Темпомата не включва?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Темпомата не включва?

Мнение от b2 » 09 Фев 2008, 12:27

Здравейте,

Оказва се, че имам някакъв проблем с темпомата. Още първия ден като си взех колата го изпробвах и тогава със сигурност работеше, но го подкарах натискайки общо взето всички копчета докато колата тръгна да върви и без да натискам газта :) 2-3 пъти подред го пусках и спирах и си вървеше. Но оттогава всеки път когато ми се отдаде възможност да го пробвам нищо не се случва.. :( Съмнявам се да е нещо, което може да се оправи чрез съвет от форума, но все пак да пробваме. Някой имал ли е подобен проблем? Яд ме е, че със сигурност работеше като я купих и нещо след това се е строшило. Външно под капака всичко изглежда ОК, няма извадено жило, букса или нещо такова :)

С този тип волан съм:

Изображение

И точно зад волана отдясно има едно копче със символа на темпомата - километражче. Като натисна този бутон светва зелен символ с километражче и на таблото с уредите. Доколкото си спомням, когато работеше го пуснах така - Първо копчето на таблото да светне зелено, след това копчето със същия символ на волана и пускам газта. След това с (+) и (-) мога да ускорявам и намалявам. 0-та за какво е? За изключване на темпомата? Както и да е в момента не тръгва по никакъв начин каквито и комбинации и последователности да пробвам. :(

Някой имал ли е такъв проблем и как се е решил? Най-вероятно ще трябва да ида на диагностика и ще го направя като имам възможност. Все пак пиша ако съм пропуснал нещо тривиално и очевидно, което мога и сам да си оправя (тайна надежда :)).

Благодаря,
Поздрави.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко!
Мечтае да кара: Боинг 737-800

Мнение от Svetlyo » 09 Фев 2008, 13:02

При мен работи по следния начин: От копчето I/O се включва, след това от + се зацепва и започваш да си ускоряваш и намаляваш с + и -. Когато натиснеш спирачката той се изключва. За да резюмнеш след това без да си го изключвал ползваш копчето над + с километражчето. Поне така е при мен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 09 Фев 2008, 13:28

Темпомата има датчик, който е свързан с педала на съединителя чрез една пружинка. Ако не иска да се вкл. темпомата нятисни няколко пъти съединителя и трябв а да се оправи временно. Най-добре смени пружинката. Виж тази тема:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... F2&start=0
И тази също:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... E%EC%E0%F2
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marione » 09 Фев 2008, 19:26

гаранция че е от това и аз го имам същия проблем и като натисна няколко пъти съединителя и тръгва а и не само аз го имам този проблем и доста други колеги се оплакват от това
тая скапана пружина е но не ми се занимава да я сменям
А ти колега много се впусна в расъждения
Видя ли че с мнение от форума можем да ти помогнем
аиде успех и ползваи търсачката тук можеш да намериш много информация за колата ти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 17 Фев 2008, 22:42

Благодаря ви. Точно от това се оказа слава богу всичко е ОК. Като гледам колко е типичен проблема спокойно може да се сложи в детските болести за модела.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Назад към E39