Проблем с е39 520i мотор-вибрации
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Chimerasv
- кандидат ентусиаст
-
Проблем с е39 520i мотор-вибрации
тей тей .. проблема е стряскащ поне за мен като нов в средите на BMW
та състоянието на мотора .. изглеждаше добро при закупуването на колата
но след една неразумна постъпка инак казано дадох го на приятел
и едно доста грубо натискане на газта .. 130 на 3-та..
се появи следния проблем двигателя държи мн ниски обороти едвам
работи и при пулен завой ляв/десен гасне това ясно защо
но се появиха вибрации и др притеснитени леща
та надявам се да няма крива глава/валове иии се моля да няма рпегрят блок
изходяшите ми колектори са спортни .. но имам стеснение на мястото на катализатора
което знам че е доста вредно
та надявам се да не е нещо повече от инжектори и свещи който бяха на дневен ред за утре да се сменят + филтър
вдъхнете малко надежда умолявам ви
та състоянието на мотора .. изглеждаше добро при закупуването на колата
но след една неразумна постъпка инак казано дадох го на приятел

и едно доста грубо натискане на газта .. 130 на 3-та..
се появи следния проблем двигателя държи мн ниски обороти едвам
работи и при пулен завой ляв/десен гасне това ясно защо
но се появиха вибрации и др притеснитени леща
та надявам се да няма крива глава/валове иии се моля да няма рпегрят блок
изходяшите ми колектори са спортни .. но имам стеснение на мястото на катализатора

та надявам се да не е нещо повече от инжектори и свещи който бяха на дневен ред за утре да се сменят + филтър
вдъхнете малко надежда умолявам ви

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Първо я закарай на диагностика да видиш дали няма да обади нещо и тогава сменяй каквото и да е. Иначе на първо четене - дебитомер, регулатор на ниски обороти... Откачи ли дебитомера да пробваш как е без него? Провери си и въздухопровода след дебитомера да не се е скъсал или да е бил лепен и сега да засмуква въздух. Успех!
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
колега едва ли твоя приятел е направил нещо с колата, за е39 520 бензин 130 км/ч на 3та са нещо нормално, много познати карат така своите 520ки влючително и аз чат пат, явно нещо е за смяна и се е обадило
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
Е.. чак пък нормално
Това си е до ограничителя. Нормалното е наскоро купена стара кола, втасала по автокъщите да цъфне след такова напъване. Дано пича да се сети пак да пише тука преди да го обуят с глави млави и нз кво

- Chimerasv
- кандидат ентусиаст
-
май е бутало
майстора рече че е заминало буталото на 6-ти цилиндър
дано няма по-тежки повреди , а също така ми казаха че щом се е сдухал единия вероятно и друг е на път ..
дано няма по-тежки повреди , а също така ми казаха че щом се е сдухал единия вероятно и друг е на път ..
- anzak
- старши ентусиаст
-
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
Буталото? Е как буталото, ве? Сегментите, биелата, лагерите, стените на цилиндъра да... ама буталото?!?! Не знам... Кажи от къде си да ти препоръча някой и друг сервиз. Наясно ли си мотора масло достатъчно имал ли е, някакви други признаци и предпоставки за случката... Дай по-подробно малко!
П.П. А що се отнася до клапаните - това се случва, когато при по-висока скорост вкараш по-ниска предавка и оборотите отидат там, където не ги хваща стрелката. При ускорение точно с тази цел е монтиран ограничителя, така че е много малко вероятно да се случи.
П.П. А що се отнася до клапаните - това се случва, когато при по-висока скорост вкараш по-ниска предавка и оборотите отидат там, където не ги хваща стрелката. При ускорение точно с тази цел е монтиран ограничителя, така че е много малко вероятно да се случи.
- Chimerasv
- кандидат ентусиаст
-
може ..
забелязах нещо че като го надуеш мотора ... не се спира на 6500
а бяга о6те нагоре ии има6е такова вкличване на ниска предавка аз още в началото писах за него .. чужда жена и кола не се пазят... научих си урока няма да я давам на никой ..
инак .. проверявах компресията на цилиндрите
1-9 2-9 3-8 4-7.5 5-7.5 6-0 знае се
което ме притеснява но направихме и др опит .. и излиза че в горна мъртва точка като надуеш 6-ти връща въздух кум вход. колектори
което сус сиг значи прецакан клапан .. проверявах да нямам бензин в маслото .. не изглейда да има, което ме навежда на мисълта че може да няма проб с буталото нооо.. голямото НО
при последния бурз оглед майсторите стигнаха до извода че има изкривена кобиличка на някой клапан .. а при тая лоша компресия ме съмнява и за повече клапани ..
ПС: ако някой има нещо като рапаир мануал да праща не ме е страх да си отварям сам мотора
нишо че ако се хвана на подобно хоро ще ми е за пръв път 

а бяга о6те нагоре ии има6е такова вкличване на ниска предавка аз още в началото писах за него .. чужда жена и кола не се пазят... научих си урока няма да я давам на никой ..

инак .. проверявах компресията на цилиндрите
1-9 2-9 3-8 4-7.5 5-7.5 6-0 знае се

което ме притеснява но направихме и др опит .. и излиза че в горна мъртва точка като надуеш 6-ти връща въздух кум вход. колектори
което сус сиг значи прецакан клапан .. проверявах да нямам бензин в маслото .. не изглейда да има, което ме навежда на мисълта че може да няма проб с буталото нооо.. голямото НО
при последния бурз оглед майсторите стигнаха до извода че има изкривена кобиличка на някой клапан .. а при тая лоша компресия ме съмнява и за повече клапани ..
ПС: ако някой има нещо като рапаир мануал да праща не ме е страх да си отварям сам мотора

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
Брат'чед, имам чувството, че цялото спокойствие, потайност и правописни грешки на света са съсредоточени в теб
Уважавам смелостта и желанието ти да се ровиш в мотора. TIS е програмката, която ти трябва. Тегли смело, няма вируси и други паразити. Надявам се да се оправяш с английски или немски. Ако не, тук има няк'ъв та*ак на руски. Успех!

- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Незнам,но на мен ми се вижда нещо много ниска компресията,като цяло.Второ щом имаш 0 на 6-ти цилиндър е много вероятно да имаш запушена дюза.Дюзата неможе да разпраши бензина,а само облива цилиндъра и неможе да се възпламени.От тук и нулевата компресия. За това първо пробвай да сипеш Дезолит/добавка препоръчвана от БМВ струваща в Дару умопомрачителните 16 лв./ ,покараи поне 50-100 км и тогава се хвърляй на ремонти.Ако нямаш подобрение.Понякога страшните неща не са чак толкова страшни.Това ти го споделям от опит.А да и е много възможно да имаш повече нагар по клапаните и да не прилягат добре в леглата си.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
- Chimerasv
- кандидат ентусиаст
-
не е верно :)
Кеш има ама съм си мераклия затова първо се бях спрял на хонда
ама ми хареса 5-цата дето си взех и се почна
инак за потайноста и грешките никога несъм бил перфектен в часа по Български език признавам си
а за компресията няма как да е от инжектора според мен
понеже при наличие на въздух в цилиндъра и при развъртане на мотора трябва поне малко да направи .. а барометъра не мърда...
ама ми хареса 5-цата дето си взех и се почна

инак за потайноста и грешките никога несъм бил перфектен в часа по Български език признавам си

а за компресията няма как да е от инжектора според мен
понеже при наличие на въздух в цилиндъра и при развъртане на мотора трябва поне малко да направи .. а барометъра не мърда...
- anzak
- старши ентусиаст
-
колега нищо лично ама с тая компресия ще имаш 12 ударени клапана и това ще са ти 12-те всмукателни клапани дано да греша ама ....
- anzak
- старши ентусиаст
-
и сам не се опитвай да го правиш сложна работа е най много да преебеш резбите на блока или да зацепиш ваноса 1 към гьотири
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3