E39 и Е36
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
E39 и Е36
Здравейте!
Първо евалата за сайта и форума
Надявам се БМВ-общноста в България да става все по-голяма...
Отностно мойте въпроси:
Дойде време да си сменям старата кола (MERCEDES 124 300D) От малък ми е мечта BMW-то и се колебая между E39 и E36 :S Можете ли да ми кажете по няколко думи за дизеловите двигатели за 5-цата 525 TDS а за 3-ката 318-320 D ?
Кое колко харчи и понеже четох за проблемите при тези модели... като я купя с какви пари трябва да разполагам допълнително за да я постегна
Не съм наясно какви са цените на частите за БМВ, предполагам че на 124-ката са доста по-евтини и ако имате някакви съвети при копуването на автомобила какво да гледам... аз ще прочета още за детските проблеми. Мерси и успех!!!

Първо евалата за сайта и форума

Дойде време да си сменям старата кола (MERCEDES 124 300D) От малък ми е мечта BMW-то и се колебая между E39 и E36 :S Можете ли да ми кажете по няколко думи за дизеловите двигатели за 5-цата 525 TDS а за 3-ката 318-320 D ?
Кое колко харчи и понеже четох за проблемите при тези модели... като я купя с какви пари трябва да разполагам допълнително за да я постегна

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
от е39 525tds до 320d има голяма разлика незнам дали занеш че те-де-еса е голяма разлика от 320д което е common rail значи троиката е по тясна визи по твърдо върви стабилно в завоите по е за несемеен човек петицата вози по конфортно доста по голяма е и с едни по големи гуми не отстъпва на троиката по стабилност незнам какви пари разполагаш аз ти препоручвам е39д след 2000г. нали

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
гледаи са
ти се колебаеш м/у Е36 и Е39, цената на Е39 за подръжка е троина в сравнение на Е36, Е39 - алуминиево окачване и т.н. ..
иначе 5-та кораб, 3-ката се крие пред него, се 1 да сравняваш 7-ца с 5-ца ..
кажи какви пари точно разполагаш, и ще ти кажем какво да вземеш, а ако 3-ата е нова Е46 т.е след 99-та, и тя е с такова алуминиево окачване така че.. важни са парите ! кажи какви финанси, зашото ако искаш 3-ка 320д 2002-2003 оттогава са комънреил ... и са над 20 000 лв
докато ТДС може да намериш добър за 10-11-12- 13 000 лв .. според зависимост екстрите !
а вече 525Д комън редил от 2001-ва.. може да намериш от порядъка от 17-18 нагоре
ти се колебаеш м/у Е36 и Е39, цената на Е39 за подръжка е троина в сравнение на Е36, Е39 - алуминиево окачване и т.н. ..
иначе 5-та кораб, 3-ката се крие пред него, се 1 да сравняваш 7-ца с 5-ца ..
кажи какви пари точно разполагаш, и ще ти кажем какво да вземеш, а ако 3-ата е нова Е46 т.е след 99-та, и тя е с такова алуминиево окачване така че.. важни са парите ! кажи какви финанси, зашото ако искаш 3-ка 320д 2002-2003 оттогава са комънреил ... и са над 20 000 лв

докато ТДС може да намериш добър за 10-11-12- 13 000 лв .. според зависимост екстрите !
а вече 525Д комън редил от 2001-ва.. може да намериш от порядъка от 17-18 нагоре

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- vodkarulez
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive
Както ти казаха вече колеги има голямо значение с какви финанси разполагаш. Иначе дилемата ти не е правилна , лично за мен. Изборът е решен тоест. Не можеш да сравняваш Е36 и Е39 ... просто нямат нищо общо , освен че са и двете БМВ. Като достатъчно запознат и с Е39 и с Е46, надявам се това имаше в предвид ... ще ти кажа , че и двата автомобила са изключително добри. Нямам лоши спомени от comman raila , доста прилични мотори , но разбира се искат своевременна подръжка. Колкото до бензините - железни са , но и на тях не са им чужди някои дреболии по подръжката. И в двата автомобила ще намериш достатъчно комфорт , както и динамика. Тук говорим за коли по 2000cc или над 2000cc. Другото е компромис. И както каза друг колега , относно стабилността на автомобила зависи страшно много от джантите и гумите , независимо дали за 5-та или 3-та серия говорим. Всичко в в твоите ръце , а колкото до индивидуалността на автомобила - зависи икзлючително и само от теб. Не забравяй , че 3-та(Е46) е малко по-тесничка , с малко по-малко багажно пространство и лично за мен доста излишно изчистен дизайн в сравнение с Е39. Относно консумативи и подръжка - смея да твърдя , че всичко е приблизително еднакво. И в крайна сметка , всичко е в твои ръце.
Желая ти успех в избора и нямам търпение да споделиш на какво си се спрял.
П.С. за 18000 можеш и двата автомобила да си позволиш в добро състояние, така че всичко е на късмет.
Поздрави,
Д.Гочев
Желая ти успех в избора и нямам търпение да споделиш на какво си се спрял.
П.С. за 18000 можеш и двата автомобила да си позволиш в добро състояние, така че всичко е на късмет.
Поздрави,
Д.Гочев
Последна промяна vodkarulez на 02 Май 2008, 21:51, променена общо 1 път
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
на всека цена колата да е от германия пич .. и гледаи кога е минала ТЮФ за последно ! колкото по скоро толко по добре, не че нема турцоляци и руснаци със сервизи ама както и да е..
/тва е мое мнение и не държа да го натрапвам/
и ти след като си млад като мене, за кво ти е дизел бе ? хаха ?
за тия пари взимаш 528 бензин или 525 бензин по 200 кс са.. и .. а може и да боднеш некое хубаво газово инжекционче и хем колата лети хем остават парички за пастички /гледам че те инт. разхода/
познавам много дето са на 18, 19 , 20 и карат Е39, но наистина Е39 бие повече към семеина пич, а ако е 3-ка, да е само КуПе
бих заменил моята за Е46 купе с яко екстри.. макар че карам Е39 !
но купето требва толко да ми грабне окото че.... джанти М6 и т.н.
явно те плаши разхода а ? тия твоите пари .. или се напъни още малко с париците и си вземи едно 320 Д 150 кс феис, или 525 Д, или некои читав 525 ТДС и ще има парички за глезотии
не ти препоръчвам 520 бензинките.. много са тромави бацка и мн реват
/тва е мое мнение и не държа да го натрапвам/
и ти след като си млад като мене, за кво ти е дизел бе ? хаха ?
за тия пари взимаш 528 бензин или 525 бензин по 200 кс са.. и .. а може и да боднеш некое хубаво газово инжекционче и хем колата лети хем остават парички за пастички /гледам че те инт. разхода/

познавам много дето са на 18, 19 , 20 и карат Е39, но наистина Е39 бие повече към семеина пич, а ако е 3-ка, да е само КуПе
бих заменил моята за Е46 купе с яко екстри.. макар че карам Е39 !
но купето требва толко да ми грабне окото че.... джанти М6 и т.н.
явно те плаши разхода а ? тия твоите пари .. или се напъни още малко с париците и си вземи едно 320 Д 150 кс феис, или 525 Д, или некои читав 525 ТДС и ще има парички за глезотии

не ти препоръчвам 520 бензинките.. много са тромави бацка и мн реват

- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
bmwista написа:нема голямо зна4ение като е 4итава колата
...стига да е от Германия

Аз лично си купувам само от там коли и винаги съм бил доволен, все пак и тука се срещат добри екземпляри. Виж някой от форума дали продава, повечето хора тука си обичат колите и се грижат за тях добре
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Ами да ти кажа и аз съм на 21 години ,ама друго си е големия кораб ...да може да се опънеш като бял чавек ,не у тая е46ца да се гъна и такова,па и задна седалка като диван....взимаи Е39 и няма да збъркаш ...а до разхода просто направи си сметка колко горе долу минаваш и какво ти трябва специялно всички е39ки които гледах до сега разхода не по компютър а от пълно до празно е от 10 до 12 на 100 градско .....даже колегата BMW-E39 може да потвърди като той бая си я покарва неговата хубавица ....
Може да е като семейна кола ма ме кефи голям багажник и т.н.
Е36 за тия пари 3броя може си вземеш...тясничка е отзад за 3ма
BMW-E39 има едно купе за тебе ако те интересува ,ама ще ти е слабичко
318Ci 18ка джанта 2001 115hp
Може да е като семейна кола ма ме кефи голям багажник и т.н.
Е36 за тия пари 3броя може си вземеш...тясничка е отзад за 3ма
BMW-E39 има едно купе за тебе ако те интересува ,ама ще ти е слабичко

- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
абе не е ли гледана колата ако ще от Лас Вегас да ти я докарат пак ще е сдрашляк ,а относно колите от Германия да някой си ги гледат ама на какви германски съборетини съм се нагледал не ти е работа ...
- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
Аз съм за 3-ка бензин с Газов Инжекцион.Ти решаваш дали да е мощна Е-36ца или нормална Е-46ца.И двете да са Купета де.Е36 купе 328i 16 000 с акциза, годината 1995 някъде.Е46 318CI 18 000 някъде,може и малко надолу,годината 1999-та.
- DANTE525tds
- кандидат ентусиаст
-
Виж пич, аз от скоро карам БМВ и мога да ти кажа , че няма нищо общо с другите коли! Та аз съм с ТДС-ка , ако си я гледкаш , нямаш грижи!
Харчи в града около 8/9 -сега (лятото) , зимата е около 11 , но зависи и много колко ти тежи обувката! за извън града зиме/лете с много юркане не минава 7,5.
А дали 3-ка или 5-ца, това грешно място за този въпрос!
Качи се , покараи и двете и ще видиш! Даже самочувствието с Е39-ката е друго!
Харчи в града около 8/9 -сега (лятото) , зимата е около 11 , но зависи и много колко ти тежи обувката! за извън града зиме/лете с много юркане не минава 7,5.
А дали 3-ка или 5-ца, това грешно място за този въпрос!
Качи се , покараи и двете и ще видиш! Даже самочувствието с Е39-ката е друго!
14 мнения
• Страница 1 от 1