От къде Германия или Италия?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
От къде Германия или Италия?
Искам да попитам хората, които вече имат Е39 след 2000-та година за тяхното компетентно мнение. Мисля да си докарам 525D, но откъде е по-добре от Германия или от Италия. За Германия съм чувал,че е кофти да се взима,защото зимно време хвърляли много сол по пътищата и колата като дойдела в БГ на по мекия климат и започвала да гние, а пък италиянците били немарливи и не си поддържали колите и много ги тормозели. Искам да кажете вашето мнение

В тези дни на бурни страсти секса стана просто здрасти
!!!

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Моят съвет е: от Германия. Доста по-високи са изискванията за минаване на преглед и по принцип германците са по-стриктни и "загрижени" за колите си хора, докато талянците са си айдуци и душмани в това отношение. Разбира се и на двете места можеш да попаднеш на големи дървета (в Германия от автокъщата на някоя резана пушка-почти със сигурност), както и на читави коли. Въобще всичко е на късмет, ако нямаш човек на място, който би могъл да ти помогне. Просто според мен в Германия имаш по-голям шанс да попаднеш на читава кола.
Успех в намирането на твоята красавица!
Успех в намирането на твоята красавица!
- боцко
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 520,523
de
Здравеи мисля че ако си зададеш въпроса защо са с по 1000 евро по скъпи същите коли в германия трябва да се сетиш 4е има нещо .Копуването на кола извън бг е лотария щото не можеш да я заведеш в някои сервиз за проверка ,може да се купи читав автомобил от дилър на марката но цените са двоини .Аз си я купих моята от мюнхен и до сега сам сменил по нея :гуми, масло,филтри,ремаци,и единствената част е жило на асц за 1година от както я имам но съм сигурен че има колеги с кофти опит с германски коли за това според мен се подготви добре с познания по марката и детските болести на е 39 и си отваряи очите като избираш.
Лично моето мнение е германия
Лично моето мнение е германия
- vladibkolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м Трезвен!!!
- Детайли за колата: Е39, 525 тдс
Колега мое лично мнение е Италия, НО от северна Италия, в Гремания поне по мое наблюдение колите гният много повече заради силните им препарати, а за мен няма по гадно нещо от изгнила кола. Освен това до сега съм сменил три коли от Италия и проблемите са се същите с тези на приатели от Германия. Но това е мое мнение и за сега съм доволен от Италия, според мен този въпрос Италия или Германия е вече мит и отживелица, каквото ти хареса и където ти е по изгодно - жена, кола и диня на късмет бате. Успех!!!
- Jordandim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-39 520i
- Мечтае да кара: M5-E39
По принцип, и аз съм с две ръце за Германците, просто такъв им е манталитета, всичко си поддържат като по учебник,но...
Аз съм с италианка и до сега само масло съм сменял, някой много дребни неща...нищо по двигателя. За това , че съм с газ имах леки проблеми с аспусите(нормално).
И така...мисля, че тези коли като са купувани...нови... са си били цифра, и са вземани все пак от хора с пари...заможни...по-образовани...и така по-по-по, пък може и с по- манталитет, та следователно, сигурно са си ги поддържали и в Италия
Знам ли?...Абе разбира ми главата

Аз съм с италианка и до сега само масло съм сменял, някой много дребни неща...нищо по двигателя. За това , че съм с газ имах леки проблеми с аспусите(нормално).
И така...мисля, че тези коли като са купувани...нови... са си били цифра, и са вземани все пак от хора с пари...заможни...по-образовани...и така по-по-по, пък може и с по- манталитет, та следователно, сигурно са си ги поддържали и в Италия

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
- vladibkolev
- кандидат ентусиаст
-
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Доста коли съм купувал от Германия и не съм забелязал да имат проблем с корозията. По скоро в Австрия и Швейцария посипват с някакви силни химикали (виждал съм автомобили внесени от тези държави които са пробити на невероятни места, а отвън са перфектни). Категорично подкрепям покупката от Германия, още повече, ако е от собственик, а не от автокъща.
- vladibkolev
- кандидат ентусиаст
-
- Svetlio
- Потребител
-
- Кара: E39 523i
- Мечтае да кара: не мечтае
Ми аз моята я купих от Австрия, нали уж с немски манталитет са австрийците ама нейсе, едно че беше изгнила на типичните места, после имаше следи от камъчета по боята на предния капак, имаше роблем с нафтовата помпа, не работеха шибидасите, имаше счупена предна дясна пружина и съответно разхлопан преден десен носач и тн. При това я купих от автосалон на БМВ. Моя извод е че щом са я изкарали да я продават трябва да си много внимателен и най-вече при огледа да не бъдеш сам.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Само Германия (или Швейцария, която не присъства във възможнитев отговори)!
или с други думи:
Евтина кола от Италия!
Гледана кола от Германия!

или с други думи:
Евтина кола от Италия!
Гледана кола от Германия!
много съм ви благодарен за изразените мнения!!! Доста съм изчел из форума за проблемите при дизелите на Е39 и се спрях на 525D по-специално заради Common Rail-а и защото няма акциз естествено
като прегледах всичките ви мнения стана ясно, че Германия е по-добрия вариант аз имам познати там където ще отседна за около седмица за да мога да си потърся сносна кола
ще видя какво ще си намеря надявам се за 11 000 euro да си намеря що годе сносна кола

В тези дни на бурни страсти секса стана просто здрасти
!!!

колега миналата година докарах то4но такава на един приятел и колта направо униката , страната е -германия -особено за скъпите коли,но помисли за нещо друго лично мое мнение без да искам да се налагам 520 и след 2001 год е с новия мотор 170кс с малкия акциз около 5000лв или 2500евро , оба4е базова цена на бенззинката е доста по ниска спряпо дизела 525д помисли си няма ли да ти е по-добре да вземеш 520 а 8000-9000евро с акциза ще дойде то4но колкото 525д и няма да мислиш за лошите горива в бг щото тея колли страдат само от това .............
успех
успех
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
А арабите в Германия с автокъщи хич не копуват италиянки да си ги продават в Германия, а и не само арабите предполагам, но знам, че при тях си е срещана практиката.
Принципно е по-голям шанса да уцелиш читава от Германия, от колкото в Италия. Макар, че последните няколко коли, които копувахме са италиянски и са изключително читави. Палачори има и в Германия и в Италия, но даречем, че в Германия са по-малко. Успех!
Принципно е по-голям шанса да уцелиш читава от Германия, от колкото в Италия. Макар, че последните няколко коли, които копувахме са италиянски и са изключително читави. Палачори има и в Германия и в Италия, но даречем, че в Германия са по-малко. Успех!

E34, E38
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2