Няколко въпроса към имащите 2.5TDS

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Няколко въпроса към имащите 2.5TDS

Мнение от sean-john » 30 Яну 2009, 17:45

Здравейте колеги,
евентуално като бъдещ собственик на Е39 не искам да поставям "вечната" дилема 520и или 525тдс,за 520 съм си събрал достатъчно информация,но ще ви помоля ако можете да ми отговорите на няколко въпроса за ТДС-а,а аз след това ще си направя сметката на кой двигател да се спра :)

Първо:Задължително ли е при ТДС-а веднъж годишно да се прави диагностика?

Второ:ТДС-а можеш ли да му "палиш" гумите както при бензинката или това е пагубно за него (не че непременно ще го правя просто питам информативно:) )

Трето: ТДС-а да речем по байр или когато е по натоварен би трябвало да има повече мощ от 520и или се бъркам (тука мога да вмъкна че ако си зема ТДС 100% ще го чипосам)

за сега за тези въпроси се сещам,ако има нещо ще питам пак... надявам се не се повтаря темата и въпросите ми,както казах предпочетох така да подредя темата си от колкото да пусна 520и вс 525тдс :lol:

Мерси
Последна промяна sean-john на 30 Яну 2009, 20:32, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 30 Яну 2009, 18:00

Така като те слушам ти треа пауър а нито ТДС нито 520 имат кой знае колко... най-много да го бастисаш нещо и после да пускаш теми че тдс-ките са кенефи :)

Иначе диагностика задължително преди купуване. Много е важно да вземеш читава кола, щото ако не е ше те заболи главата. И другото е подръжка с качествени части и внимателно каране. Имай предвид че това не е спортна кола.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 30 Яну 2009, 18:09

1. Според мен не трябва стига всичко да и е наред на колата и да няма някой симптом за дефект. Само при покупка е задължително, за да си сигурен че е читава колата.
2. Може да "палиш" гумите стига колата да е загряла, за да не се спука главата (поне така са ми казвали)
3. По баир наистина ТДС-а ще има повече тяга, просто дизела има по-голям въртящ момент.
Поне тва е моето скромно мнение (и аз наскоро купувах кола та доста изчетох и слушах от тоя и оня)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 30 Яну 2009, 18:10

В търсачката ще намериш не 1 а милион и една теми за това което питаш !!!

Колега диагностика аз на моята съм правил повече от колкото съм ходил аз на доктор .... не, че се е разваляла ама малко ме боли главата на тая тема !! иначе бензина е по непретенциозен като двигател ... дизела требе по особено внимание да му се обръща !!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 30 Яну 2009, 18:13

Не не... не искам кой знае колко поуер... мисълта ми беше коя от двете 520 или тдс-а по "драпа" по байр натоварена (не за гонене просто коя по-може),а за паленето на гуми... просто искам да знам ако сръгам ТДС-а (както съм виждал много хора по пътищата да изпушват "кюнците им") дали му вреди...

а за дианостиката преди покупка... това ми е ясно :) мисълта ми беше дали е задължителна всяка година :)

ба не ме възприемайте моля ви като някакъв "рейсър" :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 30 Яну 2009, 18:33

Е ТДС-а повече ще драпа ако е натоварена по баир. Иначе по равно ако ги дърпаш, ако ТДС-а е без чип може и бензинката да е по-добра.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW f10/3.0D

Мнение от Venkata » 30 Яну 2009, 19:22

stasko5 написа:Е ТДС-а повече ще драпа ако е натоварена по баир. Иначе по равно ако ги дърпаш, ако ТДС-а е без чип може и бензинката да е по-добра.

Не вервай че бензина на равно повече ще изпъва, или ако изпъва ще е докато ТДС включи торбината / при старт / после ехеееееее

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от BaHka » 30 Яну 2009, 19:29

Пробвали сме с един приятел с 20-ка купе да се "гоним" извън града и му беше доста зор да ме догонва.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 30 Яну 2009, 20:08

Мерси за отговорите ;) но на мене мисълта ми не беше коя е "по-бърза" :) не става дума за гонене,а именно че ТДС-а ще има повече сила по баирите :) това исках да разбера :) този въпрос ми се изясни ако може да ми отговорите и на другите :roll: :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo_motul » 30 Яну 2009, 21:05

Здравей , колега! Диагностика , само ако и има нещо на колата иначе не виждам смисъл. А за паленето на гумите , може но не е препоръчително много често . За чипа сам слушал че не било много хубаво , пукала глава .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Мнение от FNC_VeNoM » 30 Яну 2009, 21:22

тдс - по капризен от бензина.2те коли вървят почти по един и същи начин.Диагностика се прави задължително преди покупка на колата.
Ако си избрал тдс вземи си някой със тебе който знае къде да гледа да не те боли главата после много :D.С ТДС не е много удачно да палиш гумите или ако го правиш гледай да не ти стане навик че пак главоболия.А тва в байрите коя ще бъде по-бърза още немога да разбера какъв е смисъла освен ако не е някакъв уникален бас :D
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 30 Яну 2009, 22:25

Колега ако ти кажа и аз незнам защо зададох този въпрос за байра... може би защото по натам ако имам възможност бих си взел и една каравана :)...

а за паленето на гуми... това е просто за инфо... щом като имах година и половина 318ис купе не съм и запалил 1 път гумите... както казах не съм "рейсър" :)

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 30 Яну 2009, 22:32

Имаше такава тема и в нея излезе, че 520и е по добър вариант, но пък аз имам ТДС и съм адски доволен.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 30 Яну 2009, 22:36

Не Колеги аз не искам да питам коя от двете е по добра... това ми е ясно,че едвали не е безкраен спор :) прочел съм всичките теми свързани с него... затова съм се ограничил за сега с 3 въпроса за да не става и тази тема 520и вс 525тдс... просто изводите сам ще си ги направя с цел да не флуудвам форума с едни и същи неща (доколкото мога)
Все пак мерси :))))

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 30 Яну 2009, 23:11

Ако си купиш читав ТДС ще си много доволен. Единственото предимство на 520-ката е че по лесно ще намериш запазен екземпляр, може би и донякъде по-евтината подръжка.

Следваща

Назад към E39