(520i) ниски обороти на празен ход

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

(520i) ниски обороти на празен ход

Мнение от Feanor » 19 Апр 2008, 21:00

Проблемът накратко - размотавам се днес насам-натам с колата, прибирам се за кратко, товаря летните гуми и отивам да ги сменям. Да, ама не. Паля, двигателят тръгва, оборотите падат, гасне. Аз - :shock: . Борд компютърът не казва нищо, всичко изглежда нормално, но колата все пак гасне. Както и да е, паля пак и натискам газта, един вид да и напомня да прояви повече ентусиазъм. О'кей, държи се нормално... до момента, в който пусна газта - тогава пак гасне. Хубаво, бездруго съм тръгнал към сервиз, ще я закачим за една бърза диагностика. По пътя - набира си нормално, всичко е ток и жици. На празен ход - същата работа. Закачаме я на компютъра - тц... всичко му е наред. Аз - пак :shock: . След известно време започна малко по-стабилно да работи - в смисъл, престана да гасне, просто държеше стабилни 480 об/мин (по данни от компютъра). Само ако я пусна рязко от по-високи обороти (някъде 2000 и нагоре), тогава оборотите падаха по-надолу и гаснеше.
Прерових набързо из темите в раздела за подобни проблеми, ама не намерих такава ситуация.
Та сега - ясно е, че ще я водя на някой сериозен сервиз, но ако някой има предположения за евентуалните причини ще съм му благодарен да ги сподели. Да се ориентирам в обстановката, дето се вика. :)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 20 Апр 2008, 0:02

на едно аверче са Е36 купе беше така, отиде в сервиза и нещо под капака за нула време го оправиха.. маи пипнаха стъпковото моторче ? знам ли.. ама бързо го оправиха
другия път като пак така стана /т.е преди да му го оправат в сервиза/ аз я покарах малко тая кола и яко газ до червено и после се оправи работата заспа , ама наи добре диагностика Дару/камор :?:

Назад към E39