Двоен Vanos - от коя дата?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Двоен Vanos - от коя дата?

Мнение от ioshev.al » 25 Мар 2008, 18:34

Здравейте колеги, просто вече много сериозно съм се ориентирал към Е39 просто ме интересува след коя година почва мотора със двоиния VANOS и как се пише, споделете мнения и наблюдения за мотора, благодаряви предварително! д

младши ентусиаст
Аватар
Кара: комерсиални БМВ-та...

Мнение от lakmus » 25 Мар 2008, 20:55

Здравей колега, аз съм с такава кола с двойния ванус/тъй наречения Double Vanos/ Двигателя се води M52TU !
Колата е 02.1999 и е с двоен ванус ! Някой по компетентен може да каже от кога почват да ги слагат. Ако не се лъжа беше от 10.1998 ама може и да бъркам! АКО греша колигите да ме поправят!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко!
Мечтае да кара: Боинг 737-800

Мнение от Svetlyo » 25 Мар 2008, 20:59

и моя е такъв а колата ми е 11.98

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 26 Мар 2008, 1:04

сега ако сложите и по една снимка на 2-та вида и по-кво да ги познаваме ние все още неуките - цена няма да имате :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: комерсиални БМВ-та...

Мнение от lakmus » 26 Мар 2008, 1:17

Ето на M52TU :
Изображение
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ioshev.al » 26 Мар 2008, 11:11

благодаря колеги,но каква е разликата като динамика от м52 щом е двоен ванос трябва да има разлика ако може опишетимия,какви са предимствата,недостатъци ако има такива ,БЛАГОДАРЯВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

Потребител
Аватар

Мнение от empacher » 26 Мар 2008, 11:22

Каква Красота, аиде казвайте че и аз ще купувам да знам разликата :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 26 Мар 2008, 13:49

ioshev.al написа:....каква е разликата .... трябва да има разлика .... какви са предимствата ...

На ангелски :mhihi: : http://en.wikipedia.org/wiki/VANOS

На нашенски : Ванос/двоен Ванос.
Ванос и двоен Ванос (двоен променлив контрол на разпределителния вал) значително подобряват кривата на въртящия момент на двигателя. Особеността на Ванос и двоен Ванос е, че се влияят от положението на педала за газта, регулирайки положението на двата разпределителни вала, много прецизно. Резултатът е още по-голям въртящ момент при ниски скорости и много добро представяне при високи обороти. Намаляването на неизгорелите остатъчни газове подобрява работата на празен ход. Специални контролни схеми за подгряващата фаза подобряват работата на катализатора. Електронната система на мотора (DME) е отговорна за контрола на Ванос и двоен Ванос.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Назад към E39