя), които на всичко отгоре са и скъпи за ремонт. Освен това са по-чувствителни, към качеството на горивото, към прегряване и т.н. спремо бензиновия двигател.

6. При днешното съотношение на цени бензин/дизел поне за мен това не може да е сериозна тема за размисъл (останалите консумативи са почти, ако не и напълно еднакви)

От казаното до тук за мен избора е 520i

Успех :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sash0 » 20 Фев 2009, 10:26

ТДС ако вземеш си представи кола на поне 400 000+ км
хич недей и слуша колко ти казват продавачите
оттам като се почнат проблемите и ти ще поредния в форума с проблем свързан с тдс
бензин му е майката
ако ти се вижда висок разхода сложи й една газ и си пак по на сметка от печките

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 20 Фев 2009, 10:45

sash0 написа:ТДС ако вземеш си представи кола на поне 400 000+ км
хич недей и слуша колко ти казват продавачите
оттам като се почнат проблемите и ти ще поредния в форума с проблем свързан с тдс
бензин му е майката
ако ти се вижда висок разхода сложи й една газ и си пак по на сметка от печките

колега, по-добре не гледай километрите, а съди по салон, волан и такива неща дето се износват с времето. Ако успееш да намериш читав тдс (сега всички ще кажат, че е невъзможно!) не вярвам някой привърженик на 520-ките да успори, че тдс-ката е по-бърза и много по-икономична. Аз карам 520(е34), ако можеше да е по-икономична и да върви повече, много бих се зарадвал ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 20 Фев 2009, 12:44

Аз също бях пред такава дилема преди няколко месеца. Много хора ме посъветваха че ТДС-а е по добре на това купе, но само ако намериш читав. Много от темите с проблеми тук със заглавие ТДС са с проблеми които нямат нищо общо с ТДС, но носи лошо име на двигателя. Аз засега съм доволен мисля че съм взел добър екземпляр от момче от форума който се е грижил за колата. Иначе ако нямаш с теб някой който разбира по-добре вземи бензина, по лесно ще бъде да се определи дали е добър. И задължително диагностика ако харесаш някой автомобил било то бензин или дизел (пазара е пълен с италиански или немски гробници бензини и дизели).

Потребител
Аватар

РЕ

Мнение от borilisimo » 20 Фев 2009, 16:09

благодаря колеги за отговорите :bowdown: видяло се е,че ще трябва да се ходи на църква,защото тук главоболията са доста по сериозни като цена от моята е36-ца ;) ма тдс ако си взема,ще трябва да го гледам като малко дете и при най малкия рев хайде в болница(сервиза) май ще е бензин ;) та още веднъж благодаря на всички за съветите ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от twake » 20 Фев 2009, 20:49

не вярвам някой привърженик на 520-ките да успори, че тдс-ката е по-бърза и много по-икономична.

Що тогаз ускорението от 0 до 100 и максималната скорост на 520 е повече?

Двигател 520i E39 -150CV

Код: Избери целия код
Ускорение 0-100Km/h [s]     10.2
Максимална скорост [Km/h]     220

Двигател 525TDS E39 - 143CV

Код: Избери целия код
Максимална скорост [Km/h]     211
Ускорение 0-100Km/h [s]     10.4

За разхода и въртящия момент са в ползва на 525.
Аз понеже не разбирам ама такова ... така пише.

Следваща

Назад към E39