Имам проблемче изхвърли доста антифриз през капачката
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Имам проблемче изхвърли доста антифриз през капачката
Здравейте колеги, имам 1 въпрос относно антифриза. Нормално ли е бях на бояна и направих 5,6 старта с 1 ауди при което като спряхме(не е загряла повече от нормалното "12" /h) и от лявата страна (ляв калник) колата почна да пуши малко при което отворихме капака и беше всичко вир вода от антифриз през капачката. Не бях я гасил след пусканията, а работеше на място. От какво може да е всичкото това нещо?
Мерси предварително!

Мерси предварително!
Абе кой кво ще да казва "ПЕРКАТА" си е перка !
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Според мен не е виско. Щом колата не е загряла едва ли е от виското. По-скоро му е заминала карачката на радиатора. Омекнала пружина или нещо такова. Тя играе и роля на предпазен клапан. Предполагам че при гонките бая е надувана и е нормално да вдигне налягането в системата. Налягането не е само резултат от температурата, а и от оборотите. Ако виското не сработи ще ти скочи и температурата, но налягането ще попречи на водата да заври.
Мое си мнение, но пробвай първо с нова капачка. Е, разбира се ако смениш и виското няма да навреди.
Мое си мнение, но пробвай първо с нова капачка. Е, разбира се ако смениш и виското няма да навреди.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
Ако надува маркучите - гарнитура на тиквата или по-лошото - крива тиква
Виското ти е силиконов съединител на перката за охлаждане на радиатора. Когато колата е студена перката се върти свободно. Можеш да я хванеш с ръка, но не ти го препоръчвам. Колкото повече загрява силикона "стяга" и перката започва да се върти по-бързо. Като подаваш газ и се чува едно фучене от нея. Е, тогава не пробвай да я хванеш с ръка. Навий един вестник на руло и го подай към перката. Ако го разпердушини, всичко е наред. Спре ли - ново виско.

Виското ти е силиконов съединител на перката за охлаждане на радиатора. Когато колата е студена перката се върти свободно. Можеш да я хванеш с ръка, но не ти го препоръчвам. Колкото повече загрява силикона "стяга" и перката започва да се върти по-бързо. Като подаваш газ и се чува едно фучене от нея. Е, тогава не пробвай да я хванеш с ръка. Навий един вестник на руло и го подай към перката. Ако го разпердушини, всичко е наред. Спре ли - ново виско.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
bmwmania написа:Добре де, и аз не съм много запознат с това "виско" и все ми се струва че щом надува маркучите, а не загрява може и да е термостат и просто да не отваря втория кръг........Това е по моите расъждения. Ако греша, нека някой по-в час да ме поправи
И ако не отваря термостата тогава как ще се охлажда тая течност.

Мерси за инфото, но все си мисля че всичко идва или от гарнитура или от кратуната но ме е страх да я закарам да я видят да не ми кажат някфи четрицифрени суми ако някой има майстор който разбира от тия работи ще му буда благодарен да ми каже каде да отида в София. А и нещо друго преди извесно време ми замерваха някфи изгорели газове в разширителният съд и този уред показа че няма такива газове, а щом няма значи кратуната е здрава поне по думите на "Майстора"
- ICE
- Ледения
-

Е така се е случило ти мислиш ли че като съм купувал колата съм разбирал от какво боледува и т.н за това ако някой знае да ми говори в цифри
може и да не е ново който е сменял там кратуна гарнитура и компания
а то май като сменяш глава се сменя и гарнитура абе ориентирайте ме за какви пари говорим а утре ще пробвам да видя дали виското си работи както трябва. А може ли заради него да надува маркучите ?

- ICE
- Ледения
-
14 мнения
• Страница 1 от 1