Здрави ли са 2,5 ТДС-ките?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Здрави ли са 2,5 ТДС-ките?
Колеги кажете здрави ли са 2,5 ТДС, какви са им слабите места, скъпа ли им е поддръжката? Какъв им е разхода?
BMW e kolata na kolite,ne bih iskal da karam druga marka nikoga:)))
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
JOVANI написа:Колеги кажете здрави ли са 2,5 ТДС, какви са им слабите места, скъпа ли им е поддръжката? Какъв им е разхода?
А-ааааа! Ти направо изби рибата! Някой от модераторите ако те барне на живо - ще те гръмне директно в десятката

Сега се почва пак войната в постовете : дизел - бензин!
Явно те помързява да четеш, щото по-разисквана тема от тази в подфорума на Е39 мяй няма.

И на въпроса ти: ми щом има повече от 10 години производство, в Е34, 36 38 и в 39 (за 32 не съм сигурен) и все още ги ръчкат здраво - сигурно са добри, че и много добри! Но си искат своевременна поддръжка, която ако е своевременна, а не след някой голям проблем, си е нормална и по-малка сума от тази при бензина.
Подчертавм пак : ПРИ СВОЕВРЕМЕННА ПОДДРЪЖКА:!:
Има си приемуществата и недостатъците.
Аз от моя двигател не мога да се оплача. Освен консумативите съм сменял само термостат и плочката на ГНП.
- Kompressor
- кандидат ентусиаст
-
Вместо да делят колите дизел, бензин може да почнеме да ги делиме на читави и нечитави, вземам навпредвид темите за НЕ читавите.Просто са ужесен процент от към дизели и бензини.Аз си взех ТДС ама хубав поддържан и само смених консумативи и си карам.Мои приятел не случи на бензинка, продаде я взе майстор с него намери и той поддържана, и той като мене сега само основни работи сменя и кара!
Колега трябва да попаднеш на читава кола независимо дали е дизел или бензин щом е БМВ ще имаш невероятен кеф!Пожелавам ти успех в търсенето.
Колега трябва да попаднеш на читава кола независимо дали е дизел или бензин щом е БМВ ще имаш невероятен кеф!Пожелавам ти успех в търсенето.

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Прав е колегата по-горе че би трябвало да се гледа за поддържана кола.
А точно TDS-а мога да кажа че гори на едно с бензиновите си събратя,затова че ако някой търси БМВ от тези години дизелово заради икономията--няма такъв филм,да се насочи към комънрейла.
Друг е въпроса че петица дизел се държи по-добре от бензинка такава,просто въртящия момент си казва думата при тези килограми.
А точно TDS-а мога да кажа че гори на едно с бензиновите си събратя,затова че ако някой търси БМВ от тези години дизелово заради икономията--няма такъв филм,да се насочи към комънрейла.
Друг е въпроса че петица дизел се държи по-добре от бензинка такава,просто въртящия момент си казва думата при тези килограми.
- Dien
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 tds
i4koo написа:Колега ,напиши на търсачката ТДС и гледай да не се уплашиш
Колега ,напиши на търсачката 520i M52 и гледай да не се уплашиш

Напълно съм съгласен с колегата @Kompressor , ако попаднеш на подържана TDS-ка ще се кефиш много ако не ,
лошо ; много лошо ...
А за горенето , 10~13 градско до 15 може да стигне
зависи от карането ...
- i4koo
- ентусиаст
-
Имам реплика колегаDien написа:i4koo написа:Колега ,напиши на търсачката ТДС и гледай да не се уплашиш
Колега ,напиши на търсачката 520i M52 и гледай да не се уплашиш![]()
Напълно съм съгласен с колегата @Kompressor , ако попаднеш на подържана TDS-ка ще се кефиш много ако не ,
лошо ; много лошо ...
зависи от карането ...

Нищо лично ,Просто бизнес !
То каквото и да напишеш в търса4ката ще излезат само проблеми,нали затова са техни4ески форуми ,ако 4овек има проблем-търси помощ,колегата с търса4ката да не влиза тука да 4ати(напиши тдс в търса4ката)i4koo написа:Имам реплика колегаDien написа:i4koo написа:Колега ,напиши на търсачката ТДС и гледай да не се уплашиш
лошо ; много лошо ...
зависи от карането ...,но ще я пропусна защото темата ще стане мноого мнооого дълга отново

- Dien
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 tds
ivan. написа:То каквото и да напишеш в търса4ката ще излезат само проблеми,нали затова са техни4ески форуми ,ако 4овек има проблем-търси помощ,колегата с търса4ката да не влиза тука да 4ати(напиши тдс в търса4ката)i4koo написа:Имам реплика колегаDien написа:i4koo написа:Колега ,напиши на търсачката ТДС и гледай да не се уплашиш
лошо ; много лошо ...
зависи от карането ...,но ще я пропусна защото темата ще стане мноого мнооого дълга отново

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Колега, започни с четене на първите 2 (дори 3) теми, обозначени като важни, там има доста писано по въпроса който те интересува.
Колегите те посъветваха и да потърсиш чрез търсачката, но аз мисля че е по-добре да започнеш с важните теми. там има цели стра-
-ници посветени единствено и само на Е39 и "за каращите дизел".
С това смятам темата за приключена, на колегата приятно четене!
ПП. Ако още не си се ориентирал, погледни тези линкове:
Важна тема: Детски болести при Е39 ... и за каращите дизел!!!
Важна тема: E39 Tips & Tricks
Колегите те посъветваха и да потърсиш чрез търсачката, но аз мисля че е по-добре да започнеш с важните теми. там има цели стра-
-ници посветени единствено и само на Е39 и "за каращите дизел".

С това смятам темата за приключена, на колегата приятно четене!
ПП. Ако още не си се ориентирал, погледни тези линкове:
Важна тема: Детски болести при Е39 ... и за каращите дизел!!!
Важна тема: E39 Tips & Tricks
- i4koo
- ентусиаст
-
14 мнения
• Страница 1 от 1