Тракане от двигателя при скорост от 20км/ч на 3-та предавка?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Тракане от двигателя при скорост от 20км/ч на 3-та предавка?
Здравейте всички,
досега само търсачката на форума съм използвал и е била много полезна, но явно последно не се справих добре и вече реших да питам с нова тема.
Както в заглавието съм написал - чувам тракане /чукане, почукване/ от двигателя когато карам мн бавно но съм на 3та и подам повече газ...все едно карам старта жигула когато се разбираше че караш на 3 и трябва да смениш предавка
. Не съм сигурен но сякаш го нямаше това досега. Скоро сменях ламбда сонди и датчик на разпр. вал и след смянта грешки от компа нямаше. Аз ли нещо не съм наред или колата 
досега само търсачката на форума съм използвал и е била много полезна, но явно последно не се справих добре и вече реших да питам с нова тема.
Както в заглавието съм написал - чувам тракане /чукане, почукване/ от двигателя когато карам мн бавно но съм на 3та и подам повече газ...все едно карам старта жигула когато се разбираше че караш на 3 и трябва да смениш предавка

- poklonnik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: сгодни женици
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
А дали не се опитвате да потеглите на 3-та?
Момчета това е БМВ, иска обороти, не е трактор!
ПП. Колега, какъв е мотора бензин-дизел, или да гадаем?

520i, но нали това трябва да регулира компа? ванос, градуси, аванс, кнок сензори (е аз май нямам) - не че мн разбирам де, то и за това питам. 150hp и на 3та трябва да потегля! като малък съм го правил на жигулата, а сега просто случайно на 3та бях с такава ниска скорост
Утре ще заредя 100 октана да видим как ще е...

- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сувалка
И при мен е същото, казаха, че няма проблем!
Както каза ICE, просто трябват обороти!
Както каза ICE, просто трябват обороти!
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
ICE написа:А дали не се опитвате да потеглите на 3-та?![]()
Четеш ми мислите,кво е тва трактор с 20 на трета,аиде.......

- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

20-30km/h! днес я пробвах и не успях да чуя това тракане/чукане, но както писах и на 3та тръгва! карах мн бавно в трафик и когато трябваше да мина на първа я бутах на 3та и някой път с леки придърпвания тръгва, НО не се чуваше нищо... ЗНАМ, че си е гавра, но след смяна на датчици и др ремонти просто ставам параноик и всеки шум ми се струва проблем. Тия дни ще ходя до Румъния, ще навъртя малко км и ще видим как е! Благодаря за инфото от всички! Ще продължа да се ослушвам 

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Колега sea , най вероятно не ти е сработил някой датчик когато си чул това тракане. Аз съм със същия мотор като твоя, и още в началото когато купих колата, забелязах че на втора и на трета, когато сам пуснал газта и колата намали до 20км/ч, нямаше прехълцване или претрисане, а сякаш сама дърпна и си подаде газ и си задържа тази скорост. Бях много учуден когато това се случи и още веднъж се преклоних пред инжинерите на БМВ. На по висока скорост не сам го пробвал това. Не съм много техничеси запознат точно коя част върши тая работа, но най вероятно е някой датчик или може би вануса.
Радвам се, че ти се е оправил проблема
Радвам се, че ти се е оправил проблема

- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
sea написа:520i, но нали това трябва да регулира компа? ванос, градуси, аванс, кнок сензори (е аз май нямам) - не че мн разбирам де, то и за това питам. 150hp и на 3та трябва да потегля! като малък съм го правил на жигулата, а сега просто случайно на 3та бях с такава ниска скорост
Това със 150те коня е така (поне така пише), но при съвсем други обороти (не помня точно, но са над 6000), а с 20км/ч на трета си с... ми не знам, аз така не съм я карал моята, но няма и 900 сигурно. По важно при тази ситуация е какъв е въртящия момент на двигателя, а при нашите 520ки той е 190Нм което си е откровено недостатъчно (според мен).
hellbull написа:това 190 за този момент ли става дума или за максималния който развива двигателя, щото не ми се вярва мойта ТДС-ка да е 260НМ а бензинката да е със 190
Ми, на 20-ката и дават 210 Nm и то при 6000 об./мин.

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2